local-stats-pixel fb-conv-api

Iespaidīgi atradumi kaujas laukā56

476 0

Raksts pacelts!
1939. gadā divas varas sadalija un ieņēma Poliju, kad Somija atteicās parakstīt paktu par palīdzību Padomju Savienībai, tā 1939. gada 30. novembrī uzbruka Somijai un tā sākās militārais konflikts kas mūsdienās ir pazīstams kā Ziemas Karš.
Galu galā šis konflikts noveda pie miera izlīguma, kuru parakstīja 1940. gada 13. martā. Somija saglabāja savu neatkarību, bet zaudēja daļu no Karēlijas. 1940. gada jūnijā Padomju Savienība okupēja un nelikumīgi sev pievienoja trīs Baltijas valstis, pārkāpjot (1899-1901.gada)Hāgas konvenciju. Molotova Ribentropa pakts šķietami sniedza drošību Sarkanajiem gan okupētajās Baltijas valstīs, gan Rumānijas ziemeļu un ziemeļaustrumu reģionos - Ziemeļu Bukovinā un Besarābijā, lai gan Hitlers paziņoja par iebrukumu Padomju Savienībā, citēts no Padomju aneksijas pār Baltiju un Rumānijas teritoriju. Pievienotā Rumānijas teritorija tika sadalīta starp Ukrainas un Moldovas padomju republikām.

« 1  2  3  4 »
476 0 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

īsta zelta bedre tur, pat cūkām interesē :d

15 0 atbildēt

Dienvid Igaunijas puse tek Emajegi upe .Laba makskerniem un ,,vesturniekiem,,  ...Tas bija tik sen ,pat senak neka pagajusha piektdiena ,nu ja nopietni ,lielaka dalja ,,spoku,, vel nebija dzimushi un pat planoti...  2.PK. tajas vietas noriteja smagas kaujas,vacieshi atkappdamies izmisigi centas ,,aizkjerties,, ,apturet krievu uzbrukumu, un tada paplata un diezgan dzilja upe  bija ista vieta ,kur to darit.Tapec mezi tur pilni ar ,,trofejam,, un sho to atrod vel tagad.Pieci puikas (11-14 g) uzgaja parpalikumus no kadas ,,noliktavas,, ,galvenokart patronas un art. shavinju,, makaronus,,  ,ari divas granatas.Salasija sausu malcinju no kritalam un sasleja smuku ugunskurinju... kura sameta labu dalju atrasta,ari vienu no granatam -tadu jocigu ,aprusejushu ,,bundzinju,, ,otra bija smukaka ,ar rievinjam ,saukta ..limonka,,(citrons) ista varda F-1,ko gan tad neviens nezinaja.Kad malkai pielaida uguni ,visi salida gravii un no drosha attaluma lureja ka ies ,,gaisa,, .No kurienes tur tas vecis ar makskerem uzradas nav zinams  ,bet vinam bija jaiet pa taku 7-8 m no ugunskura.Skats bij par rubli-4-5as 6metrigas bambuka makskeres par plecu ,mugursoma un izceljamais tiklins roka.Vecis pashu ugunskuru neredzeja,tas bija bedritee, tikai dumus un liesmu galus.Ta nu vins apstajas un blenz uz uguni ,nevaredams apjegt kas notiek,jo neviens no puikam nav redzams.Tad vecakais puika paslejas no gravja un rada vecim ar roku lai metas pie zemes...  bet tas nevar saprast- chavo ..? Tad saka paukset patronas un vecim momenta pieleca chavo.Shis nolikas uz mutes un ar rokam aizsedza galvu(laikam bijushais frontinieks gadijas)Labi ka lidz ugunskuram bija metri divdesmit un tas bija bedritee,pie  tam vel augstak par taku ,tapec blieziens no granatas aizgaja pa gaisu un neviens necieta ... tikai makskernieka gods tika apskadets un varbut bikses(par to zinju nav) un gimis bij ka negerim ,jo tur tada forsa melnzeme...

12 0 atbildēt

Cīņas karstumā norakt un pazaudēt veselu tanku - lūk TAS ir jāmāk. emotion 

10 0 atbildēt

Mm vēstures garša. Siekala notecējaemotion

8 0 atbildēt

pats gadus 4 atpakaļ, pie lauku mājas, grāvītī, izraku PPŠ automātu, ar visu koka laidni(vienīgi baigi sapuvis bija)

7 0 atbildēt

Es gan neesmu eksperts, bet man kaut kā šķiet, ka dažās bildēs tie stroķi izskatās krietni vien jaunāki kā no 2. PK. Nu vismaz nav zemē nogulējuši 70 gadus. Piemēram 12. un 15. bildē.

6 0 atbildēt

Ko tik tajos mežos nevar atrast. Gan jau manā galā ar, ja pastaigātu pa mežiem ar metāldetektoru, atrastos visādi brīnumi.emotion

5 0 atbildēt

Iej anticwar.lv un skaties tik cik uziet

5 0 atbildēt

emotionemotion emotion  

0 0 atbildēt
Labi atradumi
0 0 atbildēt
Iespaidigiemotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Juceklīgs bilžu krājums,bet labs.
0 0 atbildēt
Oho. Tiešām iespaidīgi. emotion emotion
0 2 atbildēt