local-stats-pixel fb-conv-api

Galvaskausu deformācijas1

28 0

Procedūras apraksts. Medicīniskais nosaukums – dolichozephalii. Jau zīdaiņiem pie galvas tiek sieti kustīgi savienoti dēlīši. Cauri savienojumiem tiek izvilktas lentes, ar kurām iespējams starptelpu pakāpeniski samazināt. Gadiem ejot ar šo procedūru tika panākts, ka, sākot ar deniņiem, galvaskauss attīstas torņveidīgi. Galējos gadījumos tika panākts, ka pagarinātajiem pakaušiem tilpums bija pat trīs reizes lielāks nekā nedeformētajiem galvaskausiem. Deformāciju efektivitāte bija atkarīga no diviem faktoriem: no agrā bērnībā veiktām manipulācijām un no galvas kaulu augšanas tendencēm, kas izpaudās līdz indivīda pubertātei. Pārliecinošā vairumā gadījumu šo galvaskausu īpašnieki sasnieguši pieaugušu cilvēku gadus un nav nekādu datu, ka tikušas bojātas galvas smadzenes.

Lokveida deformācija iezīmējas ar cilindru vai konusu, un tā tiek panākts kalvas torņveida pagarinājums un ļoti augsta piere. Par „saišu rievām” dēvētie ieapaļie nospiedumi uz pieres kaula un pakauša norāda uz veidu, kādā pārformējums noticis. Nereti zīdainim tas bija bīstams.

Ieapaļa presējošas bandāžas deformācija. To izveido slīpi virs galvas no pieres apakšas un vidusdaļas līdz pakauša apakšai.

28 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

interesanta tēma, bet šausmīgi juceklīgs teksts ...

1 0 atbildēt