Pasaulē lielākā virtuļa rekords pieder 1993. gadā Ņujorkā izceptajam 1,7 tonnas smagajam un gandrīz 5 metrus platajam gardumam.
Pirmo mašīnu, kas cep virtuļus, 1920. gadā Ņujorkā izgudroja Ādolfs Levits, bēglis no Krievijas. Mašīnas izgudrošana virtuļus padarīja neiedomājami populārus.
Pētnieki aprēķinājuši, ka nedēļā, kurā tiek svinētā Virtuļu Diena, Amerikā pārdod tik daudz virtuļu, ka liekot tos vienu virs otra, varētu uzbūvēt torni, kas sniegtos kosmosā.
Amerikānis Džons Haits ir brašākais Virtuļu Ēdājs.1981. gadā viņš nieka sešās minūtēs paguva notiesāt 29 virtuļus.
Caurumi virtuļos parādījās 19. gs. pirmajā pusē. Konditori atklāja, ka tā mīkla izcepas daudz vienmērīgāk un virtuļi līdz ar to kļūst gardāki.
Kad virtuļi pirmo reizi parādījās Ņujorkas rajonā Manhetenā, tos sauca par Eļļainajām kūkām.
Katru gadu jūnijā pirmajā piektdienā tiek svinēta Virtuļu Diena. Jo īpaši vērienīgi to svin Amerikā, kur gardumam par godu rīko dažādus pasākumus un virtuļu gatavošanas sacensības.