local-stats-pixel

Fakti par saldējumu un to receptes!2

27 2

Saldējums bija zināms Ķīnā jau 5.gs.p.m.ē. Ķīnieši jauca sniegu ar šūnu medu un šo maisījumu pasniedza sudraba kausos, garnējot ar augļiem.

Ceļotājs Marko Polo saldējuma recepti no Ķīnas uz Eiropu atveda 13.gs. beigās. No tā laika saldējums kļuva par izsmalcinātāko ēdienu galmā. Katrīnas Mediči laikā visiemīļotākais našķis franču galdā bija saldējums ar augļiem, putukrējumu un liķieri. Mūsdienās šos deserts ir plaši pazīstams un iecienīts visā pasaulē.

Pastāv vairāku veidu saldējuma kokteiļi:

„Sunday”

Tulkojumā no angļu valodas nozīmē „svētdiena”. „Sunday” par savu pastāvēšanu ir jāpateicas ASV Masačūsetsas štatam. Svētdienās tur bija aizliegts lietot dzērienus, pat bezalkoholiskos. Tajā laikā iemīļotākais amerikāņu dzēriens bija ice – cream ar sodas ūdeni. Pārkāpjot aizliegumu, ice – cream sāka pasniegt bez sodas ūdens.
„Sunday” pamatā palika saldējums, kuru bieži vien atšķaidīja ar sīrupiem un izrotāja ar svaigiem vai konservētiem augļiem – persikiem, ananāsiem, banāniem. „Sunday” noformēšanai var izmantot saldos ķiršus, vēlams dzeltenos, un ar sīrupu aplietus riekstus. „Sunday” kokteiļi ir barojoši un vizuāli apetīti rosinoši.

Strawberry Sunday

50 g saldējums 50 ml zemeņu sīrups 60 g zemenes

Dziļā glāzē ieliek saldējumu, saspiestas ogas un aplej ar sīrupu, noformē ar zemenēm.

Banana Sunday

100 g zemeņu saldējums 1 banāns 20 ml zemeņu sula 30 g putukrējums 20 g rieksti

Dziļā glāzē ieliek saldo krējumu un zemeņu saldējumu, malās sagrieztu banānu. Krējuma saldējumu aplej ar zemeņu sulu. Saldējumam pa vidu ievieto putukrējumu un visu pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Ice Cream

Ice Cream ir garšīgs, barojošs augļu – ogu dzēriens, kura galvenā sastāvdaļa ir saldējums. Tulkojumā no angļu valodas – „sasaldēts krēms”. Dzēriens iegūst dažādus nosaukumus atkarībā no izmantojamās sulas vai sīrupa. Gatavo platā glāzē. Sākumā liek saldējumu, pēc tam pārējās sastāvdaļas, nemaisa. Pasniedz uz šķīvīša ar karotīti.

Pineapple Ice – Cream

50 g krējuma salējums 30 ml ananāsu sula 50 g sasmalcināti svaigi ananāsi 120 ml limonāde

Coffee Ice – Cream

50 g kafijas saldējums 30 ml kafijas sīrups 10 g putukrējums 100 ml piens

Frappe

Frappe ir kokteiļu paveids ar biezu konsistenci. Tā galvenā sastāvdaļa ir saldējums, kā arī auksts piens, augļu – ogu sīrupi. Frappe noformē ar ogām, augļiem, riekstiem un putukrējumu. Frappe proporcija ir nedaudz mazāka par kokteiļa porciju. Biezas konsistences kokteiļus frappe pasniedz ar karotīti.

Cherry frappe

50 g saldējums 50 ml piens 15 ml ķiršu sīrups ogas augļi rieksti

Blenderī ielej ķiršu sīrupu, pievieno saldējumu un aukstu pienu, kārtīgi saputo. Noformē ar ogām, augļiem, riekstiem.

Children frappe

10 g saldējums 50 ml piens 30 ml burkānu sula 30 ml ābolu sula 10 g putukrējums

Blenderī ielej sulas, pievieno saldējumu, pienu un uzputo. Noformē ar putukrējumu un ogām.

Parfet

Parfet ir augstākās kvalitātes krējuma saldējums. Amerikā parfet gatavo pēc īpašas receptes, galvenā sastāvdaļa – olas.

Strawberry parfet

50 g saldējums 30 ml šokolādes mērce 20 ml saldais krējums saldie ķirši zemenes

Glāzē ieliek saldējumu, pārlej ar šokolādes mērci. Noformē ar putukrējumu un zemenēm.

Coffee parfet

50 g saldējums krēms brullē 20 ml cukura sīrups 20 ml saldais krējums kafija

Glāzē ieliek saldējumu, pārlej ar aukstu kafiju, sīrupu. Noformē ar putukrējumu.

Es nezinu vai tas ir jauns saldējums, bet tam nosaukums ir "Balbiino"

Es izdomāju dzejoli sakarā ar to saldējumu!

Ja mamma tevi sarāja,

Ja skolā klājās slikti.

Tad zini palīdzīa ir,

Aukstais, gardais sladējums Balbiino!

Reklāma




27 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

copy paste allot? :D

1 0 atbildēt