Kafijai ir savas svētku dienas dažādās pasaules valstīs. Tā piemēram, Kostarikā tas ir 12. Septembris, Īrijā- 19. Septembris un Kafijas Diena Japānā ir 1. Oktobris.
Fakti par kafiju un dažas jaukas krūzītes.2
36
0

Kafijas koki neaug ātri. Tikai pēc 5 gadiem no iestādīšanas brīža, kafijas koks būs nobriedis un dos augļus. Katrs koks sezonā dod tikai aptuveni 1 kg kafijas. Interesanti ir tas, ka jo mazāka kafijas pupiņa, jo augstāk virs jūras līmeņa tā audzēta un līdz ar to arī dārgāka. Ir divas galvenās kafijas šķirnes- arabika un robusta. Arabikas kafijai ir daudz izsmalcinātāka garša un vairāk aromāta, robusta kafija ir mazāk aromātiska, taču tā ir koncentrētāka un ar raksturīgu rūgtumu. Pasaules labākās kafijas tiek ražotas tikai no 100% arabikas kafijas pupiņām, un līdz ar to ir daudz dārgākas par maisījumiem, kas satur robusta kafijas pupiņas

Ja jums patīk melna kafija, bez cukura, piena vai citām piedevām, tāpat kā tējā, kafijā nav kaloriju. Tieši tādēļ kafija ir tik populāra „notievētgribētāju" aprindās.
Reklāma

Dokumenti rāda, ka 16.gs.beigās Stambulā vien bija vismaz 500 kafejnīcas. Pirmo eiropiešu kafejnīcu atvēra ap 1650.gadu imigranti no Āzijas.

Daži pasaules spēcīgākie uzņēmumi kā Londonas Lloyds un Ņujorkas Fondu Birža, sāka darbu kā kafijas nami.

Kofeīna sastāvs: 220 ml krūze = 85-110 mg Espresso kafija = 35-45 mg Tēja = 40 mg Šokolāde = 10-20 mg Vidēja lieluma kafijas krūms= 6000 mg
Reklāma

Kafijas ražas novākšana ir vismazāk mehanizētā no visiem plaši audzētajiem lauksaimniecības produktiem.

Vienā reizē cilvēka ķermenis var uzņemt tikai 300 mg kofeīna.

Kafija ir populārākais dzēriens pasaulē, katru gadu tiek izdzertas ap pus triljons krūzīšu
Reklāma


Šis droši vien ir pats interesantākais fakts par kafiju, ko būsiet dzirdējuši. Un šādi sākās stāsts - sen, sen atpakaļ, vietā, kas tagad ir Etiopija, trūcīgs kazu audzētājs reiz ievēroja, ka viņa dzīvnieciņi ir pilni enerģijas. Tie bija sprigani un ļoti uzbudināti. Nākamajā dienā, vīrelis izsekoja savas kazas, lai noraudzītos, ko tad viņas dara, ka ir tik spēka pilnas un enerģiskas. Beidzot viņš ievēroja, ka kazas ēd kāda krūma ogas un pats arī izdomāja pamēģināt. Nogaršojis ogas, arī viņš jutās daudz enerģiskāks. Kafijas pirmsākumos tad arī visi ēda ogas, tikai vēlāk tās pārtapa par dzērienu.
Tev patiks šie raksti
