local-stats-pixel

Fakti par D-dienu jeb Normandijas ieņemšanu5

52 2

D-diena ir 6 jūnijs 1944 , diena ,kad Amerikāņi,Briti un Kanādieši ieņēma Normandiju,kuru tolaik kontolēja nacisti.Normandijas ieņemšana bija sākums nacistiskās vācijas sabrukumam.

1.Sabiedroto līderi mēģināja turēt noslēpumu par uzbrukumu,tāpēc karavīri nezināja ne laiku, ne vietu kurai jāuzbrūk lidz kāpšanai kuģos.

2.Lai aizsargātu Normandiju, tās krastos un arī skandināvijas krastos tika būvēti bunkuri un būvētas barikādes pludmalē,visu to sauca par atlantijas sienu,tā bijā virāk kā 4800 km gara.

3.Leonards Deivs tika arestēts par slepenu informācijas noplūdināšanu, viņš bija krustvārdu mīklu taisītājs un dažas dienas pirms uzbrukuma viņa krustvārdu mīklā atbildes sakrita ar dažiem slepenajiem segvārdiem saistībā ar misiju.Vēlāk viņš teicis, ka tā esot stulba sakritība,neviens tā arī neuzzināja vai viņš teica patiesību.

4.D-diena, sākotnēji dēvētu operāciju Overlord, gandrīz notika gada 5.Jūnijā. Slikti laika apstākļi aizkavēja iebrukumu.

5. Karls Rudolfs un Gerds von Rundsteds gribēja pārvest divas vācu bruņu divīzijas no Pas de Clais uz uzbrukuma vietām,bet viņa priekšniecība izvēlējās nogaidīt, kamēr Hitlers pamostas, lai saņemtu viņa apstiprinājumu kustībā, jo viņš ienīda kad viņu pamodina.

6.Karaliskie gaisa spēki nometa alumīniju pār Pas de Calais agri no rīta, 6.jūnijā, saskaņā ar BBC.Alumīnija simulēja masveida invāzijas floti uz ienaidnieka radariem.

Būtu priecīgs par +,šis ir mans pirmais šāda tipa raksts emotion

Reklāma
52 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

Fakts: D-dienas macibās gāja boja vairāk karaviri nekā istajā uzbrukumā!

4 0 atbildēt

+ ir, bet Google translate GRIEŽ ausis....

0 0 atbildēt

Tas viss no National Geographic chanel

0 1 atbildēt