Ceļojot pa dažādām pasaules vietām, mums ir pierasts izbaudīt katras valsts nacionālos ēdienus. Bet ko darīt gadījumā, ja tie nav tādi, kādus mēs it kā vēlētos redzēt un nobaudīt?
Labu apetīti!
Ceļojot pa dažādām pasaules vietām, mums ir pierasts izbaudīt katras valsts nacionālos ēdienus. Bet ko darīt gadījumā, ja tie nav tādi, kādus mēs it kā vēlētos redzēt un nobaudīt?
Haggis ir pikants pudiņš, kurā aitu iekšas (sirds, aknas un plaušas) samaļ ar sīpoliem, auzām, nieru taukiem, garšvielam un sāli, sajauc ar krājumu, tradicionāli pasniedz dzīvnieka kuņģī , un mūsdienās bieži pasniedz mākslīgā apvalkā.
Sardīnijas siers (vietējie sauc par "Casu Marzu") ir slavens ar mušu kāpuriem tā iekšpusē. Siers gatavots no aitas piena, kurš nogatavinās pateicos šo tārpu gremošanas fermentiem. Daži cilvēki parasti izlasa tārpus pirms ēšanas, bet tradicionāli tas tiek pasniegts un ēsts ar visiem kāpuriem.
Bird's Nest Soup (Putnu ligzdas zupa) tiek gatavota izmantojot alu svīres ligzdas, kuras ir bagātas ar uzturvielām. Tiek uzskatīts, ka zupa spēj izārstēt no kaitēm, kas ēdājam piemīt. Bez imūnsistēmas paaugstināšanas, šī supa palīdz arī gremošanai, seksuālajai veselībai, astmas ārstēšanai un koncentrēšanās spējām.
Thousand - Year Eggs (Tūstoš gadu olas), lai pagatavotu šo ķīniešu ēdienu, pīļu vai vistu olas tiek konservētas mālā un pelnos ar mikstūru, kura pagatavota no rīsu salmiem, sāls un kaļķa. Kad konservēšans process (kas ilgst vairākus mēnešus) noslēdzas, olu dzeltenums kļūst tumši zaļš ar spēcīgu amonjaka un sēra smaržu, savukārt olu baltums kļūst tumši brūns un želejveida.
Codfish Sperm, šī ir populāra delikatese Japānā. Ēdams gan jēlā, gan pagatavotā veidā.
Rocky Mountain Oysters,Ziemeļamerikas ēdiens, saukts arī par prēriju austerēm, tiek gatavots no bifeļa vai buļļa sēkliniekiem. Sēkliniekus vispirms saplacina un tad kārtīgi apcep, pasniedz karstus.
Šo Korejas astoņkāja (Sannakji) ēdienu var pasniegt divējādi: pirmais - vissautraucošākais veids ir ēst astoņkāji dzīvu, otrais - tikko mirušu, savādāk tas nepārtraukti lokās. Jārēķinās ar to, ka astoņkāja taustekļi būs iestrēguši visur, ieksaitot jūsu kaklu. Nopietnākās briesmas baudot šo ēdienu ir aizrīšanās.
Pirmo es varētu mierīgi stumt vaigos... Starp citu, tam ēdienam ir arī latviskais nosaukums: "Jēra spēķes". TIk pat nacionāls ēdiens skotiem, kā mums zirņi ar speķi.