local-stats-pixel fb-conv-api

Dīvainākie eksperimenti pasaules vēsturē.4

192 0

4. DAĻA. Šajā rakstā ir aprakstīti divi diezgan šķermīgi eksperimenti. Pirmais ir par cilvēka sejas mīmiku pēc žurkas galvas nogriešanas un otrs ir par ārstu, kurš savu teoriju vēlējās pierādīt, dzerot vēmekļus..

Iepriekšējā daļa atrodama >šeit<

192 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Tad, kad atklāja ļoti svarīgas lietas arī visi teica, ka tie eksperimenti ir dīvaini utt. vai, ka tie zinātnieki ir traki, bet bez viņiem mums tagad daudz kas nebūtu!

4 0 atbildēt

"Šis eksperiments nod*nstrēja brīnumainu vēlēšanos, ar kuru cilvēki pakļaujas eksperimentētāja prasībām, lai cik dīvainas tās nebūtu. Tas tika veikts aptuveni 40 gadus pirms Milgrema (raksta 2 daļā) pakļaušanas eksperimenta, bet Lendis tā arī neapjēdza, ka brīvprātīgo piekrišana bija kur vairāk interesanta, nekā mīmika" pilnībā piekrītu! cilvēku spēja/vēlme un vispār pakļaušanās pavēlēm ir diezgan fascinējoša! Mnai vienmēr ir interesējis kāpēc kāds pilda to ko viņam liek… Vai runa ir par autoritāti? par bailēm? par atlīdzību - nu jā dažreiz motivācija ir skaidra. bet dažreiz, pie absurdākām prasībā - es vnk nesaprotu. Kāpēc cilvēka brīvā griba nemaz nav tik brīva… vai viņš pat vēlas tikt pakļauts?

2 0 atbildēt

Vēlviens pluss tev no manis. emotion

0 0 atbildēt

labs... labs.. patīk šie raksti. ++

0 0 atbildēt