local-stats-pixel fb-conv-api

Deviņi mazāk zināmi fakti par seno Ēģipti5

123 0

Pirmajā mirklī varētu šķist, ka par seno Ēģipti jau ir izpētīts viss iespējamais. Patiesībā joprojām tiek izdarīti fascinējoši atklājumi, kaut vai tādēļ, ka modernās tehnoloģijas atļauj paskatīties uz sen atklātajiem artefaktiem ar jaunu skatu vai vēlreiz doties ekspedīcijā pa labi zināmiem maršrutiem.

Spilgts apliecinājums tam ir pētnieka sera Ranulfa Fainsa ceļojums kopā ar savu brālēnu, pasaulslaveno aktieri Džozefu Fainsu. Tas atkārto slavenā 1969.gada Nīlas ekspedīcijas maršrutu, taču pa ceļam viņi iegriežas kapenēs, kas ir atklātas… vien pirms dažiem mēnešiem. Abu piedzīvojumi ir fiksēti trīs sēriju dokumentālajā filmā “Ēģipte labākā pētnieka acīm”, kas kanālā “National Geographic” skatāms pirmdienās, no 22.aprīļa.

Pirms tam “National Geographic” ir apkopojis dažādus mazāk zināmus faktus par seno Ēģipti, kas, iespējams, liks uz seno zemi paskatīties no cita skatu punkta.

123 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

zināmi fakti, it sevišķi par uzēšanos.

0 0 atbildēt
Runājot par Sahāru, tad paņem Britu enciklopēdoju un apskati senās kartes kas datētas ap 15-16 gs. tur tuksnešu nav! Visa Sahāra ir pilna ar upēm un pilsētām. Tā kā, Sahāra nav senāka pa 250-300 gadiem, kas mākslīgi veidota
0 0 atbildēt

Jautrie "Dzērāji no Menkauras" piramīdā uzbūvēja slepeno alus pagraba telpu.

0 0 atbildēt
Ranulfs? Nopietni?
0 0 atbildēt
Varētu sabrukt tās huiņas, zb jau!
0 1 atbildēt