local-stats-pixel fb-conv-api

Cukurs28

164 9
164 9 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Raksts OK emotionbet cukuram saku nē jau....oi 13 gadus emotion

3 0 atbildēt

Labs raksts...emotion

2 1 atbildēt

ļauj minēšu - raksts tulkots pat neiedziļinoties būtībā. minēji, ka glikoze ir vīnogu cukurs, kas tā arī ir. turpat tālāk jau saki, ka vīnogu cukurs ir sastopams tikai vīnogās. glikoze a.k.a vīnogu cukurs ir saharozes un laktozes sastāvā (visplašāk zināmie savienojumi) tā kā nav gan tikai vīnogās. ok ejam tālāk. "nopērkot parasto balto cukuru 1 kg pakā un Jelgavas cukuru" - tātad Jelgavas cukurs ir neparastais baltais cukurs. nav tāda lieta kā parastais un neparastais baltais cukurs - tā ir viena un tā pati lieta. tālāk minēji invertcukuru - tas ir fruktozes un glikozes ūdensšķīdums, ko iegūst saharozi izšķīdinot ūdenī (ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik koncentrētu gribi sīrupu), uzkarsējot līdz vismaz 60 grādiem un atstāj uz pāris minūtēm, lai notiek hidrolizācijas process. Invertcukuru neiegūsi nehidrolizējot saharozi, kas savukārt tiek panākts tikai ūdens klātbūtnē. 

1 0 atbildēt

"tūlītējs enerģijas avots, ko organisms spēj uzņemt, pārstrādāt un izmantot uzreiz, teiksim atšķirībā no taukiem vai olbaltumvielām,"

Uzreiz tikai nevainīgs čalis beidz pirmajā naktī. Vienīgais cukurs ko mūsu organisms var izmantot "uzreiz" ir glikoze. Lieku pēdiņās, jo arī tur ir process lai no glikozes dabūtu enerģiju, nerunājot jau par visiem blakusproduktiem, kas ir jādabuj ārā no organisma. 

1 0 atbildēt

Salds raksts! emotion

1 1 atbildēt

Tu uzskati, ka šis raksts ir labāks par manējo?emotion  Baigi interesanti lasīt par cukuru! Tā tik turpināt!emotion

0 0 atbildēt

Atceros laikus, kad mums bija Jelgavā ražotais cukurs.

1 1 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

baltais cukurs un brūnais cukurs atšķiras ar to, ka centrifūgā no brūnā cukura tiek izmesta melase, jo melase ir apmēram divas reizes lielāka par cukura graudiņu, un rezultātā tiek iegūts tas pats baltais cukurs.

un brūnais nav veselīgāks, bet tur ir pāris mikroni kaut kādas minerālvielas, kas ir melasē.

0 0 atbildēt

Labs raksts. emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

4. - 9. Baltā nāve pārtop brūnajā sūdu krāses nāvē. emotion

3 4 atbildēt

Tu saki, ka te ir viss par cukuru? Nav gan, tu esi pilnībā aizmirsis par cukura kaitīgo pusi.

2 3 atbildēt

'''Pirmo reiz dzirdu''                            sarkasms

0 2 atbildēt