local-stats-pixel fb-conv-api

Bēdīgi slaveni Alkatrazas cietumnieki9

468 3

Laikā no 1934. līdz 1964. gadam Alkatrazas pastiprinātā drošības režīma federālajā labošanas iestādē mitinājās Amerikas visbīstamākie kriminālnoziedznieki. Līdzās nāvessodam, biļete uz Alkatrazu bija visbargākais sods, kādu noziedznieks varēja saņemt.

1930. gados noziedzība Amerikas Savienotajās valstīs bija ārpus kontroles. Piemēram, 1932.gadā notika 630 banku aplaupīšanas. Gangsteri aplaupīja bankas, turēja gūstā ķīlniekus, uzspridzināja seifus, un ja bija nepieciešams, arī nogalināja bankas darbiniekus un policistus. ASV vidējos rietumus terorizēja Bārkera-Karpisa banda, kas aplaupīja desmitiem banku un nogalināja ikvienu savā ceļā. Čikāgā Als Kapone vadīja milzīgu organizētās noziedzības tīklu. Gangsteri izprātoja jaunus veidus, kā izbēgt no cietumiem. Ieslodzītie sāka nemierus un uzbruka apsargiem. Tādēļ federālās varas nolēma visus bīstamākos gangsterus, miera traucētājus un cietuma izbēgšanas ekspertus nosūtīt uz Alkatrazu no kuras izbēgt bija praktiski neiespējami. Alkatrazas sala bija viņu jaunās mājas.

468 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

No Alkatrazas izbētgt varēja gan un daži to arī izdarījā, tikai nav zināms, vai izdzīvoja emotion No salas līdz pilsētai vizuāli šķiet, ka nav pārāk liels attālums, labam peldētājam mierīgi paveicams, bet tika pierādīts, ka straumju un ūdens temperatūras dēļ tas neesot izdarāms.

7 0 atbildēt

Birdmanam bija viens no izcilākajiem prātiem ar ļoti augstu IQ līmeni. Bezmaz vai ģenijs.

4 0 atbildēt

Nevis mašīnpistole - bet gan automāts/ložmetējs.

4 0 atbildēt

Nemaz nedomāju, ka no šāda cietuma vispār kāds varēja aizbēgt.

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Kaut kas līdzīgs Kaupēna heroizācijai... https://www.youtube.com/watch?v=oR6eKmqSEa0 Par vienu no ģimenes locekļiem bija šajā rakstā. Nenoturējos... emotion

1 0 atbildēt

baņģugas 1mēr palix baņģugas emotion 

0 0 atbildēt

Mikiju Koenu ar varēji pieminēt. Tak  jau gana  spoža zvaigzne ASV gangsteru apritē

0 0 atbildēt