local-stats-pixel

Argentīna4

61 6

Argentīna, ir valsts Dienvidamerikas dienvidos. Argentīna ir otrā lielākā valsts kontinentā aiz Brazīlijas un astotā lielākā pasaulē. Pēc iedzīvotāju skaita Argentīna ir tikai trešā lielākā valsts Dienvidamerikā aiz Brazīlijas un Kolumbijas. Tā kā Argentīna ziemeļu-dienvidu virzienā stiepjas 3700 km garumā. Valsti var iedalīt četros nozīmīgos reģionos: grančako, pampā, Patagonijā un Andu kalnos. Valsts nosaukums cēlies no latīņu vārda argentum kas nozīmē sudrabs. Šāds nosaukums ir tāpēc ka konkinstadori ticēja ka šeit varēs atrast šo dārgmetālu. Līdz neatkarības iegūšanai 1816.gadā Argentīna bija daļa no Spānijas impērijas. Ziemeļos tā robežojas ar Paragvaju un Bolīviju, dienvidos ir Dreika šaurums un uguns zeme. Ziemeļaustrumos ar un Urugvaju rietumos ar Čīli. Lielākā daļa iedzīvotāju ir eiropiešu pēcteči galvenokārt spāņu pēcteči. Pietiekami ievērojamā skaitā dzīvo arī metisi, indiāņi un arābi. Valsts valoda ir spāņu valoda. Dominējošā reliģija ir kristietība, konkrēti romas katoļu baznīca kura saņem atbalstu no valdības. No citām reliģijām visvairāk ir islāma un jūdaisma sekotāji. p.s argentīnā ir populārs tango un vīna audzētavas. Lai gan valsts oficiālais nosaukums ir República Argentina, tiesību aktos tiek izmantots nosaukums Nación Argentina (Argentīnas Nācija) lielākā pilsēta Buonesairesa (un galvaspilsēta) valsts valoda ir spāņu valoda prezidente Kristīna Fernardersa de Kiršnere, viceprezidents Hulio Kobos neatkarība no Spānijas, paldies par uzmanību, me guusta.

61 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

10 gadi? Nopietni?? Tas ir wow. Prieks par to ,ka dari ko tādu.

Ieteikums uz priekšdienām- cilvēkiem parasti nepatīk garš teksts. Lai labāk būtu tekstu sadali un par tēmu ieliec bildi, piem.- rakstiji par tiem reģionu parādi vienu bildīti, minēji cilvēku ieliec bildīti un zem bildes mazs info.

Un ja Tu vel pieliec stāstu par sevi tad publika b'ūs tava, vienalga kāda būtu tēma.(Vienmēr vari komentāros pajautāt kas patika,kas nē un paprasīt padomus, nekautrējies!!)

emotion Ceru arī turpmāk sagaidīt no tevis kādu jaunu un interesantu rakstiņu. 

P.S. Veiksmi.

6 0 atbildēt

labs emotion

2 0 atbildēt

paldies ka novērtējat manu rakstu jo es esmu 10 gadus vecs zēns

1 0 atbildēt