local-stats-pixel fb-conv-api

Alternatīvā vēsture - pirmā daļa!16

171 3

Sveiki, šis ir mans pirmais raksts! ilgi nezināju, par ko rakstīt, līdz nolēmu, ka iemēģināšu roku alternatīvajā vēsturē! tātad, būs stāstīts par pieciem notikumiem, kas varēja notikt savādāk.Ai zini, pietiek te muldēt, un lai labi lasās!emotion

171 3 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Bija interesanti emotion

4 0 atbildēt

Nu ok, mēģināšu, bet rēķinies, ka jauns raksts varētu būt diezgan pavēlu.

1 0 atbildēt

Alternatīvās vēstures raksti ir parasti interesanti ar vienu piebildi - JA tie tiek balstīti vismaz uz kaut kādiem reāliem faktiem/notikumiem, kas šādi vai tādi ietekmēja vēstures pagriezienu citā gultnē - piemēram kā erchercoga Ferdinanda ne-nogalināšana varētu ietekmēt 1.Pasaules karu, vai tas tomēr būtu noticis vai nē.

Šajā rakstā savukārt ir vairāk vai mazāk fantāzijas, kas maz balstās uz realitāti - piemēram kāpēc Rumānijai būtu bijis jāuzbrūk Moldovai? Vai Čaušesku bija tāds plāns kaut vai uz papīra? Un kā tāds varēja rasties, ja Moldovas kā tādas tad praktiski nebija - tā bija nevis bloka, bet tieša PSRS sastāvdaļa un uzbrukums būtu nevis tieši Moldovai, bet PSRS. Attiecīgi Čaušesku nekad tādu versiju pat neizskatīja un iespējams tā pat viņam nekad nebija ienākusi prātā.

Tā pat arī - kāpēc tādi secinājumi par baltajiem Krievijā? Vienīgais, ko atlernatīvās vēstures kontekstā var teikt šajā gadījumā ir tas, ka tādu Baltijas republiku nebūtu, jo baltie cīnījās par "vienotu un nedalāmu Krieviju" un tajā viņus atbalstīja Sabiedrotie. Polijas gadījumā šeit grūti teikt, bet Baltijas valstu gadījumā visdrīzāk būtu tieši šāds scenārijs. 

Par pārejiem punktiem var diezgan līdzīgi izteikties...

1 0 atbildēt

Teorijas interesantas, bet tikuntā mēs nekad neuzzināsim, kā varēja būt.

0 0 atbildēt

Karš ne jau vienmēr beidzas ar citas valsts iekarošanu un aneksiju,Tākā visdrīzamāk meksikāņi maksātu kompensāciju utt, bet es šaubos vai viņi pat piekristu uzbrukt ASV. 

0 0 atbildēt

Eu, tas titulbildes attēls ņemts no Plague Inc, ne? emotion

0 0 atbildēt

Ļoti interesanti. emotion

0 0 atbildēt

Ļoti patīk šāds skatījums uz vēsturi.

0 0 atbildēt

izklausās no sērijas--ja man būtu aste-būtu kaķis... Kāda jēga fantazēt?

1 5 atbildēt
Suņu murgi
1 7 atbildēt