local-stats-pixel fb-conv-api

Absints6

34 3

Nu ko pastāstīšu kas ir absints,kā tas radies un kā to pasniegt tradicionālā vaidā! :) Neesat pārāk skarbi par kļūdām jo šis ir mans pirmais raksts. ;)

Tātad kas ir absints? Absints ir vīna, kartupeļu, biešu vai graudu izejvielas dubults destilāts, perfektā kombinācijā ar dažādiem zālaugiem. Veidots pēc uzlējuma metodes. Alkahola saturs dzērienā svārstās no 45 - 73%. Dominējošais un brīnumaino reakciju izsaucošais augs ir vērmele, kas satur tādu vielu kā "thujone" (neriskēju rakstīt latviski :D ). Zināšanai arī marihuāna satur lielu daudzumu šīs vielas. Absinta stāvā ir arī anīss, angelikas sakne, saldās dilles, koriandrs, lakricsakne, citronu balzāms, un daudzas citas garsvielas, kuru kombināciju ražotājs neizpauž. Pasaulē pastāv arī Absinthe Rafined, kas ir mūsdienīga versija tradicionālajai receptei. Absintu dažkārt ražo arī bez vērmeles. Tas notiek tāpēc, lai apietu likumdošanu, kura daudzās valstīs vēl joprojām aizliedz izplatīt destilātus, kuri satur lielu daudzumu narkotiskās vielas "thujone". Eiropā arī ir normatīvi,kuri regulē šīs vielas daudzumu dzērienā.

Un tagad par absinta vēsturi!

Absints jeb zaļā feja. Dzēriens bija pazīstams jau senajā Ēģiptē un Sīrijā. Sākotnēji dzērienu pagatavoja uzlejot vīnu uz vērmeļu lapām. Vārds "Absints", iespējams ir cēlies no grieķu vārda "apsinthion". Šādi senie grieķi dēvēja pretīgu, nebaudāmu dzērienu, kuru izmantoja medicīniskos nolūkos. Savukārt cita leģenda vēsta, la eleksīru 1789. gadā izdomāja franču dakteris Pierre Ordinaire, kurš recepti pirms nāves novēlēja savai guvernantei Grand-Pierre. Vēlāk dzēriena recepte tika pārdota māsām Henroid un Couvet, kuras ražoja medicīnisku mikstūru un tirgoja to. 1779. gadā eleksīra recepte tika pārdota majoram Dubied. Tajā pašā gadā majora meita Emīlija apprecējās ar Henriju Luisu Pernūdu un 1805. gadā ģimene atvēra pirmo absinta rūpnīcu pasaulē. No 1805. gada līdz 1850. gadam absints Parīzē tika uzskatīts par bohēmas dzērienu. To lietoja tādas personības kā Pikaso, Hemingveis, Degas, Van Gogs un uzskatīja, ka absintam piemīt burvju spēks, kas sniedz iedvesmu. 1915. gadā, daudzās valstīs absintu pilnībā aizliedza, jo tas izraisīja halucinācijas, kā arī uzskatīja, ka tas samazina dzimstību, grauj smadzņu šūnas un ir daudzu slepkavību iemesls.

Un viss beidzot absinta pasniegšana tradicionālajā veidā.

1.Shot glāzē ielejiet 1/2 ūdeni. Virsū glāzei uzlieciet absinta karoti.

2.Karotei virsū uzlieciet pāris cukura graudiņus. 3.Lejiet absintu sirsū ūdenim pāri cukura graudiņiem.
(ja vēlaties arī var aizdedzināt bet tad obligāti jābūt ūdenim blakus) 4.Iemetiet cukura graudiņu sastāvā un ar karotes palīdzību enerģiski samaisiet. 5.Izdzert ar vienu malku! :D

34 3 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
epg avatarsepg

neredzu tavu stāstījumu par absintu, tikai kopējumu no cita portāla. turklāt šis teksts te vairākas reizes jau bijis, ko var pārliecināties, izmantojot meklētāju.

4 1 atbildēt

Nepatīk tā garša pēc lakricas :D,bet tā jau labais :D

Atceros Eiropas celojumā tam calim rādijās tas zalais vīrins no absinta

1 0 atbildēt

No manis + epg!

1 0 atbildēt

Ā un aizmirsu piebilst ja jums šis raksts patiks tad arī varu izveidot rakstu par citu alko dzērienu! :D

0 1 atbildēt

nē nē tas nav kopēts vnk rakstīju no vienas grāmatas :D

0 1 atbildēt

Vārds "Absints", iespējams ir cēlies no griķu vārda kas tas par griķi tu maz sajēdz rakstīt? un no interneta spēj visi kopēt es ierakstīju google absints atradu identisku tekstu

0 1 atbildēt