local-stats-pixel fb-conv-api

Able Archer 83-Gandrīz kodolkarš.12

416 0

1983 gada no 7.-11.Novembrim norisinās NATO mācības "Able Archer '83", kuru uzdevums ir testēt jaunas sakaru sistēmas un galvenokārt būt gataviem atbildēt PSRS ķimiskam,bioloģiskam vai kodoltriecienam. Mācībās nepiedalās gandrīz neviena reāla NATO formācija un principā viss notiek uz papīra un monitoriem.
Tomēr PSRS izlūkdienesti un itsevišķi senilo večuku pārstāvētais Politbirojs ir gandrīz simtprocentīgi pārliecināts, ka NATO gatavo kodoltriecienu pa PSRS un citām austrumu bloka valstīm "Able Archer" mācību aizsegā, līdzigi ,kā nacistiskā vacijā 1941.gadā.
Rezultātā tuvojoties mācību finālām kurā pēc "Able Archer" scenārija "jāveic" kodoltrieciens pret PSRS,šī attiecīga valsts kļūdīgas informācijas dēļ saceļ kaujas gatavība visus raķešu spēkus un gar robežām izvietotas armijas,flotes un gaisa spēku daļas(galvenokārt Austrum-Vācija,Polijā un Baltijā) ,
Tālāk galvenie stūrakmeņi,īpatnības un iemesli kāpēc pēc relatīvi labajām attiecībam 70'os starp PSRS un ASV ,attiecības atkal pasliktinājās un noveda pasauli rokas stiepiena attālumā līdz Kodolkaram.

416 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Bet ASV tomēr ir vienīgā valsts kura ir pielietojusi kodolieročus karā.. Kā arī joprojām lieto noplicināto urānu dažāda veida munīcījā.

16 0 atbildēt

Man tad, 83.gada rudenī bija 6 gadi - mūsu pagastā visiem lika uzlīmēt uz visām logu rūtīm papīra loksnes X veidā, lai sagatavotos ''mācību triecienam''(tad lielakas izredzes, ka stikli nesaplīst) Vecāki tā arī teica - būs ''karš'', piebilstot - ka tās var būt gan mācības, gan reāls karš. Smagi laiki bija. It kā miers, bet no otras puses - visi baidījās kodolkara, visa pasaule tad baidījās. Tikai ar Gorbačovu atslābums iestājās.

4 0 atbildēt

Ļot labs rakstsemotion

1 0 atbildēt

L. Brežņevs, pirms kļuva par PSRS ģenseku, bija PSRS VDK priekšnieks, J. Andropovs tajā laikā bija Brežņeva vietnieks. Arīdzan N. Hruščovs, pirms nomainīja Staļinu, bija šīs pašas organizācijas priekšnieks. Vispār, sākot ar biedru Huščovu, visi PSRS, vēlāk NVS valdnieki ir nākuši tikai no šīs bēdīgi slavenās organizācijas, kas pats par sevi jau par kaut ko liecina....

1 0 atbildēt

nuke them!

0 0 atbildēt

Vel bija gadijums melnajā jūrā. Kad asv divi kuģi mēģināja tikt PSRS ūdeņos, bet lai ko nesaka par PSRS, viņu kuģi nevis atklaja uguni (uz ko viņiem bija visas tiesības, jo ASV pārkāpa normas), bet gan iztūma amīšus. ar saviem kuģiem, kuri starp citu bija mazāki. Un kas vēl ir interesanti ka neviens negaidija ka Krievi rīkosies šādi. Tā bija tīrā provokācija no ASV puses, un kā saka Krievi amīši apdirsās, pēc tā gadijuma līdz pat PSRS sabrukumam ASV neradijās melnajā jūrā. Un vēl ASV kuģi cieta vairāk par PSRS kuģiem.

0 0 atbildēt

1. Pasūtot tuvāko 4 stundu laikā, šis lieliskais vibrators tiks piegādāts tavai mātei tieši uz ziemassvētkiem!

0 0 atbildēt

jeb kā savādāk sauc pirmo bildi- your mom's dildo

0 0 atbildēt