local-stats-pixel fb-conv-api

7 dīvainas parādības fizikā133

2020 10

Šīs parādības liek uzdot jautājumus par to, kas mēs īsti esam un vai vispār eksistē realitāte...

2020 10 133 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 133

0/2000

4. Dažkārt tu pārvietojies ātrāk par gaismu.

Jā, man ir izdevies atvērt ledusskapi, tā, ka neieslēdzas lampiņa.

221 4 atbildēt

mindfuck fizikas gaumee

103 0 atbildēt

emotion patika raksts.

77 1 atbildēt

Ja jau fiziķi visu saprot,bet viņi neko nesaprot,bet es neko nesapratu,iznāk ka es visu sapratu. ? Afigeķ,es esmu stulbs baklažāns. :D

73 1 atbildēt

Un jā - Mani traki moca ziņkāre, kā izskatītos apstādināta gaisma?

44 0 atbildēt

Vel! Vel! Vel! +++

34 0 atbildēt

Stounā šo lasot ganjau ka visu var saprast !  Vēl +

28 0 atbildēt

Un tu vēl jautā va gribam nākamo daļu?

Protams,ka gribam(cerams,ka drīkstu runāt citu vārdā:D),bet es jā.:D

Par pirmo runājot,tas ir tik iespējami,jo ir jau tādas vielas uztaisītas,kuras ir ļoti mazas ,bet sver daudz,daudz..Uhh tiko ieraudzīju elektronformulu 1.ajā,:DAtgādina skolu,kas drīz sāksies.:D (creepy)

5.ktais man likās ļoti interesants.Jo to izpētīt diezvai kādreiz sanāks. :(Bet sazin,varbūt izveidos kādus portālus?:D:O

Par 4. gribētu es iebilst.Jo gaismas ātrums ir pārsists jau kādu laiciņu atpakļ.Tas viss notika ar "Jonu molekulārdaliņu paātrinātāju".Ja,nemaldos tad tāds bija tas nosaukums. 

Un tie ,kas nezin ,kas ir absolūtā nulle:D-Tā ir temperatūra,kurā apstājās visa siltumkustība.Tad cilvēks un jebkura cita radība,būtne tādā temperatūrā varētu saglabāties svaigā stāvoklī miljardiem gadu,ja vien kautkas nenotiktu.:DProtams,viss būtu sasaldēts.Un nevarētu mēs pakustēties.

Šī temperatūra skaitās pie -273grādiem pēc celsija.Pagaidām pilnībā šī temperatūra nav saniegta,bet ir pietuvojusies ļoti tuvu.Līdz apmēram -271 grādu pēc celsija.Bet tas nepietiek,lai apstādinātu visu siltumkustību.

21 2 atbildēt

Paldies par rakstu! Fizika ir aizraujoša, ja to prot pasniegt! =)

16 0 atbildēt

Raksts tiešām ir labs un bija patīkami to lasīt, taču jāieposto arī kāds fiziķa viedoklis. :)

2. lieta vispār ir ļoti interesanta un varbūt kāds jau ir ko dzirdējis par Ceilingera (http://en.wikipedia.org/wiki/Anton_Zeilinger) eksperimentiem, kur čalis bliež uz dubultspraugām ne tikai ar fotoniem, bet ar tiešām reālu matēriju - laikam pēdējā ambīcija bija ņemt un uztaisīt šito lietu ar vīrusiem (kas ir zināmi, kā gandrīz jau dzīvas būtnes), kas praktiski pierādītu, ka arī dzīvām lietām ir iespējams atrasties superpozīcijā. Un tas nebūtu tikai domu eksperiments.

Par 4. - droši vien bija domāts nevis skaņas, bet gaismas triecienvilnis? Taču šī daļa īsti nav izdevusies, jo nevar saprast, vai ir gribēts rakstīt par Čerenkova starojumu, vai arī par Bozes-Einšteina kondensātu, kas ir divas pilnīgi dažādas lietas. Čerenkova starojums ir stāsts par to, ka atsevišķos gadījumos ir iespējams, ka kaut kas pārvietojas ātrāk par gaismas ātrumu, bet Bozes-Einšteina gadījumā principā mēģina gaismu apstādināt. 

5. diemžēl nav diez ko ticama fizikas teorija un, ja sāk par šādām lietām runāt, tad parasti lietas aiziet vēl līdz daudz eksotiskākām un fantastiskākām lietām, par ko noteikti varētu taisīt atsevišķu rakstu. Tiesa gan interesanti - bet mazticami. Jā, starp citu, kurš tos aprēķinus ir veicis un no kurienes tās formulas?

7. arī ir tāda labi interesanta lieta, biežāk gan šo paradoksu pazīst ar nosaukumu EPR paradokss (Einstein, Podolsky, Rosen), tikai ideja tur ir tā pati, bet skaidrojums drusku citādāks. Tas atkal ir kārtējais domu eksperiments, kur mēs iedomājamies, ka vakuumā no kaut kādas enerģijas uzrodas divas daļiņas, piemēram, antidaļiņas, jo, savstarpēji iznīcinoties, atkal uzrastos enerģija. Turklāt ir zināms, ka, ja vienai daļiņai ir spins uz augšu, tad otrai jābūt spinam uz leju, bet rašanās brīdī nav zināms, kura daļiņa ir ar kuru spinu. Tagad iedomājamies, ka daļiņas abas aizlido līdz Visuma malai un mēs vienu nomēram. Tad mēs uzzinām, kāds ir šīs daļiņas spins un reizē arī kāds ir otras daļiņas spins to nemaz nenomērot. Taču visa kvantu fizika ir stāsts par superpozīciju (kā tas ļoti labi bija uzrakstīts punktā par Šrēdingera kaķi :) ) un to, ka lai uzzinātu kaut ko par mērāmo objektu, ir jāizdara mērījums. Šajā gadījumā rodas pretruna. 

8. "If you think you understand Quantum Mechanics you don't understand Quantum Mechanics /Richard Feynman/

 

Noteikti turpini taisīt rakstus, bija patiešām interesanti! ;)

14 0 atbildēt

Ļoti labs raksts, viens no vērtīgākajiem te vispār. Lai pokemoniem neironu šūnās kaut kas sarosās, citādi dēļ komiksiem un FML rakstiem te daudz dārzeņu sēž, manuprāt.

Šrēdingera kaķa efekta apraksts bja interesants arī no kaķa perspektīvas.

14 2 atbildēt

jap, tiešām interesanti, patīk šādi raksti :)

btw, es gribu ceļot starp burbuļiem un adoptēt to suni ^^

15 4 atbildēt

Neizprotami ir tas, kur tev rodas pacietība šo visu tulkot :D

10 0 atbildēt

Vienalga par fiziku, man to kaķi vairāk ir žēl :(

7 0 atbildēt

 Vienkārši bez vārdiem! Es ar nepacietību gaidu turpinājumu!

5 0 atbildēt

3. biju jau dzirdējis. Tas man likās interesants.

Bet pārējās dīvainības arī foršas, dīvainas.

Man patika. :)

4 0 atbildēt

Es pusgadu mācījos kvantu mehāniku. Ticiet man, šis pat tuvu nav lielākais maindfaks :D

3 0 atbildēt

Es sapratu to ka neko nesapratu!emotion

3 0 atbildēt

vienīgi trešais liekas absurds, bet raksts ļoti labs.

3 0 atbildēt

ņifiga nesapratu. :D

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »