Daudzi no mums ik dienu seko līdzi savai ēdienkartei, rūpīgi skaitot kalorijas, vai jūs zinājāt, ka ir pāris produkti, kas var izraisīt nopietnas saslimšanas vai pat jūs nogalināt?
Citi interesanti raksti: http://www.spoki.lv/profils/sereo
Daudzi no mums ik dienu seko līdzi savai ēdienkartei, rūpīgi skaitot kalorijas, vai jūs zinājāt, ka ir pāris produkti, kas var izraisīt nopietnas saslimšanas vai pat jūs nogalināt?
Citi interesanti raksti: http://www.spoki.lv/profils/sereo
A kā sanāk ar granātābola sēkliņām- vai tad viņas nevar ēst? Jo reiz par to diskutējām, bet pie konkrēta secinājuma nenonācām. ;)
Cik līdz šim esmu dzirdējis, tad ābolu sēklas pat iesaka ēst, jo uzlabojot (īsti neatceros ko, bet nu kkādā veidā organismam palīdz).
runajot par pirmo
nav jau brinums abols vedera izaugs ja apest abola seklinjas
Pirms neredzēšu kaut vienu daudzmaz ticamu zinātnisku rakstu par augļu (augtāk minēto) sēklu kaitīgumu, neticešu. Visur kur esmu lasījis tieši otrādāk, augstu slavē šīs sēklas un to ekstraktu. Stipri šaubos, ka medicīnā cianīds būtu tik populārs.
Pie tam, ja tiek minēti aprikožu kauliņi (ne sēklas), labprāt redzētu cilvēku (it īpaši bērnu), kurš spētu un apēstu 15 aprikožu kauliņus, kas kā visi zin nav no mazajiem un ar savu neregulāro un negludo virsmu un cieto struktūru ir ļoti grūti pārkožams vai norijams.
te sanāk , ka esmu 5 reizes miris . Kad biju bērns , ēdot aprikozes , kauliņus metu 1l burkā , kad tā bija pilna ar visu burku uz garāžu . Te lielajās skrūvspīlēs kauliņus varēja viegli atlauzt un gardo kodoliņu iemest mutē , tādus kauliņus pa vienu reizi varēja notiesāt 30 - 40 , diezgan piņķerīgs darbiņš . Plūmes kauliņus nevar ēst , jo tur itkā zilskābe atrodas
jasna, man liekas labaak vispaar ir neko neest, jo katraaa paartikaa ir kautkas nelabs, aa nu jaa, neest arii nav labi. nu ah, dzershu tikai uudeni ;d