local-stats-pixel fb-conv-api

11. septembra teroraktos iemūžinātās «putekļu dāmas» skaudrais stāsts4

36 2

Kad ASV 2001. gada 11. septembrī pēc teroraktiem sagruva Pasaules tirdzniecības centra dienvidu tornis, fotogrāfs Stens Honda atradās Ņujorkā un iemūžināja traģisko notikumu. Viens no viņa uzņemtajiem foto, kurā redzama putekļiem pārklāta sieviete, kļuva par vienu no ikoniskākajiem vēstījumiem par traģēdiju.

«Ienāca sieviete, pilnīgi klāta ar putekļiem. Varēja redzēt, ka viņa bija labi ģērbusies. Viņa tur pastāvēja kādu sekundi, un, pirms policija sāka cilvēkus virzīt augstāk pa kāpnēm, es paspēju uzņemt vienu fotogrāfiju,» Honda atcerējās 2011. gadā.

Sievietes vārds bija Mērsija Bordersa, un viņa bija nesen sākusi darbu Amerikas bankā, kas atradās Pasaules tirdzniecības centrā. Viņai toreiz bija 28 gadi, un viņas fotogrāfija, kuru visā pasaulē izplatīja aģentūra AFP, kļuva par vienu no ikoniskākajām drūmās dienas ainām. Attēls un pati Bordersa beigu beigās ieguva iesauku putekļu dāma.

Pēc terorakta Bordersa ieslīga dziļā depresijā un sāka lietot narkotikas, tomēr beigu beigās, kā viņa pati teica, «atrada mieru» pēc rehabilitācijas un Osamas bin Ladena nāves. Tomēr 2014. gada augustā viņai tika diagnosticēts kuņģa vēzis.

2011. gadā izdevumam «Telegraph» Bordersa atklāja, ka viņa joprojām glabā apģērbu, kas viņai bija mugurā fotogrāfijas uzņemšanas brīdī. Tas ir joprojām nemazgāts, viss klāts ar Dvīņu torņu putekļiem.

Bordersa nomira 2015. gadā 42 gadu vecumā.

2014. gadā, tikai mēnesi pēc tam, kad Bordersai tika diagnosticēts vēzis, vienā dienā nomira trīs ugunsdzēsēji, kas atbildēja uz izsaukumu 11. septembrī. Viņiem visiem bija vēzis.

36 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

2011. Gada vinai bija 28 gadi un 2015. Kad nomira jau 42? Pilnigs fufelis

4 1 atbildēt

un kāda man daļa kar kaut kādu rasisti - nēgerieti

2 0 atbildēt