local-stats-pixel fb-conv-api

10 notikumi, kuri gandrīz izraisīja Trešo Pasaules karu.59

Trešais Pasaules karš tiek apspriests jau kopš Otrā Pasaules kara beigām un Aukstā kara sākuma. Interese par to periodiski parādās un pazūd. Īpaši svarīgs temats tas ir šobrīd, kad pasaulē notiek ļoti daudz karu un teroraktu, kā arī pasaules ekonomiskā sistēma ir uz sabrukšanas robežas. Pēdējo septiņdesmit gadu laikā ir bijuši vairāki notikumi, kas gandrīz aizsāka Trešo Pasaules karu, un šajā rakstā ir atlasīti desmit notikumi, kuros pasaule nonāca ļoti tuvu karam.

Tā pat arī pasaulē ir bijuši neskaitāmi nosaukumi, kad gandrīz pienāca Pasaules gals : 10 notikumi, kuri gandrīz iznīcināja pasauli

614 13 59 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 59

0/2000

Ar interesi izlasiju.Dalju no ta visa zinaju un tapec redzu,ka vajadzetu sho to palabot.4. U-2 (F.Pauersa) lidojums 1960.g.1.maijs.Tas bija spiegoshanas lidojums virs PSRS(kartejais) nevis lidmashinas parvietoshana,pie tam ljoti nekaunigs lidojums tik lielos svetkos,ka 1.Maijs. Laikam ari noveloti pamanija un tulit deva paveli notriekt.Lidz tam daudzas reizes tika meginats dabut zeme U-2,bet iznicinataji nespeja pietuvoties tada attaluma ,lai varetu notemet raketi.Mig-19 iznicinataji meginaja uznjemt atrumu un ,,uzskriet,,augstak,bet dzineji noslapa un bija gadijumi,kad tos ta ari nevareja palaist un lidmashinas nokrita.Bet shoreiz bija citadi.Gaisa pacelas divi Mig-19 ,bet tie vareja tikai pavadit U-2,kas lidoja augstak par 20 km,toties PSRS jau bija pretgaisa sistemaC-75.Tika palaistas 2raketes un viena no tam notriecaU-2...  otra trapija Mig-19 un pilots gaja boja.F.Pauersu(u-2 pilotu)1962.g. apmainija pret krievu spiegu R.Abelu. Kaut ari tas bija nopietns incidents,tomer uz 3.PK tas nevilka ne tuvu. Tapat 8. -AFGANISTANAS karsh,tapat ka iepriekshejais VJETNAMAS karsh ,bija tikai lielvalstu ASVun PSRS pretstave izmantojot tresho (nelaimigo)valsti,ierochu un speka demonstracijai. 2. 1995.g. jau bija praktiski beidzies Aukstais karsh unPSRS vairs nepastaveja.B.Jelcins(1.Krievijas prezidents) nekad nesaktu PK.jo vinjsh Rietumus neuzskatija par ienaidniekiem un pat ap to laiku bija pazinojis ,ka no rakeshu merkju sarksta tie svitroti. 2. Ziemeljkorejas un Dienvidkorejas incidents ari nav tik nozimigs,lai tada delj saktos 2.PK.Neviena valsts tadas suda Ziemeljkorejas delj nesaks pasaules karu,nospiedis ka blakti,tikai Dienvidkorejas delj ta vel nav likvideta. 5.Turcija  notriec krievu lidmashinu.Ne jau virs vai pie Krievijas notrieca.Nevajadzeja lidinaties paTurcijas pierobezu,tadelj PK.nesakas. 10. Parizes terakti.Ar ko tad te var sakt 3.PK. ?Galigi garam.  Tapec ISIS ari megina parpludinat Eiropu ar dvieljugalvam,lai nakotne raditu pamatu Eiropas iznicinashanai.Tatad no visa saraksta lielaka puse neatbilst virsrakstam. AUTOR,neka personiga,raksts interesants,BET PATIESIBA SVARIGAKA.

16 1 atbildēt

Vēl vajadzēja pieminēt strīdu starp WhatDoesTheFoxSay  un Nekrietnelis  emotion 

10 0 atbildēt

Interesētu avoti, bet nu raksts, tev puis, ir padevies   emotion  

10 1 atbildēt

Ilgi bez nākamā pasaules kara ,diemžēl, mēs nenoturēsimies.

8 0 atbildēt

 emotion 

7 1 atbildēt

emotion Ir ko padomāt

6 0 atbildēt
Rakstu lasiju ar lielāko aizrautību tā ka ķer plusu
2 0 atbildēt

Gandrīz katrā punktā ir pieminēta ASV'ē emotion ASV'ē baigā iremotion

1 0 atbildēt

No pain no gain

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

9. 1961. gada 24. novembrī ...līdz orbitējošais satelīts B-52..  

B-52 nav satelīts

0 0 atbildēt
Viss? Iedod linku, kur tev ir "viss". emotion
1 1 atbildēt

Šādi notikumiņi paši par sevi galīgi neko neizraisa. emotion Bet ir tikai aisberga redzamā daļa īstajiem cēloņiem. Nevajag arī izdomāt muļķības par "trešo pasaules karu".

1 2 atbildēt

Neskatoties, uz to ka es tevi personīgi ienīstu, tomēr šis raksts ir labs un pat ieliku plusiņu!

1 3 atbildēt

True. ASV un Krievijas naftas koroprācijas ir pretinieki. Atšķirība tāda, ka krievi lielu daļu savas naftas gūst Krievijā, bet ASV atliek iebrukt dažādās Tuvo Austrumu zemēs. Krievija Sīrijā karo tāpēc, lai atturētu naftas vada būvniecību caur Tuvajiem Austrumiem, un to importētu no Krievijas.

Piemēram, 9/11 sarīkoja tikai tāpēc, lai varētu iebrukt Irākā un dabūt naftu. emotion  

2 4 atbildēt

Atgremojums. Vietām ir pat burtiski pārkopēts no iepriekšējiem rakstiem  emotion  

2 5 atbildēt

Kur palika krievijas iebrukums Ukrainā- kas arī varēja un var izvērsties par trešo pasaules karu ??? 

2 6 atbildēt

Vai, kļūdījos, šis noteikti nav atgremojums. http://i.imgur.com/qeSsn1l.png oh, please  emotion 

1 5 atbildēt

Melu propaganda. 1960. 1.maijā U-2 notrieca virs Urāliem, dziļi PSRS iekšienē, kur tā spiegoja. Un jābūt galīgam plānprātiņam, lai saistītu 2015.g. Parīzes teroraktus ar pasaules kara sākšanos. Drīzāk tas sāksies Sīrijā, kur krievi saķērušies ar NATO atbalstītajiem kaujiniekiem.

1 6 atbildēt