local-stats-pixel fb-conv-api

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju nesaskata ieguvumus dzīvei Rīgā21

38 0 21
Ieteikt: 000

Šogad maijā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai, viņuprāt, dzīve Rīgā ir labāka nekā citviet Latvijā. Aptuveni puse jeb 56% iedzīvotāju uzskata, ka kopumā dzīve galvaspilsētā ir labāka nekā citur Latvijā - 24% respondentu uzskata, ka tā ir ievērojami labāka, savukārt vēl 32% domā, ka tā ir nedaudz labāka.

Šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars turpina sarukt jau vairākus gadus, un kopš pērnā gada šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars samazinājies par četriem procentpunktiem. Lielākais šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars fiksēts 2003.gadā, kad priekšrocības dzīvei Rīgā saskatīja 72% iedzīvotāju.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

kāds plus laukiem,darba nav ,mazāka alga utt. ja nav darba nav naudas ,tad kāda jēga no tiem laukiem? Pats apsvēru domu nopirkt māju ārpus Rīgas ,bet katru dienu braukāt,nu nezinu ,tas nav man. Ja kāds var piedāvāt labi apmaksātu namdara darbu (iekšējā apdarē) Rīgas rajonā ,Rīgā vai laukos varat rakstīt PM.,tad varbūt ,tomēr nopirkšu māju laukos,Biju apskatīties dzirnavas Ārciemā un māju Alojā...gribētos jau tuvāk Rīgai,bet cenas nekustamajam īpašumam ir neadekvātas.

5 0 atbildēt

Darbs ir visur,vaig mācēt tikai savu dirsu piecelt augšā.

5 0 atbildēt

Rīgā es esmu dzimusi un augusi, un šeit es arī palikšu.

Nezinu, ko es varētu būt pazaudējusi laukos.

5 1 atbildēt

Katram vecumam savas prioritātes. Ja es, būdams studenta gados, būtu palicis mazpilsētā, es neiegūtu pietiekoši labu izglītību, tik plašu paziņu loku - visticamāk, ka būtu aizbraucis uz Norvēģiju pēc “lielā piķa” vai uz neatgriešanos.

Šobrīd es izbaudu Latvijas supercentralizācijas labās īpašības - infrastruktūras uzlabošanas projekti galvenokārt ir Rīgā un tās apkaimē. Lauku elektrifikācija?… ha, ha :/

Manuprāt, reģionu attīstība paliek pašu reģionu ziņā - centrs var atļauties vairāk tērēt, vairāk aizņemties un atkal vairāk tērēt.

Tad pienāk dzīves gadi, kad gribas savu māju un Rīgā piedāvājums ir par dārgu. Reģioni šajā ziņā ir laba alternatīva.

Krīzes laikā resursi koncentrējas, tāpēc Rīgā vienmēr bijis mazāks bezdarba līmenis.

Es ceru, ka šo kultivēto centralizāciju nomainīs ilgtspējīgāka reģionu attīstība. Dažādas nodokļu atlaides reģionos ļoti palīdzētu uzņēmējdarbībai notikt tur.

4 0 atbildēt

Laukos stradaju metalapstrade, darbs 25km no majam, uz darbu nogada darba transpirts, siltas pusdienas apmaksatas, alga 6 eur/h. Un tas ir visur apkart. Te laikam tie, kas negativi komente no lv krievu galanak.

4 0 atbildēt

To var izteikti just aizvien vairāk. Man laukos jau sāk kļūt par biezu. Zinu daudzus, kas no Rīgas pārvākušies uz laukiem un daudzus, kas plāno to darīt drīzumā. Dažās mazpilsētās ir īpaši liels pieprasījums pēc dzīvesvietām. Beidzot ļaudis sāk nākt pie prāta, vienīgi man nāksies nolīst vēl dziļāk 😄

3 0 atbildēt

Kaut kā tie aptaujas procenti neiet kopā, 56+24+32=112😄

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Nu, es visu dzīvi dzīvoju Rīgā. Nespēju pagaidām iedomāties dzīvi laukos.

2 1 atbildēt

Ir laucinieki,un ir pilsētnieki. Un ir kas dzīvo laukos,bet strādā pilsētā. Bet tādus kuri dzīvo pilsētā,bet strādā laukos...tādus gan nezinu.

Bet šie te,nu kuri dzīvo laukos,bet strādā pilsētā,kas viņi ir? Tie tak nav nedz pilsētnieki nedz arī laucinieki.

2 2 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Varbūt ne gluži jebkur citur...

0 0 atbildēt

Nomainījās nosaukums. Autoram fantāzija bišku jocīga 😄

Jebkur citur Latvijā - arī Getliņos cilvēki dzīvotu, tikai ne Rīgā?

Vai varbūt dzīvot slavenajā "māja - kuģis" ar skatu uz jūru, pompozākajā Jūrmalas rezidencē vs. Rīgā?

🤡

Autoru studijā, lūdzu!

0 0 atbildēt

Nu man gan labāk patīk lauki, kur ir kluss, mierīgi no pilsētas, strādāt lauku darbus, lasīt ogas, sēnes utt. Es ļoti labi atceros, Mazokuci kas nīda par laukiem. Man liekas, ka tā Mazakuce kas rakstīja par laukiem, viņa sen laikam, ka viņa ir mirusi.

0 0 atbildēt

Teikšu kā ir, Rīga pati par sevi man totāli riebjas😆 ļoti patīk pilsēta, kurā tagad dzīvoju. Bet katram savas prioritātes

0 0 atbildēt