local-stats-pixel fb-conv-api

Vairogbungas9

35 0

Pēdējā laikā visai lielu atpazīstamību un atzinību gūst vairogbungas, kuras kā instruments tika atzītas vien divdesmit gadus atpakaļ, kad to izstrādei un virzīšanai pievērsās profesionāli un mērķtiecīgi. Lai cik dīvaini tas arī nešķistu, šis instruments tiek uzkatīts par visai jaunu un daudzsološu, par cik tā apguve esot relaksējoša un dziedējoša (nomierinoša). Tiek uzskatīts, ka līdzīgus instrumentus izmantoja pigmeji, savukārt par līdzīgiem analogiem, kurus izmantotu mūsu senči, informācijas daudzums ir visai trūcīgs.

Tomēr ir kāda leģenda, kura vēsta par to, ka civilizācijas sākumā, tās pārvaldniece - skaista un neatlaidīga tika izdota par sievu pazemes ķēniņam, lai viņš viņas tautu neaprītu ar visiem tās iemītniekiem un viņas pakļautie nedrīkstēja iebilst un dumpoties. Tad skaistā valdniece sevis vadītajai tautai piekodināja, lai viņi neizrāda nekādu pretošanos pazemes ķēniņa nodomiem. Tad nu kareivīgākie un drosmīgākie no viņas aizsargiem sāka vigli sist par saviem vairogiem, lai ļautu savai valdniecei aiziet līdzi pazemes ķēniņam ar atbalstu un cēlu stāju, ar kādu viņa bija vadījusi savu tautu. Par tādu drošsirdību pazemes ķēniņs ļāva viņai vienreiz gadā satikties ar saviem aizsargiem un atbalstītājiem.

Par cik šī instrumenta attīstīšana un izmantošana esot sākta virzīt samērā nesen, vairogbungām ir diezgan daudz paveidu un dažādi speciālisti mēģina ieviest dažādus uzlabojumus. Vairogbungas sastāv no diviem, savienotiem metāla, apaļiem vairogiem, kuros vietām ir līdzenas virsmas ar iedobēm, kas attiecīgi vairogbungas padara par instrumentu, ar kuru var panākt atsevišķu nošu atskaņošanu un polifonisku skanējumu, kas nereti pārsteidz klausītājus, kuri nav raduši, ka ar tik vienkāršu rīku varētu būt panākams kas līdzīgs. Tomēr speciālisti iesaka būt uzmanīgiem ar instrumenta iegādi, lai gan insturments nav nemaz tik lēts kā varētu šķist. Tiešsaitē ir daudz informācijas par to, kā instruments būtu modificējams, lai panāktu nošu tīrāku skanējumu, lai gan ir daudzi, kuri uzskata, ka instrumenta specifika esot tajā, ka atsevišķu skaņu saliedējums ir instrumenta būtiskākais pluss.

lasi, vērtē, komentē emotion

35 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Melodiska skaņa.👍

8 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Savāda,mierīga skaņa.

0 0 atbildēt

👍 foršs rīks, man patīk!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt