local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pasaulē pastāv vienlīdzība un taisnīgums???36

Kas ir vienlīdzība? Būtībā vienlīdzības principa pamatā ir uzskats, ka pret līdzīgiem vai vienādiem gadījumiem ir jāizturas vienādi/ līdzīgi gadījumā, ja nav viena objektīva iemesla to nedarīt. Savukārt taisnīgums ir morālā pareizība, kas balstās uz ētiku, racionalitāti, tieslietu likumiem, kā arī dabas likumiem, reliģiju, taisnības tiesībām un principiem, kā arī godīgumu.

Mākslinieks Gunduz Agajevs (Gunduz Agayev) no Azerbaidžanas ir pazīstams ar saviem interesantajiem un satīriskiem zīmējumiem par vispasaules problēmām. Šoreiz mākslinieka redzes lokā nonākusi vienlīdzības un taisnīguma problēma. Savā projektā Gunduz attēlo, kā izskatītos Temīda (taisnības dieviete sengrieķu mitoloģijā) dažādās pasaules valstīs..

880 3 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

labas bildes!

Mums latviešiem uz šo jautājumu atbilde meklējama E. Veidenbauma dzejolī emotion

0 0 atbildēt
Taisnība vienmēr būs tam kuram vairāk naudas. Un vienlīdzība nekad nebūs uz zemes, jo zinot vēsturi nekad tu nespēsi iemīlēt savu ienaidnieku nebīstoties no tā un arī nevēloties viņam atmaksāt par to ko viņš tev nodarījis, bet tu ienaidnieku turi blakus lai kādā viņam labā dienā spētu atņemt viņam visu un likt viņam ciest. Tāpēc pirms jūs kaut ko dariet atcerieties zelta likumu " NEDARI CITAM TO KO NEVĒLIES SAŅEMT PATS." Ja tu vēlies naidu tu to arī saņemsi.
0 0 atbildēt

Intresanti ka butu Latvija atēlota?

0 0 atbildēt

emotion

1 4 atbildēt