local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pasaulē pastāv vienlīdzība un taisnīgums???36

Kas ir vienlīdzība? Būtībā vienlīdzības principa pamatā ir uzskats, ka pret līdzīgiem vai vienādiem gadījumiem ir jāizturas vienādi/ līdzīgi gadījumā, ja nav viena objektīva iemesla to nedarīt. Savukārt taisnīgums ir morālā pareizība, kas balstās uz ētiku, racionalitāti, tieslietu likumiem, kā arī dabas likumiem, reliģiju, taisnības tiesībām un principiem, kā arī godīgumu.

Mākslinieks Gunduz Agajevs (Gunduz Agayev) no Azerbaidžanas ir pazīstams ar saviem interesantajiem un satīriskiem zīmējumiem par vispasaules problēmām. Šoreiz mākslinieka redzes lokā nonākusi vienlīdzības un taisnīguma problēma. Savā projektā Gunduz attēlo, kā izskatītos Temīda (taisnības dieviete sengrieķu mitoloģijā) dažādās pasaules valstīs..

880 3 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Es saku ka pingvīnu zemē vienlīdzība ir vislabākā, jo dzīvniekiem pofig kurš ir kurš... Drātē visus pēc kārtas, guļ visu dienu nestrādā, ēd visu dienu, pārojas visu dienu, iet gulēt un pārojas visu dienu... Bļe es gribu būt pingvīns emotion

49 0 atbildēt
Dzīvē viss ir kā vistu kūtī, katrs cenšas uzrāpties augstāk un uzd*rst pārējiem. Dzīvē nekad nebūs vienlīdzības, un nekad nav bijis...
42 0 atbildēt

LV var zīmēt to cienījamo Temīdu jeb kā viņu tur...-vienā un otrā kausā var iezīmēt "piķi(naudu)"un aizsietu muti!māksliniekam 1000plusi  raksta autoram tikai 4 plusi no manisemotion

14 0 atbildēt

izlasot virsrakstu atcerējos vienu karikatūru..

3 cilvēki stāv pie augstas sienas, kurp otrā pusē notiek autosacīkstes. Tēvs, meita un dēliņš. Viņiem ir uz kā pakāpties - uz blokiem. vienlīdzība būtu tad ja visus blokus izdalītu vienlīdzīgi - uz trīs. Bet tad tikai tēvs redzētu sacīkstes, bet meita ar dēlu nē, jo viņi ir īsāki. Taisnīgi būtu tēvam paņemt tikai vienu bloku - tieši tik cik viņam pietrūkst, meitai iedot 1/3 un dēlam pārējo, lai visi var vērot sacīkstes.

Viss ko vēlos teikt - Vienlīdzība un taisnīgums nav viens un tas pats. Tās ir divas dažādas lietas.

Vienlīdzīgi būsim kapos taču taisnīgums izriet no mums pašiem.

16 2 atbildēt
Pamazam cilveki atmostas un atver acis, kas isteniba notiek pasaule... diemzhel secinajumus neviens neizdara un turpina kapt uz tiem pashiem grabekliem... vesture atkartojas.
10 0 atbildēt

Vienlīdzība neeksistē, un nekad nav eksistējusi! Nav iespējams, ka pasaulē būtu vienlīdzība, jo kāds vienmēr būs vadonis un kāds padotais. 

6 0 atbildēt

21. gadsimta problēma- visi indentificē problēmu, bet darīt lietas labā neko nespēj! Ilustrāciju autors ir tajā pašā skaitā, problēmu redz, bet risinājumu nepiedāvā.

6 0 atbildēt

pasaulē nepastāv vienlīdzības un nekad nepastāvēs,kāds vienmēr būs zem tevis un kāds vienmēr būs virs tevis,bet lielvaras cenšas uzturēt vienlīdzības ilūziju un brīvās gribas ilūziju tikai tapēc ka bez tās pasaulē anarhija izplatītos tik ātri ka pat pamirkšķināt nepaspētu,cilvēks itkā gudrs radījums,bet nesaprot kā viņa dzīve ir ierobžota līdz tādam līmenim kad viņam jādzīvo līdz nāvei pēc notektas shēmas.

4 0 atbildēt
Es nesaprotu, kādēļ sirija galina cilvēkus. Tas ir nožēlojami un slimi
2 0 atbildēt

Skatos, ka izliki savu sirdi un dvēseli savā esejā emotion Ar vārdu ''visi'' es domāju visus iedzīvotājus, kas dzīvo zem kkāas politiskās sistēmas, tajāskaitā arī sevi. Mēs daudz runājam par to, kas ir pareizi un kas ir nepareizi, bet faktiski dzīves laikā no tā maz ko mainam vai nemainam vispār.

Tu saki, ka risinājumu nav un cilvēki to meklē jau 10000+ gadu. Pirmā problēma ir jau ir senu senā, cilvēki ir sadalīti uzskatos, reliģijās, ādu krāsās utt. Pamats veiksmīgai cilvēku kontrolei ir maksimāli mēģināt visus sadalīt nevis apvienot. Jebkura valsts vēsturē ir gājusi bojā, kur ir valdījusi nevienlīdzība un daudzdievība!

Nākošais jau ir hierarhija kurā dzīvojam- kkādi politiskie līderi, lobētāji, bankas, VIDi, KNABi u.c. Neviena no šīm institūcijām nepalīdz cilvēcei un nekad nav palīdzējusi, viss ir tendēts tikai un vienīgi uz savu interešu realizēšanu un beigu beigās- pelnīšanu. Viss ir veidots tā, lai katrs ķēdes posms izpilda tikai daļiņu un neredzētu lietas būtību kopumā.

2 0 atbildēt
Pēdējais vislabākais emotion
1 0 atbildēt

Runājot par Brazīliju. Jūs zinājāt, ka jaunuzbūvēto futbola laukumu, kas bija paredzēts 2014.gada spēlēm, pārtaisīs par cietumu?

1 0 atbildēt
Man liekas ka vienlidziba ir tikai uz papira.a vot taisnigums ir ja mes pasi to izcinam.
1 0 atbildēt
Starp vienlīdzību un taisnīgumu, nevar likt vienādības zīmi. Ja pieņemam, ka visi esam vienlīdzīgi, faktiski tas nozīmēs visa pastāvošā beigas. Jo, vienlīdzība kā termins nav nostiprināts, kā tas ir, piemēram, ar cilvēktiesībām. Par vienlīdzību var plaši runāt un diskutēt... Vēl 100 gadus.. Un taisnīgums... Retoriski jautājot: Kas mūsdienās ir taisnīgi?
1 0 atbildēt

Pingvīnu zeme?

0 0 atbildēt

Da labi

0 0 atbildēt

ja man būtu vara tad es censtos valdīt pāri visai pasulei un tad Es kļūtu par  Dievu 

0 0 atbildēt

Ieraugot 12., viss tapa skaidrs.

0 0 atbildēt

labas bildes!

Mums latviešiem uz šo jautājumu atbilde meklējama E. Veidenbauma dzejolī emotion

0 0 atbildēt
Taisnība vienmēr būs tam kuram vairāk naudas. Un vienlīdzība nekad nebūs uz zemes, jo zinot vēsturi nekad tu nespēsi iemīlēt savu ienaidnieku nebīstoties no tā un arī nevēloties viņam atmaksāt par to ko viņš tev nodarījis, bet tu ienaidnieku turi blakus lai kādā viņam labā dienā spētu atņemt viņam visu un likt viņam ciest. Tāpēc pirms jūs kaut ko dariet atcerieties zelta likumu " NEDARI CITAM TO KO NEVĒLIES SAŅEMT PATS." Ja tu vēlies naidu tu to arī saņemsi.
0 0 atbildēt