local-stats-pixel fb-conv-api

Vai būt čalim mūsdienās ir grūti?5

94 0

Ļoti daudz atbildes par šodienu un rītdienu ir meklējamas pagātnē, vēsturē. Atskaitam kādus pēdējos 50 gadus, un paskatamies kā dzīvoja cilvēki kādus pēdējos 2000 gadus?

Cilvēki paaudzu paaudzēs dzīvoja kopīgās saimēs, dalīja darbus līdz ar to katram dzimumam attīstījās savas prasmes.

Vīriem tika fiziski smagākie darbi - malkas gādāšana, medības, iztikas līdzekļu gādāšana, saimes aizsargāšana, karošana. Tieši karošana, nonāvēšana, miršana saimes vai valsts labā bija vīrieša nasta, no kā lielākoties bija atbrīvotas sievietes. Vīru darbi bija smagi, specifika salīdzinoši šaura, principā ja piedzimi par stipru vīrieti, tad daļa veiksmes dzīvē jau bija nodrošināta, jo tad varēji veikt jebkurus darbus, un pieveikt citus vīrus ja bija nepieciešams. Vīriem attīstījās spēks, orientēšanās apkārtējā vidē utml.

Sievietes savukārt palika saimē, savstarpēji čaloja, meklēja ogas un sēnes tuvējā apkārtnē, gatavoja ēst, apkopa mājlopus, īsumā uzturēja mājas asinsriti un arī rupējas par vīru veselību tai skaitā, kas nebija viegli, bet pieņemu tā laika sievietes noteikti varēja paņemt vienmaz cuciņ padusē un iet pie kaimiņienes uz kūkām. Sievietēm vairāk attīstījās runāšana, emocionālā puse, spēja darīt vairākas lietas vienlaikus utml. Sievietes savukārt bija ļoti atkarīgas no vīriešiem, jo bieži tika vienkārši nozagtas, vai pārdotas, vai ieprecinātas, vai arī vīrs tika nogalēts un cits vīrietis atnāca un paņēma sievieti, tāpēc sievietēm papildus visam attīstījās fleksibilitāte un viltība, jeb spēja pielāgoties jebkādiem apstākļiem un jebkādam vīrietim, jo citādi vienkārši bija faktiski neiespējami izdzīvot. Jebkura rīcības brīvība bija jāizcīna.

Tagad palūkojamies uz mūsdienām, katrs var paveikt ko grib, lai iegūtu resursus dzimumam nav izteiktas nozīmes, taču sievietes joprojām ir fleksiblākas, viltīgākas un darbīgākas, zinātkārākas. Tās ir sekas tūkstošgadu ilgajam patriarhātam. Savukārt vīri savā ziņā tūkstošgadu valdīšana ir mazliet atslābuši un ar vecajām iemaņām grūti atrast sev piepildošu nodarbi. Arī izglītības sistēma ir vairāk piemērota sievietēm, priekš puišiem mūsdienu izglītība nepiedāvā nekādu izaicinājumu, nepiedāvā neko interesantu, savukārt meitenes vienkārši iekaļ un izdara, jo tā ir darījušas tūkstošiem gadu.

Vai šodien par vīrieti būt ir viegli? Noteikti nē, jo nav skaidrs lomu sadalījums, nav nekas jāmedī, neviens nav jāgalē, nekas nav jāremontē, visu var nopirkt, vārdusakot ir mazs apjukums un haoss. BET! Vīrietis var būt fokusēts, var būt mērķtiecīgs, var būt mierīgs un nosvērts, var būt amizants jeb vīrietim ir stiprās puses, kas sievietēm nav tik attīstītas, vīrietis var būt vīrietis, tikai atrodi savas stiprās puses, izaicini sevi, attīsti sevi un kādu dienu kopā ar sievieti izveidosi ko pilnīgu un viens otru papildinošu un būsi pilnīgā mierā ar sevi.

94 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Un tad tas mūsdienu vīrietis zinot ka viņš ir vīrietis bez problēmām pasaka. Sieviete, uz virtuvi, uztaisi man ēst, jo tā taču ir pieņemts. Mūsdienās strādā visbiežāk abi un ar to jau pietiek kā argumentu ka mājas darbi ir jādala 50/50!

1 0 atbildēt

Ja Tev ir presīte, tad visi ceļi vaļā. Tici man, bro!

1 1 atbildēt

Labāk sēdēt un čīkstēt Spokos nekā aiziet nezinu, man vienmēr ir ko darīt....pat tad, kad viss liekas padarīts... emotion 

0 0 atbildēt

" izaicini sevi, attīsti sevi un kādu dienu kopā ar sievieti izveidosi ko pilnīgu un viens otru papildinošu un būsi pilnīgā mierā ar sevi."

Grūtības nav izaicināt un attīstīt sevi. Problēma ir atrast KUR un KO izaicināt un attīstīt. Mūsdienu dzīve ir tik komfortabla, visu var dabūt uz sitienu ļoti viegli un elementāri, ka es pat nezinu ko es vēlos. Es zinu, ka es kautko vēlos, bet man nav ne jausmas kas tas ir, un dzīve liekas pilnīgi tukša. Pirmās pasaules problēmas?

0 0 atbildēt