local-stats-pixel fb-conv-api

Paula, Baldera un Karnītes verbālā caureja27

Baltijas nacisma apkarotāji, studijas “Trešā Roma”filmētāji, pēc Krievijas ārlietu ministrijas pasūtijuma ieradās Latvijā, lai sameklētu vientiešus, kas būtu gatavi piedalītites kārtējā krievu propagandas filmā par lielo laimi, ko baltieši zaudēja, aizejot no Krievijas- mātes barotājas.

Filmā ,,Pribaltika, kādas ”okupācijas”vēsture” bijušais PSRS Ministru padomes priekšēdētājs Rižkovs šķendējas, ka baltiešiem būtu jāklanās līdz zemei pateicībā par barošanu padomju laikos, jo PSRS bijušas tikai divas donorrepublikas - Krievija un Azerbaidžāna. Rižkovs pats no sirds tic, ka Krievija, kur vidējie izslaukumi no govs bija mazāki, kā Baltijas valstīs no kazas, apgādājusi Latviju un Igauniju ar pārtiku pēc pirmās kategorijas, bet moldāviem un citiem dots mazāk.

Kultūra uzplaukusi neredzētos augstumos, jo caur dižo krievu valodu čurkas varējuši ieskatīties ne tikai Ļeņina Staļina domu dziļumos, bet acīmredzot arī Marksa un citu pasaules progresīvo domātāju atziņās visā pasaulē. Rūpniecība pieaugusi salīdzinot ar senajiem laikiem gandrīz simts reižu un tas viss tikai pateicoties krievu tautas dāsnumam un cilvēkmīlestībai. Visādu tur britu, franču, vācu vai spāņu imperiālisms esot tikai laupījis, pretēji krieviem, kuri nežēloja silikātķieģeļus, lai katrā iekarotā zemē uzceltu pa rūpnīcai. Pat latviešiem un igauņiem, kuri pēc vēsturnieka Mahnača atziņas nemaz nav nācijas. Tikai nez kapēc izpalika prieks par Krievijas gaidāmo uzplaukumu pēc atbrīvošanās no badīgajiem baltiešiem, kuri agrāk izēda visus padomju apcirkņus.

Lai apgalvojumiem būtu lielāka ticamība, tiek sameklēti vietējie vientieši kā Paļeckas Lietuvā vai Meri (prezidenta brālēns) Igaunijā, kuri no laimes, ka tikuši uzrunāti un nespēdami saprast kontekstā, ka ir tikai marionetes svešās interesēs, metās apliecināt Maskavas emisāriem savu lojalitāti padomju sistēmai.

Latvijā ekonomiste Karnīte, gribēdama paspīdēt ar savu erudīciju, rāda rūpnieciskā krituma grafikus, ne vārda neminēdama par padomju ražojumu zemo kvalitāti un absolūto nespēju konkurēt pasaules tirgos.

Kāds Kuzins neved filmētājus uz Laubes projektēto Ķemeru viesnīcu, kuru nolaida un izzaga padomju laikos, bet nez kapēc rāda kaut kādas, Jūrmalas mērogam neatbilstošas, dzelzsbetona monstra drupas.

Talantīgais, bet naivais komponists Raimonds Pauls visā nopietnībā apgalvo, ka bijis laiks, kad visu padomju laikā uzcelto, vajadzējis iznīcināt. Gandrīz jāsāk domāt, ka muļķa latvieši nojaukuši visu vērtīgo, sākot ar Siguldas bobsleja trasi un beidzot ar ostu infrastruktūru. Arī izglītība bijusi ļoti augstā līmenī pretēji šodienai, tikai, diemžēl, maestro neizskaidro, kapēc tagadējie mūzikas skolu absolventi ar panākumiem uzstājas Vīnes, Parīzes, La Scala, Metropoliten un citos operas teātros, ja jau aiziešana no Krievijas apskāvieniem bija tik liela kļūda. Varbūt tapēc, ka Jūrmaļinas māžošanās joprojām daļai latviešu ir augstākais kultūras etalons. Paulam piebalso hokejists Balderis-visi tikai zog un ceļ kaut kādas bibliotēkas.

Krievijas propagandas meistari, protams, pat netaisījās savā Lužkova TVCi kanālā rādīt kaut daļu no veiksmīgajiem uzņēmumiem Latvijā - Liepājas Metalurgu, Valmieras stikla šķiedras vai Grindeksa ražotnes, nemaz nerunājot par igauņu programmētājiem, kas radīja Skype.

Naiviem krievu skatītājiem, kuri nesaprot, kapēc nobankrotē viens pēc otra viņu pašu “izcilie” rūpniecības flagmaņi, kas ražoja elektroniku, moskvičus, vai aviolainerus, labāk rādīt rūpniecības sabrukumu Baltijas valstīs. Citādi vēl uzdos muļķīgus jautājumus, kapēc Lužkovs brauc ar mersedesu, bet Aeroflot iepērk aerobusus nevis TU-154.

Ja krievi būtu gribējuši uzņemt nopietnu filmu par Baltijas valstu problēmām Eiropas Savienībā, tad Karnītes analīze par nodokļu sistēmu vai Paula viedoklis par kultūras problēmām, protams, būtu apsveicams. Diemžēl, tagad latvieši uz igauņu Marta Lāra vai Indreka Toomes, kuri pamato Igaunijas dabīgo vietu Rietumos, fona izskatās kā tādi pamuļķiši, kuri nav lāgā sapratuši kādi viltnieki viņus izmanto saviem mērķiem.

Kārtējais apliecinājums Roja Medvedjeva vēl PSRS Tautas deputātu kongresā teiktajam; “Latvieši ir labi juristi, bet vāji politiķi”. Vai nebūtu laiks psihologiem izpētīt, kas liek dažiem vientiešiem, kā mušām, regulāri iekrist pieglaimīgu svešinieku izliktajos medus podos un stāstīt, stāstīt, stāstīt, kā rubeņiem riesta laikā neredzot neko sev apkārt ? Viņi ir gatavi ar dubļiem visu apliet un pēc tam brīnīties, ka ne tā domājuši. Vai tiešām Karnīte un Pauls ticēja, ka melu filmas par Baltijas neesošo nacismu autoriem vai Krievijas ārlietu ministriju interesē objektīvs viedoklis par ES? Ja ticēja, tad viņi ir muļķi, ja neticēja, tad kā saprast viņu verbālo caureju?

Tie laiki, kad Kremļa saimnieki dalīja un pārdalīja resursus, noteica, kur un kā ražot, ko spēlēt un dziedāt, aizgājuši uz neatgriešanos. Viņiem sirdī palicis vien rūgtums par pašu Krievijas tehnoloģisko mazspēju, kura noslīdējusi līdz fosilo izejvielu tirdzniecībai un vienīgo autoritāti spēj saglabāt tikai tādu neatzītu valstu, kā Abhāzija vai Piedņestra, līderu acīs.

Baltiešiem sliktajā Eiropas Savienībā, savukārt jābūt būt iecietīgākiem, ar smaidu jānovērtē krievu skaudība, bet Paulam, Karnītei, Balderim vai Paļeckim, lai demonstrētu savu konsekvenci, varbūt labāk pārsēsties zaporožecos un ietērpties ,,Krasnij Oktjabrj” ražotajos maisveida tērpos.

Pat Rubiks uz Eiroparlamentu pošas Rietumos ražotā uzvalkā nevis papahā un sarkanos šarovaros. Mums taču ir demokrātija.
45 12 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 27

0/2000
Lūk vēl, komunisti-palasiet par ķīseļa upēm dižajā Krievijā!- http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%932009_Russian_financial_crisis
1 0 atbildēt
Mēs jau dzīvojam komunismā.Tikai cilvēks vienmēr ir neapmierināts- badā neviens nemirst. Solās māca tā, ka nav jēgas mācīties, jo tās zināšanas nav vērstas uz praksi, bet zinātnisko komunismu- teoriju un politiķu, žurnālistu u.c. ar lēmumiem saistīto runāšanu jāvajadzības izteiksmē. Ir komunisms, nav darba, jo tas nav vajadzīgs, cilvēki ir laimīgi, ka nav jāstrādā. Var sēdēt interneta tērzētavās un spriedelēt par iepazīšanos un sexu un citām izklaidēm. Nauda tiek piešķirta ar sociālo palīdzību, tāpat humpalu drēbes, kas ir augstākas kvalitātes nekā ķīnā ražotasu.c. Cilvēka paša būtība ir organizēta uz neapmierinātību un kapitālismu, imperiālismu. Imperiālisms ir arī manipulācija ar otra cilvēka nezināšanu- piem. par savām tiesībām u.c. Var secināt, ka ir iestājies komunisms.Cilvēki saprātīgi izmanto dabas resursus un ir laimīgi. Kāpēc tu tam netici? Ja netici, tad tā ir tava problēma un tevi jāliek psihuškā...
0 0 atbildēt
Cienījamais Aleksandr! tribine. lv ir izklaides portāls, kurā ir stingra cenzūra - izpatika portāla politiskai tābrīža tribinesprāta konjunktūrai. Tribine.lv orientēta uz peļņu un pašreklāmu ne tai labākā nozīmē- no pilsoniskās žurnālistikas mērķiem sākotnē līdz šaurai naudas pelnīšanai šodien, nešķirojot līdzekļus - bez ētikas un pat estētikas, dizaina plašākā nozīmē. Tribine.lv nav labākā vieta paust politiskos uzskatus, kas ir nopietni - tribine.lv drīzāk ir diagnoze tās radītājiem un zāles tās pacientiem.
0 0 atbildēt
20 Million Live in Poverty in Russia- http://www.kommersant.com/p891767/poverty/
0 0 atbildēt
sakarīgs raksts. un jā viņiem pašiem ir daudz problēmu, pāris dienas atpakaļ izlasīju rakstu, kur Krievija atdeva Ķīnai pāris reizes lielāku teritoriju kā Latvija, lai tie noslēgtu līgumu uz GADU par gāzes piegādi... es domāju, ka tā ir patiesā situācija, kas tur darās bardaks
0 0 atbildēt
Krievijas problēma atšķirībā no Eiropas Savienības ir faktā, ka tā ir neradoša. Pārņēmusi nomadu klejotāju filosofiju tā var attīstīties tikai paplašinoties un laupot. Nespējot uzspiest savu kundzību visai Eiropai, krievi mokās ar mazvērtības kompleksiem un, tirgojot naftu, importē pilnīgu visu-no automobīļiem līdz vīniem. Vai kāds var nosaukt kādu izcilu Krievijas ražojumu, izņemot kalašņikovu ? Latvijai draudzība vai turēšanās krievu stērbelēs ir līdzīga pašnāvībai.
0 0 atbildēt
Ar ko Tribīne sliktāka par Delfiem vai Dienu, kurās ir stingra cenzūra ?
0 0 atbildēt
Kas nories Kiršteinu? Viņam maz prāta, ja ienāca un reģitrējās tribine.lv, jo no tribines nau iespējams aiziet. Tavs profils paliek kā tribine reklāma uz mūžu- reklāma tribinei, ko tai izdevies piesaistīt.
0 0 atbildēt
Vai autoram nau drosmes, komentējot savu rakstu, runāt savā ne anonīma vārdā?
0 0 atbildēt
Latvijā pašlaik gandrīz vienlaicīgi attīstās politiska un ekonomiska krīze, kas negatīva scenārija gadījumā izvērtīsies par plašu sociālo krīzi un ļoti negatīvas apstākļu sakritības gadījumā vietumis pāries arī sporādiskā humanitārā krīzē, tā uzskata Valsts prezidenta Valda Zatlera paspārnē strādājošā Stratēģiskās analīzes komisija. Pilns teksts Resursi internetā Stratēģiskās analīzes komisijas skatījums Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) skatījums uz sociālo, pārvaldības, izglītības un zinātnes jomu Latvijā: neatliekamie īstermiņa pasākumi un vidēja termiņa mērķi un ieteikumi rīcībai. Publicēts 2.aprīlī. Ekonomiskā nelīdzsvarotība, pat veiksmīga risinājuma gadījumā finanšu un ekonomiskai krīzei, tomēr var novest pie būtiskas sociālās nelīdzsvarotības. Budžeta tēriņu samazinājums un nepieciešamība īstenot strukturālās reformas radīs sociālo spriedzi krīzes laikā. Savukārt, ekonomikai uzsākot augšupeju un krīzei beidzoties, mājsaimniecību dzīves līmeņa uzlabošanās sekos tikai ar zināmu laika nobīdi. Tādējādi Latvijas sociālai politikai būs jāiztur gan krīzes, gan arī zināms pēckrīzes periods apstākļos, kad tiek veiktas vērienīgas reformas izglītībā un veselības jomā, mainās Latvijas pašvaldību pārvaldības modelis un valda bezprecedenta neuzticība politiķiem un valsts pārvaldei. Sociālā nelīdzsvarotība un līdz ar to izraisītie apdraudējumi var bremzēt ekonomiskās augšupejas tempus, arī krīzei beidzoties. Ekonomiskās izaugsmes prognozes tiek regulāri pārskatītas un pazeminātas, vienlaikus uzsverot, ka ekonomiskās krīzes zemākais punkts un lielākie sarežģījumi vēl tikai priekšā. Pašlaik nav skaidrs, cik ilgi un cik dziļa krīze būs. Šāda objektīva neziņa padziļina sociālo spriedzi, kas sociālpsiholoģiski indivīdiem apgrūtina saprātīgu risinājumu atrašanu un ieviešanu arī sabiedriskā līmenī. Pieaug individuālās un sociālās drošības riski, taču vienlaikus samazinās valsts pārvaldes dienestu iespējas uz tiem adekvāti reaģēt. Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) arī atzīst, ka finanšu krīzes izraisītās ekonomikas lejupslīdes mērogi un tās risinājumu ārkārtējais raksturs nopietni apdraud ilgtermiņa sociālās sistēmas stabilitāti, it īpaši pensiju un demogrāfijas jomā. Sociālās politikas neatliekamie, tūlītēji veicamie uzdevumi tādējādi jāskata vidējā un pat ilgtermiņa perspektīvā.
0 0 atbildēt
Par filmā teiktā saturu nevaru spriest, bet par pašu piedalīšanās faktu... tiešām - nespēju saprast kā latviešiem, jo ne jau šie vienīgie, joprojām reizi no reizes var radīt motivāciju piedalīties kaut kur, kur iznākums, ja pajautā, kas ir autori, ir "iepriekš skaidrs", bet noteikšanas pār to, kā teiktais tiks "ierāmēts", visdrīzāk nav nekādas. Labi, Kuzins ir komijs, bet tie citi: nu kā - caur naudu, caur glaimiem? Uz ko cerot piedalās?
0 0 atbildēt
Varbūt Raiņa "patriotisms" izpaudās tajā, ka laikā, kad Latvijas dēli lēja asinis par Latvijas brīvību, Rainis ar Asaziju, pamukuši uz Šveici, vālējās jaukā kalnu namiņā, klausoties jodelēšanu un pa starpām fantazējot par zelta zirgiem un antiņiem? Vai varbūt tajā, ka 1920.gadā, atgriezies Latvijā, kad cīņas beigušās, pieteicās par Latvijas prezidentu?
0 0 atbildēt
Diez kā tad izpaudās Raiņa "patriotisms"? Varbūt vari minēt kādu gabalu, kur Rainis neslavina šķiru cīņu, bet gan patriotismu?
0 0 atbildēt
A.Kiršteina verbālā caureja ? Vai pieliekot citiem mēru , netiec mērots ar to pašu mēru?Kā var tik zemu nolaisties A.K.?
0 0 atbildēt
Politiķa mēŗkis vienmēr ir padarīt savu viedokli zināmu citiem, ja neviens par politiķi nezinās, tad jau viņš nav politiķis un kā alga tam, ka viņa viedoklis tiek atbalstīts viņš tiek ievēlēts. Respektīvi ir atbalstāmi, ja politiķi pastāsta savu viedokli bez pr aģentūru starpniecības un vēl atbalstāmāk ir ja viņam vispār ir viedoklis. :-D
0 0 atbildēt
Nesaprotu, ko autors meklē tribine.lv.Vai tiešām tik bieza āda, ka spēs paciest tos mēslus, kas, iespējams, tiks gāzti virsū. Autoram ir kredīts, lasītāji peļauj, ka politiķa mērķis nav sevi popularizēt nākošām vai citām vēlēšanām.Bezmaksas pašreklāma?
0 0 atbildēt
Emocionāli nobliezts :) Bet vispār jau par tēmu, kas ir mūžīga un neatrisināma. Krievi IR pārliecināti par savu izredzētību citu tautu starpā, un BŪS - vienalga, ko domās vai teiks citi, un "dokumentāliem pierādījumiem" ir tikai sekundāra loma. Pārāk ilgi viņi dzīvojuši dziļi melos, lai spētu uztvert jēgu: viņi ir tādi paši kā citas tautas, ko mēģināja rusificēt (pārvērst par krieviem).
0 0 atbildēt
Citus nezinu, bet par R.Paulu domāju, ka viņš jau sen ir pierādījis, ka ir cienīgs J.Raiņa, V.Lāča, un tamlīdzīgu "kadru" sekotājs..
0 0 atbildēt
Labs raksts! Krievu "dižajiem" auto ražotājiem, kuri stūrē nemāk iemontēt pat gaisa spilvenu, pašiem vajadzīga palīdzība no valsts, lai gan ir skaidrs, ka tāpat tos mēslus-auto pat krievi nepirks!
0 0 atbildēt