local-stats-pixel fb-conv-api

Nevienam nevajadzīgie krievi!145

Skarbā patiesība, ko daudzi no viņiem negrib pieņemt! Latvija nav vienīgā valsts, kurā PSRS tika iesūtīts liels krievvalodīgo skaits. Liels vairums no krievvalodīgajiem Latvijā ir šeit dzimuši, un šī ir viņu dzimtene, bet laiki ir mainījušies, un Latvija ir kļuvusi par neatkarīgu valsti, un pēdējos 23 gadus, viņiem nākas samierināties ar to, ka viņi dzīvo citā valstī, valstī, kurai nav vairs nekāda sakara ar valsti, kurā viņi ir dzimuši - LPSR. Daudzi ir kļuvuši lojāli Latvijai, daudzi pat ir lojālāki nekā daži latvieši, bet tomēr ir liels vairums, kuri dzīvo citā realitātē, kurā viņu dzimtene un tēvzeme ir Krievija, un nespēj pieņemt to, ka Krievijai viņi ir vajadzīgi tikai kā marionetes politiskajās spēlītēs!

Lielais nepilsoņu skaits... Kāpēc tā ir? Tam ir vairāki iemesli...

1. Daļa vēl joprojām dzīvo nostaļģijā, par vareno PSRS...

2. Nepilsonim ir savas privilēģijas... Tā pat kā pilsoņi, viņi var brīvi ceļot pa Eiropu, bet atšķirībā no pilsoņiem, viņi var brīvi ceļot uz Krieviju, netērējot laiku vīzām, kas daudziem atvieglo dzīvi, jo samērā liels skaits dodas apciemot radus, draugus Krievijā, vienkārši ceļo vai dodas iepirkties, un šīs Krievijas piešķirtās privilēģijas mazina vēlmi kļūt par pilsoņiem. Krievija netieši atbalsta to, lai cilvēki nekļūtu par pilsoņiem.

3. Ir cilvēku, kurus pastāvošā naturalizācijas kārtība reāli aizvaino. Tie ir cilvēki, kuri patreiz ir aptuveni 30 gadus veci... Personīgi pazīstu daudzus krievus, kuri ir mani vienaudži, kuri ļoti labi runā latviski, bet principa pēc neiet naturalizēties, un kas tad tam ir par iemeslu? Sava veida diskriminācija. Tie, kuri patreiz ir aptuveni 30 gadus veci, ir dzimuši LPSR, bet izglītību ieguvuši jau neatkarīgā Latvijā, mācījušies skolā pēc tādas pašas programmas, kā mēs-latvieši, mācījušies Latvijas vēsturi, himnu, bet lai iegūtu pilsonību, viņiem naturalizācijas eksāmenā atkārtoti ir jāpierāda tas, ka viņi zin Latvijas vēsturi, himnu, tajā pat laikā, kad daudziem jauniešiem-latviešiem nav ne mazākās nojausmas par to, kas ir 11. novembris, nemaz nerunājot, par citiem, mazāk zīmīgiem vēsturiskajiem datumiem. Vairumam no šiem cilvēkiem nav iebuldumu pierādīt savas latviešu valodas zināšanas, bet principa pēc ir kategoriski pret pārējām prasībām.

Ir vēl dažādi citi iemesli, bet šie manuprāt ir svarīgākie. Bet kāda tad ir šī raksta doma... Aizvainotie krievvalodīgie un tie, kuri turpina dzīvot nostaļģijā par vareno PSRS kļūst par Kremļa propogandas upuriem, viņiem, tā pat kā ārzemēs esošajiem latviešiem, ir dabīga vēlme smelties informāciju ne tikai vietējā, bet arī dzimtajā valodā, un šeit sākas smadzeņu skalošana... Kremļa propoganda liek justies viņiem kā savējiem, kā lielās, varenās Krievijas paspārnē esošajiem bērniem, kurus Krievija aizstāvēs vienmēr, bet reāli viņi nevienam nav vajadzīgi, Krievijai viņi ir kā marionetes, ļaužu masa, kuru nepieciešamības gadījumā var izmantot spiediena izdarīšanai uz atsevišķām valstīm, kā arī iekšpolitikā, rādot Krievijas iedzīvotājiem, cik ļaunas ir citas valstis, apspiež nabaga krievvalodīgos, bet Krievija savējos nepamet, un cīnās ar krievu apspiedējiem.

Kā marionetes tie paši cilvēki ir arī Latvijas politisko spēku rokās, kuri krievvalodīgo interešu aizstāvību izmanto kā lozungu, lai tiktu pie varas. Šī krievvalodīgo cilvēku masa jūtas nozīmīga, bet reāli ir tikai marionetes, marionetes politiskajās cīņās. Varat mani nosodīt, bet reizēm man šos cilvēkus ir žēl, jo visiem ir reāli nospļauties uz viņiem, tā pat kā mūsu valdībai ir vienaldzīgi tas, ka daudzi latvieši ir aizceļojuši no Latvijas un ārzemēm, kur viņi dzīvo un strādā, un ar tur nopelnīto naudu pabalsta tuviniekus Latvijā, tādā veidā stimulējot Latvijas ekonomiku. Cilvēku masa, kura ir marionetes politisko ambīciju īstenošanai!

Turpinājums sekos!

1279 17 145 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 145

0/2000
nugan te diskusija aizgaja. 'Tos kurus izsutija, tie pashi vainigi'. Krievija vispar ahuenna valsts, tik gadiga un jauka. Vispar ko mes te latvieshi gribam, sen jau visiem vajadzeja pist prom, lai nabaga apbizotajiem cittautibniekiem butu vieglak :D Ja jau tik ljoti glorificejam Krieviju, tad neaizmirsisim ka krievija ir likums, ka sabiedriskas vietas ir jaruna krieviski(valsts valoda). Laikam gruti saprast, bet ja Krievija ir laba un ta nevienu nediskrimine, tad Latvija darot tapat(liekot runat valsts valoda) ari nav diskriminacijas.
2 1 atbildēt

Ir jautajums,kapec jus izmanto krievu zargonu,ja jums ta nepatik krievi.Kapec uz lielbritaniju,aizbrauc daudz latviesus nevis krievus,un kas vini ir nau okupanti?Kapec esmu krievs naturelizets,bet ir daudz draugu latviesus,un mums nau nekadas problemas.Galvenais ka Latvijas Politiki ir padaudz nacionalististki,un vini jau pardeva Latviju Asv,Man zel Latviju,pazaude savu valuti,un ka papagauli teic to ko teic ES.Ja nebutu pie Latvijas robezas Krievija,bet piemeram butu Vacija,tad butu viss tas kas ir ar kaimino Krieviju!Jus esat laba nacija bet Satversme sez zagli un dzivnieki.Visas citas valstis daudz minoritates un visi vienlidzigi.vispar nau vardus,Piedod par mano jusu valodu!

2 1 atbildēt

Mana sieva ir lietuviete.iepazinos 3 gadus atpakal...Vina tekosi runa latviski un bez problemam...kur krievam kursh 20 gadus dzivojis Latvija ir problema?

2 1 atbildēt

Saksim ar to, ka ja nebutu Krievija, tad tada Latvija vispar neeksistetu un ja Hitlers butu ienemis Maskavu, kurai tas jau bija ticis klat, tad tada Krviejia ari neeksistetu. Tadel pateicoties Krievijai, daudzas valstis ir saglabajusas.

 Agrak es ari domaju ka krievi ir... un .... ***** u.t.t. bet pec ta ka latviesi nodirs pat tos, kuriem nav nekada vaina un zolidi uzvedas, es saku pariet krievu puse un daudzas reizes esmu pamanijis ka latviesi nodirs tos, a pectam dabun pa muti...

2 1 atbildēt
Un sakars šādam rakstam? Tā ir aprunāta un izrunāta tēma. Un tā tas ir visur...pats dzīvoju Dānijā, un šeit ir problēma arī ar Turkiem...tas pats kas Latvijā, un tā tas ir visā pasaulē. Man tas dzīvot netraucē, kam traucē, tā ir paša problēma.
2 1 atbildēt

Latvijas krievvalodīgie lielākā daļa ir salašņu un sliktāko krievu eksemplāru atlikums pēc mūsu valsts okupācijas. Pie tam šim, nebūt ne godājamajam, slānim ļoti patīk lielīties ar savu valodasbrāļu labākās daļas sasniegumiem un nopelniem. Lai kā arī nebūtu tomēr citas valsts pakļaušana ir zināms sasniegums pakļavējtautai, jo tas parāda ka šī tauta ir sasniegusi zināmu attīstības līmeni. Par šo mēs, latvieši, protams varam čikstēt, bet tas ir fakts.

Atpakaļ pie būtiskā. Ja Latvijas krievvalodīgie tiešām būtu augsti inteliģenti, tad darbība ko viņeim vajadzētu daŗit, pat savu valdnieku aizmirstiem, ir pacelt tās teritorijas vērtību (šajā gadijumā Latvijas) tādā līmenī, lai tā patiesi taptu ievērota un to nopietni iekārotu. Tas nozīmē zinatni, tas nozīmē tehnoloģiju, tas nozīmē visa veida attīstību, lai pierādītu ka viņi patiesi ir krievu tautas labākā daļa. Diemžēl šeit palikušie to nevar, jo viņi ir truls manipulējams bars, kas dzīvo ar kautkādu spokainu atmiņu par senajiem slavas laikiem. 

Būtībā es ļoti nelatviski varētu vērsties pie latvijas krievvalodīgajiem un aicināt viņus, sadarbojoties ar šīs valsts pamatiedzīvotājiem, radīt valsti, kas būtu spēcīga, lepna, patstāvīga un ļoti iekārojams sadarbības partneris lielajai Krievijai.

Šobrīd tas ir vienīgais veids kā Latvijas krievvalodīgajai daļai pierādīt ka viņi ir izcilas, gudras un ļoti spējīgas tautas (krievu) cienīgi pēcteči.

Izaicinājums VISIEM Latvijas krieviem tā teikt.

2 1 atbildēt

Tēs kaut mietu uz galvas, vienalga katrs paliks pie savas vienīgās patiesības.

1 0 atbildēt

ko jūs te cepaties, es vēl saprastu ja kko darīt, kkāds organizācijas, partijas vai biedrības veidotu un kautkā darbotos, no kura laika tad krievam var kautko iestāstīt :D tā nekad nav bijis un nekad nebūs. ;)

2 1 atbildēt

Sukajat pimpi smirdigi Krievi ble ja nemak Lv runat tad piss prom no sejienes!

8 7 atbildēt

Loģiski, ka krievi nevēlas doties uz Krieviju, jo tur daudzās vietās ir vēl sliktāki dzīves apstākļi kā Latvijā. Taču es personīgi esmu novērojis, ka krievu jaunieši, ar to domājot padsmitniekus, tomēr cenšas kontaktēties arī latviski, ja sarunbiedram tas ir vajadzīgs. 

2 1 atbildēt

Piekrītu tam, ka šajā valstī dzīvojošam cittautietim ir jāpārzin valsts valoda ,kurā viņš dzīvo, bet sāk apriebties Latvieši un viņu čīkstēšana, šīs viss ir novedis no tā, ka mēs vainojam Krievus, bet paši labāki neesam un raudam, ka Krievi ir vainīgi nevis mēs. Mēs visu laiku esam bijuši zem kādas valsts tupeles un tagad pēkšņi, kad palikām neatkarīgi, palikām stipri un visu varenie. Smieklīgi.

1 1 atbildēt

forša bilde btw

un vispar nezinu 30itgadneikus, bet zinu, ka ir pa pilnam idiotu, kas uz krieviju ataucas tai bridi, kad ieperkas veiklaa, kaut nekad nav ostijuši krievu pakalu, tik dirsh, ka ble krievi *****j un lai ar shiem runa bled *****j maates valodaa, sukas un daudzi taa dara... es veel nesen redzeju meiteni, kas peec mana uztraukuma, ka nesaprot kaa es runaju, ka ir ukrainite, es paskatijos uz vinju un man bija zheel taa meitene, bet sukas krievus ienistu! runas tikai krieviski, kaut jau 20it gadus esam brīvā Latvijā! un tie maitas nespej iemacities elementaru cieņu pret valsti, es vnk nesaprotu to cirvismu emotion vai ari maak, tikai lielinieku shovinisms emotion

0 0 atbildēt

DA KO JŪS DIRŠATIES. JEBKURAM NEPILSONIM IR TIESĪBAS NOLIKT EKSĀMENU UN IEGŪT PILSONĪBU. PACEĻAT DIRSU emotion

0 0 atbildēt

#3 nav gluži līdz galam pateikts, kāpēc tā notiek. Mums joprojām ir skolas krievu valodā, kurās tiek audzināti skolēni Krievijas propagandas garā. Visa krievu mēdiju telpa Latvijā ir pārsātināta ar nenormālu Krievijas propagandu, kura joprojām turpina stāstīt, ka PSRS Latvijai atnesa kultūru un labu dzīvi. Melots tiek uz nebēdu, un tas viss tiek pārnests uz krievu skolām.

Krievvalodīgie 30-gadnieki ir Krievijas propagandas upuri. Krievija joprojām dzīvo PSRS laikos, tāpēc arī ir kaut kāds no pirksta izzīsts aizvainojums par to, ka jākārto naturalizācijas eksāmens.

Bez tam mīts ir tas, ka netiek dota pilsonība. Visiem bērniem, kas dzimuši Latvijā, tiek dota pilsonība, ja vien vecāki izsaka tādu vēlmi. PSRS dzimušajiem gan jākārto eksāmens.

Kāpēc?

Jo PSRS mantiniece ir Krievija, nevis Latvija, līdz ar to Latvija mantoja tikai pirmsokupācijas pilsoņus un viņu pēcnācējus. Vai to tiešām ir tik grūti saprast un pieņemt?

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

Latvija šo varētu ātri tikt vaļā no ja ne krieviem tad vsms viņu pretīgās valodas. Vecie urlu patrioti tpt drīz atstieps kātus ,bet lielākais ,vajadzētu aizliegt skolās mācīt krievu valodu,jo šaubos vai kkādi austrālieši vai kanādieši mācās krievu valodu skolās un tas ka mums krievija blakus nenozīmē,ka mums viņu pistā valoda jāzina. Otra lieta ,vajadzētu aizliegt runāt krieviski,veikalos, uzņēmumos ,jebkādās latvijas darba vietās vajadzētu 100% aizliegt krievu valodu, tad viņiem tik ļoti piegrieztu skābekli,ka īstākie urlas kas nejēdz ne vārda lv paši aiztītos uz savu mīļo rašu un tie kuri gribētu palikt ,mācītos mūsu māju valodu.Bet mūsu politiķi ir tik jobani bremzes ,ka šajos jautājumos pirksti nekust, un tad brīnās par visādiem urlu zemes protestiem ,saviem likumiem un tiesībām.Kak urlas skazal.pošol naxuj

0 0 atbildēt
Vatāns nav bratāns vai lojāls vai nē!!!Okupantus ĀRĀ!!!Par LATVISKU Latviju!!!
2 2 atbildēt

Nekam nevajadzigaas Savadaakas Zinas ;)

0 0 atbildēt

Domāju ka diskujai te nav pamata jo fakts ir viens:

Katrs krievs,nu jau vairs neatkarīgi vai prot Latviski vai nē,esam pie tā punkta kur nujau visiem ir vienalga,no rīta kad pamostās,var mierīgi aizvilkt savu fasādi pie spoguļa un ar smaidu uz sejas apzināties ka tanī brīdī kad viņš izies uz ielas viņš būs nicināts,nevienam Letiņam ar kautmazāko drusku saprāta nebūs ne vienas kripatas cieņas.

Un pats labākais ir tas,ka krieva mūli var atpazīt pa gabalu. Es personīgi esmu tik tālu izvests ka ieejot veikalā griežu nost rindu ja man priekšā stāv viens no viņiem.

0 0 atbildēt

es tavas mammas uz desas griezu gans ebanijs

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »