local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuāna ir narkotika! Pārdomas atbalstītājiem...188

Marihuāna ir narkotika. Tā var izraisīt atkarību daudzos cilvēkos. Tā neizārstēs visas pasaules slimības un problēmas. Mūsu oponenti nav muļķi, kas neko nejēdz no dzīves. Šajā rakstā - nelielas pārdomas par veidu, kā cilvēki strīdas par atbalstu marihuānas legalizācijai un ieteikumi šī veida uzlabošanai. Svarīga lasāmviela marihuānas likumu reformu (un jebkuru jaunu ideju) atbalstītājiem! Mēs visi vēlamies pozitīvas izmaiņas mūsu valstī, bet mūsu uzskati par to panākšanu atšķiras. Lasi tālāk...

299 34 188 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 188

0/2000

Sākumā domāju, ka raksts ir pret marihuānu.. tad vēlāk sapratu, ka to raksta narkomāns  emotion 

42 3 atbildēt

nikotīns = narkotika.

kofeīns = narkotika.

morfīns = narkotika

tramadols = narkotika.

fentanils = narkotika

kodeīns = narkotika

un šo sarakstu var turpināt   emotion   + nezkadēļ, dažās valstīs marihuānu (legāli) izmanto medicīniskiem nolūkiem   emotion  

30 0 atbildēt
Kā tur bija tas universālais komentārs... Akk jā. Raksts sūds, autors lohs emotion
17 1 atbildēt

Lielākā problēma ir tā ka zālīti smēķē - tātad tiek atbalstīta arī tabakas smēķēšana ..

100% zālītes pīpētāji pīpē arī parasto tabaku.. , jo zālīti jau neviens tīrā veidā nepīpē...

Un parastā tabakā kaitīgs ir ne jau nikotīns - kas realitātē pārvēršās par nikotīnskābi - tas ir par PP vitamīnu... 

zālītē atradīsi visas tās pašas kaitīgās vielas kas tabakā - starpība būs vien aktīvajā vielā vienā būs nikotīns otrā kanabiodi..  bet parastā darva, oglekļa monoksīds un citas vielas kas izraisa vēzi nekur jau nepazūd.. tās ir abās..  stāstīt ka zālīte izārstē vēzi ir tas pats kas teikt ka to izdara cirvis - ja tev uz kājas ir augonis - nocērt to - būsi izārstēts ..  protams ka apsurdi, bet tā tas ir.. 

Ja kanobiodi ārstētu - tad tos varētu ievadīt arī savādāk - tabletes, injekcijas, inhelācija - ar inhelātoru - faktiski elektroniskā cigarete.. 

visi zālītes atbalstītāji, nezkapēc klusē ka elpot dūmus ir kaitīgi, un tas veicina vēža rašānās iespējas..

Tātad reāli padomājot zālīte nevis veicina vēža ārstēšanu, bet tieši otrādi palielina saslimt ar vēzi.. 

Tāpēc nekādas legalizācijas.. jo tikpat labi atgriezīsiemies ka pīpēt var visur, vilcienos lidmašīnās - visur kur ienāk prātā..  faktiski tas ir identisks aicinājums.. 

24 9 atbildēt

Taču nē. Autora domu neatbalstu, bet izklāsta veids ir gan ļoti civilizēts. Tas mirklis, kad nepatīk, ko tu lasi, bet patīk kā ir uzrakstīts.  

15 0 atbildēt
Kafija izraisa atkaribu, dators izraisa atkaribu, pat cukurs izraisa loti stipru atkaribu. Kas gribes tas pipes..ko var skandinta.. labak butu pastastijis cik cilveki mirst no ta kad ed nenormali treknus edienus..
10 0 atbildēt

Jau sen zināms ka lielās alkohola kompānijas bremzē marihuānas legalizāciju. ASV statistika parādija ka vietās kur legalizēja marihuānu alkohola pārdošanas apjomi strauji kritās. Zviedriem ir milzīgs pētijums par marihuānas kaitīgumu un marihuāna nodara mazāk kaitējuma nekā alkohols. Plus alkoholam ir daudz smagākas sekas pēc lietošanas un lietošanas laikā. Un vēl viens ķieģelītis alkašu dārziņā. Alkoholam ir daudz lielāka atkarības iespejamība nekā marihuānai. Marihuānai protams ir daudz negatīvu lietu, bet ja salīdzina ar alkohola kaitīgumu un sekām kas ir pēc alkohola lietošanas, tad tikai loģiski būtu arī aizliegt alkohola legālo tirdzniecību.  Un visiem tiem kas vēlas piesieties ka nav faktu, šeit būs marihuānas izpētes institūta mājas lapa kur viss skaisti aprakstīts pozitīvais un negatīvais https://www.cmcr.ucsd.edu/index.php

7 0 atbildēt
neatsakos kādu brīvu vakaru pačilot.. ā.. man brīvs tak vislaik. emotion
7 0 atbildēt

Labs raksts emotion 

6 1 atbildēt

Atkal?  emotion Kad jūs zālīšu pīpētāji sāksiet lietot pareizos argmentus: tūristu pievilnāšana, naudas plūsma, apgrozījums utt. Pat NL, kur marihuāna jau sen ir pieejama, lielākā daļa tāpat uzskata, ka zāle ir narkotika un labs instruments priekš dabīgās atlases. 

4 1 atbildēt

@Aptauja: Vai marihuānu vajag legalizēt?

Cits variants: Varētu, bet tad lietošana notiktu tikai specializētos klubos/vietās!

3 0 atbildēt

Lai tie, kuriem marihuāna šķiet laba, to izmanto, bet tie, kuri tā nedomā, neizmanto. Katram jādara tā kā pats uzskata par pareizu.

3 0 atbildēt
One love
2 0 atbildēt

Uzskribelēt tik garu penteri un nepateikt neko! Vai raksta autors gadījumā nav izbijis politiķis? Kur kādi fakti,argumenti,kriminālā statistika,pretnostatījumi? Cik slepkavību veikts alkohola žvingulī un cik zālītes ietekmē? Cik ģimeņu izjukušas šo pašu iemeslu dēļ!?? Traumatisma statistika,un galu galā,kāpēc ļauži vairāk mirst no cukura pārmērīgas lietošanas,nekā reizi nedēļā ievelkot kāsi emotion  Galu galā,nodzēries pilsonis,abstinences mocīts nesmādēs arī kādu surogātu iešaut,bet nav dzirdēts,ka zālītes cienītājs,bezizejas stāvoklī sāktu smēķēt rabarberu lapas emotion 

3 1 atbildēt

@Aptauja: Vai marihuānu vajag legalizēt?

Cits variants: dekriminalizet

2 0 atbildēt

Un jāpiemin velviens fakts, ka tā marihuāna kas pašreiz ir apritē vairs jau nav tā kaņepe kas brīvi dabā aug dienvidu zemēs.Eiropā visi velk jau modificēto marihuānu, kur THC līmenis mākslīgi modificējot sēklas ir desmitiem reižu koncentrētāks!   Ja tagad regulāram marihuānas pīpmanim iedotu uzpīpēt mdabā dienvidu zemēs augušu zālīti, tad viņš teiktu, kas tas par mēslu, nekāda kaifa!!!   

2 0 atbildēt

šeit skats no ārstu skatu punkta:

http://medicine.lv/jautajumi/LVQA_154971

vel - mazliet par kaņepju iedarb ību uz smadzenēm : -----------------------------------

Autors: AKUDO EJELONU

„Zālīte” jeb marihuāna ir kaņepjaugs, ko parasti smēķē vai ēd, lai izraisītu eiforiju. Gadu gaitā ir veikti vairāki pētījumi, lai noskaidrotu marihuānas negatīvos un pozitīvos efektus uz cilvēka ķermeni un smadzenēm. Bieži tā ir palīglīdzeklis AIDS, vēža, glaukomas, multiplās sklerozes un hronisku sāpju ārstēšanā. Tomēr pētnieki, piemēram, Dž. Morau (Joseph Moreau), uzsver, ka tai ir kaitīga iedarbība uz CNS, kā arī par atmiņu un kustību atbildošajiem apgabaliem smadzenēs.

Marihuāna ietekmē CNS, „uzbrūkot” neironiem un iejaucoties to parastajā komunikācijā citam ar citu. Līdz ar to mainās cilvēka uzvedība. Piemēram, ja neirons atbild par īstermiņa atmiņu, receptori, kas uztver kaņepjaugu, liek šim neironam reaģēt pretēji un cilvēkam mēģinot atcerēties, ko viņš darījis piecas minūtes iepriekš, var būt problēmas ar šīs darbības atsaukšanu atmiņā. Marihuāna satur ap 400 ķīmisku vielu un 60 no tām ir psihoaktīvas, ietekmējot atmiņas kontroli, domas, koncentrēšanos, laika izjūtu, uztveres dziļumu, koordinētu kustību veikšanu.

Kad cilvēka atmiņu apdraud liela marihuānas deva, pirmkārt, tiek skarta īstermiņa atmiņa un par to atbildošais hipokamps smadzenēs. Tā kā šī smadzeņu struktūra daļēji atbildīga arī par mācīšanos, sajūtu uztveri un emocijām, skarti tiek arī šie psihiskie aspekti. Cilvēks sāk citādi interpretēt iepriekš uztverto, un jauna informācija netiek uztverta vispār. Šād1s stāvoklis var ilgt vairākas minūtes, un tā rezultātā palēninās smadzeņu šūnu aktivitāte.

Kādā pētījumā tika analizēti divi studenti (A un B), kuri smēķēja marihuānu vairāk kā nedēļu. Mērījumi tika veikti stundu pirms marihuānas smēķēšanas, smēķēšanas laikā un arī pēc šī procesa. Students A pirms marihuānas smēķēšanas skatījās TV, un viņam tika pajautāts, kādas reklāmas tika raidītas pirms sākās pārr1aide. Viņš nosauca veselas piecas. Pēc tam viņš smēķēja marihuānu mazās devās divas reizes apmēram stundas laikā. Piecpadsmit minūtes pēc pēdējā „dūma ievilkšanas” viņš atsāka skatīties situāciju komēdiju. Kad parādījās reklāma, studentam tika jautāti vienkārši jautājumi par to, kas notika komēdijā, tomēr jautājot, kas bija mugurā galvenajam varonim, students A nespēja atbildēt. Tas šķita netipiski, jo galvenajam varonim mugurā bija spilgti dzeltens mētelis un viņš par to uzjautrinājās komēdijas skatīšanās laikā. Tātad netika saglabāts pat šis spilgtais tēls.

Marihuāna ietekmē arī emocijas. To smēķējot, cilvēki nespēj kontrolēt smieklus vienā minūtē un paranoju – nākamajā. Tas tā tamdēļ, ka marihuānai ir tieša ietekme arī uz limbisko sistēmu smadzenēs. Lūk, studentes B piemērs. Šī studente ļoti labi pārvalda komunikācijas prasmes. Viņai ir problemātiskas attiecības ar labākajiem draugiem, jo tie uzskata, ka viņa ikdienā ir dusmīga un saspringta. Tomēr maza deva marihuānas atslābina ķermeni, padara viņu līksmu, un draugu attieksme mainās, lai gan pašai studentei B uzreiz rodas problēmas ar domu formulēšanu un skaidrību.

Studenti parasti smēķē marihuānu stresa un pārslodzes dēļ. Diemžēl brīdī, kad efekts pazūd, viņi nav spējīgi pat formulēt problēmzonas. Marihuānas sniegtā šķietamā laime nav ilgstoša, un lai gan cilvēki šo augu smēķē, lai tiktu vaļā no problēmām, patiesībā tās kļūst arvien samilzušākas. Pētījumi pierāda, ka regulāri smēķējot marihuānu, cilvēks savā darbībā pieļauj daudz vairāk kļūdu un vairs nespēj noturēt uzmanību.1

Patiesībā „zālītes” izraisītās problēmas ir līdzvērtīgas kokaīna, haroīna un alkohola izraisītajiem traucējumiem kognitīvās sfēras ietvaros. Tādēļ nākamreiz, iedomājoties par „zālītes” smēķēšanu, padomājiet, kādu kaitējumu jūs nodarāt savai CNS.

----------------

nu tā vispārigi - 

2 1 atbildēt

Alkohols, tabaka arī pēc būtības ir narkotikas, tās legāli pārdod, bet par marihuānu nevaru spriest, neesmu mēģinājis, esmu lasījis tikai komentārus, kuri ir dažādi. Esmu pilnīgi neitrāls, ja būtu jābalso, es noteikti atturētos, jo nezinu (neesmu pamēģinājis), kas tas ir, piedod, bet tāds ir mans viedoklis. emotion 

1 0 atbildēt

Pat, ja pieņemam, ka nekaitīgs. Tomēr iznīcina cilvēku motivāciju veidot karjeru, ģimeni, līdz ar to arī ekonomikai kaitē un apdraud tautas pastāvēšanu. Jūties nabadzīgs, - uzpīpē. Nav attiecību, atkal tas pats risinājums. Tad sanāk visa dzīves jēga - salietoties.

3 2 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »