Latgales Salāti
Latgales jeb Latgaliešu salāti ir vieni no neatņemamas sastāvdaļas Latgales virtuvē. Pats nēesmu ēdis tos, bet es zinu, ka citiem tie garšos. Protams ir arī Latgales iedzīvotāji, kas neēd šos salātus, bet tā ir viņa paša izvēle...
Recepte:
Nepieciešams:
800 g gurķus;
120 – 200 g sīpolu;
1,5 – 2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
3 – 4,5 ēdamkarotes citronskābes
5- 10 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote diļļu
Kaut kāds trauks 
Gurķus nomizo, sagriež plānās šķēles.
Sīpolus nomizo, sagriež plānās ripiņās vai šķēlēs (paša griba)
Traukā saber sagrieztos gurķus un sīpolus un sajauc ar garšvielām, pēc tam uz divām stundām atstāj atsuloties. Pēc tam jāpagaršo, vai ir stiprāka garša vai nav. Ja nav –atstāj vēl suloties.
Pēc tam sapilda blīvi šo saturu burciņās, aplejot ar marinādi.
Pēc tam burkas aiztaisa ciet (labāk to darīt slēgtā telpā – burkas var uzsprāgt) un atstāj tās pasterizēt 80 – 90 grādu temperatūrā.
Pēc 20 -25 minūtēm vajag vāciņus aizvalcēt.
Domāju, ka garšos šāda veida salāti un nebūšu izraisījis šķidro velnu kādam no lasītājiem :D