local-stats-pixel fb-conv-api

Kā veidot labus un kvalitatīvus rakstus.20

101 1

Sveicināti! Bija grūti atrast tēmu par kuru es varētu uzrakstīt, tāpēc šoreiz palīdzēšu ik vienam, kas vēlas rakstīt un veidot rakstus, bet nezina, kā to darīt kvalitatīvi! Tātad - `Kā veidot labus un kvalitatīvus rakstus`. emotion emotion

P.S.Pirms sāku - lūdzu kāds pārvietojiet šo rakstu uz `Palīdzība` sadaļu, man nav tāda opcija.

- jāatrod tēma, kura var iekustināt tautu, kura viņiem būs interesanta.
*vienmēr pirms raksta veidošanas ir jāatrod laba tēma, kura var patikt vairumam lietotāju. Piemēram - tagad pasaulē daudz runā par bēgļiem. Var uzrakstīt par tiem. Protams, nesolu, ka obligāti būs mega liela atsaucība, bet tēmai vajag būt tādai, lai iekustinātu publiku.

- jāsakārto raksts trīs daļās - ievads, iztirzājums un nobeigums.
*ja esiet pabeiguši pamatskolu, tad atcerieties, kā Jūs rakstījāt domrakstus. Rakstam jābūt kārtīgi saplānotam - jāiesāk ar ievadu, jāturpina ar iztirzājumu, kurā tiek iekļauta raksta galvenā doma, jeb morāle, un arī vajadzētu nobeigumu, lai raksts nebeidzas tāpat vien.

- vajag piedomāt pie bildēm, lai ir noformējums.
*rakstā vajadzētu vismaz 3 bildes. Ja ir bildes, uzskatu, ka ir skaistāks un uzreiz daudz skatāmāks raksts. Protams, tas nav obligāti, bet, lai būtu labs raksts, vajadzētu to ievērot. Piemetināšu, ka bildes nevar būt izplūdušas un ļoti maziņas, jo tas bojā skatu. Vajag piemeklēt, vispirms, jau piemērotas bildes, pēc tam, jau bildes, kuras izskatās labi un tikai tad var apstiprināt rakstu.

- vajag izcelt, jeb ieboldot vārdus, kuri ir svarīgāki un izcelt arī citus vārdus, vai teikumu, kas ir svarīgi.
*izpildot šo, raksts uzreiz paliek pievilcīgāks, prieks paliek skatīties un lasīt šo rakstu. Var arī pasvītrot svarīgus vārdus, lai tos izceltu, vai rakstīt tos slīprakstā. Tā, daži raksti, paliek smukāki un arī skatāmāki.

- rakstā jābūt, kādai odziņai.
*lai raksts tiktu novērtēts vēl vairāk vai vismaz būtu izdevis, vajadzētu kādu odzinu. Reizēm tas ir kāds video, vai varbūt pat pantiņš, bet reizēm tas varētu būt vienkārši raksts, ar bildēm, par to, ko var ēst, lai nepieņemtos svarā un tamlīdzīgi. Protams, nesolu, ka būs obligāti vairāk nekā 10 000 skatījumu un vismaz 1 000 patīk, bet raksts, manuprāt, būs izdevies.

- rakstā nevajag lietot rupjus vārdus un aizvainot lietotājus.
*nedari tā! Aizvainot lietotājus nav korekti, protams, ar piebildi, ja pats nav uzprasījies. Adminus iesaku neaizvainot, jo tādā gadījumā raksts tiks pārvietots uz miskasti, vai vienkārši Tu gūsi sliktu slavu un reputāciju, turklāt rakstam būs daudz mīnusu.

- pēc publicēšanas, ik pa reizei ( piemēram, 1 reizi ik pa 3 dienām ), pacelt rakstu, lai cilvēki, kas palaiduši šo rakstu garām, viņu ierauga.
*daudz rakstītāju izmanto šo opciju, un ik pa reizei savus rakstus paceļ, taču tas maksā cepumus, lai gan tīri vienalga gar tiem cepumiem, tāpat par viņiem var nopirkt tikai lietas, kas ir saistītas ar spokiem. Jā, šīs lietas noder, taču jau ~70% lietotāju ir teikuši, ka par ieguldīto darbu vajadzēja piedāvāt ko citu. Bet ja godīgi - respekts par ieguldīto darbu šeit.

- lai raksts gūtu lielāku popularitāti, var ieteikt vinu sociālajos tīklos.
*var ieteikt arī savus rakstus sociālajos tīklos, turklāt tādējādi varēs dabūt vēl cepumus par tiem ieteiktajiem rakstiem un cilvēki no draugiem.lv, facebook.com un twitter.com, varēs redzēt šos rakstus.

101 1 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000
Tu iesaki, ka rakstā vajag vismaz 3 bildes, bet pašam nav nevienas emotion
6 0 atbildēt

Tieši rupjie vārdi un aizvainojumi paceļ skatījumu skaitu  emotion   Tie paši humoristiskie raksti par heiteriem un spoku personībām arī ir pietiekami populāri.

Vispār kopumā cilvēki šos punktus ievēro (izņemot tos,kuri ķap-ļap, lai tik dabūtu cepumus par superoriģinālrakstiem), tāpēc šis viss nav nekāds jaunums.

4 1 atbildēt

Blēņas esi bik te sarakstījis, raksti nonāk miskastē, ja tie neatbilst noteikumiem un autors neizlabo, vai arī mīnusu skaits krietni pārsniedz plusu skaitu. emotion

P.S. aizmirsi pierakstīt, ka nekādā gadījumā nevajadzētu izcelt tekstu ar krāsainu fonu.  emotion  

3 0 atbildēt

Es to pašu domāju darīt, tikai ar bildēm emotion Bet nu  laikam šī iespēja ir garām, jāsadzīvo emotion 

1 0 atbildēt
Virsrakstiem punktu beigās neliek, bet tas tā
0 0 atbildēt