local-stats-pixel fb-conv-api

Indijas armija15

634 5

Indijā dzīvo nu ļoti daudz cilvēku. Atkarībā kā kurš info avots norāda, vidējais skaitlis no tiem ir 1,220,800,359 uz 2013.gada beigām.

Ko lai vēl pastāsta par Indiju no galvas. Āā.. jā... 1498.g. portugāļiieradās tagadējā Goa provincē. Viņiem sekoja iekarotāji no citām Eiropas valstīm. Indijas karaļvalstis bija vājas un tika viegli pakļautas. 19.gs. sākumā, Briti tiešā vai netiešā veidā kontrolēja lielāko daļu Indijas. 1857.g. indiešu karavīri sacēlās pret britu varu. Sacelšanās tika apspiesta un 1858.g. Indija tika oficiāli pasludināta par Lielbritānijas koloniju. Kā Lielbritānijas kolonija, Indija piedalījās abos pasaules karos Lielbritānijas pusē.

Vairākus gadu desmitus Indijā pastāvēja aktīva neatkarības kustība. Viens no tās ietekmīgākajiem bija Mahatma Gandijs. 1942.g. viņš uzsāka nepakļaušanās kampaņu. Lielbritānija sākotnēji mēģināja to apspiest, bet pēc tam piekrita piešķirt Indijai neatkarību. Domstarpības starp musulmaņiem un hinduistiem noveda pie divu valstu Indijas un Pakistānas dibināšanas 1947.gadā 15.augustā. Kopš tā laika Indija vairāk skatījās krievu pusē un sāka dzert tik ļoti, ka sāka pirkt PSRS militāro tehniku, taču Indieši tomēr nāca pie prāta un sāka pamatīgi modernizēties pēc aukstā kara beigām vēlajos 80.tajos.

Citi mani raksti par armijām - http://spoki.tvnet.lv/profils/gurskisartursgmailcom

634 5 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Tas brīdis, kad kādas valsts armijā karavīru ar rezervistiem ir vairāk kā Latvijā iedzīvotāju
33 6 atbildēt

Labakais ierocis pret indieshiem butu miineta govs emotion

9 0 atbildēt

Uztaisi pa Irākas vai Afgāņu ārmiju... Vai arī kādu Āfrikas valsti

3 0 atbildēt

Indieši pārsvarā ir Hinduisti un neēd gaļu.

2 1 atbildēt

Indija skaitās 4. spēcīgākā valsts aiz ASV, Urlistānas un Ķīnas. Jāpiemin, ka Indijā un Ķīnā kopā dzīvo 40% planētas iedzīvotāju. Ja pieķer klāt vēl dažas valstis DA Āzijā, tad 50% sanāk.

2 1 atbildēt

Par ko, lai nākošo taisa? 

1 0 atbildēt

emotion krievu (protams jaunie)  ir vieni no labākajiem helikopteriem pasaulē, takā ar tiem maz joku .....

1 0 atbildēt

paldies!es tak teicu ka shii ir viena no dizhaakajaam armijaam!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt