local-stats-pixel fb-conv-api

Iespaidīgais Materhorons.0

× Alpu kalnu sistēmas īpatnējo piramidālo smaili Materhoronu uzskata par visvairāk fotogrāfēto virsotni pasaulē. Materhorons atrodas tieši uz Itālijas un Šveices robežas un ir viens no Šveives nacionālajiem simboliem.
× Majestātisko virsotni, kas sasniedz 4478m augstumu, mēdz dēvēt par kalnu karali, lai gan tā nav Alpi augstākā kore. Uz Francijas un Itālijas robežas atrodas Monblāns, kas paceļas 4810,45m virs jūras līmeņa.
× Materhorons ir viena no pēdējām virsotnēm Alpos, kurā uzkāpa cilvēki. 1865. gada jūlijā to paveica 7 alpīnistu komanda. Lejupceļā četri alpīnisti gāja bojā. Vēl joprojām Materhornu uzskata par vienu no bīstamākajām smailēm tikai visprasmīgākie kāpēji.
× 2015. gadā tika svinēta 150. gadskārta kopš pirmā leģendārā kāpiena Materhorna korē. Lai to atzīmētu, Cermatē, vienā no lielākajiem slēpošanas kūrortiek, virsotnes piekājē vasarā tika rīkoti daudzi svētku pasākumi.
× Apvidus ir bagāts ar 150 ezeriem, kas izveidojušies, atkāpjoties ledājiem. Divos šajos ezeros spoguļojas skaistulis Materhorns.
× Varenais kalns 1959. gadā atveidots Disneja piedzīvojumu parkā Kalifornijā. Cauri kalnam izbūvētas divas cauruļveida amerikāņu kalniņu trases.

22 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000