local-stats-pixel fb-conv-api

Daba atspoguļojas cilvēkā, viņa apziņā.0

0 0

Visu var izskaidrot no fizikas skatpunkta. Skaņas ir vibrācijas. Un katrai valstij, atkarībā no tās atrašanās uz zemeslodes (kaut kur ir kalni, kaut kur līdzenumi, ezeri, tuksneši...), ir savas dabas skaņas un attiecīgi arī tradīcijas un tautas dziesmas.

Latvija kā viena liela veseluma sastāvdaļa mums šķiet skaistākā pasaules dzīvības koka puķe. Un tāpēc visas pasaules tautas domā vienādi. Visas pasaules tautas dziesmu saknes ir Vēdās.

Tās visas ir Dabas likumu skaņas. Vēdu rakstos tika saglabātas zināšanas par skaņām, par intervāliem starp tām. Informācija par šo Vēdu zināšanu pilnīgumu slēptās formās un izpausmēs tiek saglabāta visām tautām, dažādos kultūras mantojumos, ir tikai jāiemācās tās saredzēt.

Vēdas ir senākais cilvēces pamatmantojums, kurā saglabātas zināšanas par Visuma uzbūvi un cilvēka vietu tajā. Daudzus gadsimtus Vēdas mutiski tika nodotas tālāk poētiskā formā, un tikai daudz vēlāk tās tika pierakstītas.

Vēdas ir himnas, tās ir dziesmas, tās ir noteiktas skaņas. Zinātnieki ir apstiprinājuši, ka Vēdiskās skaņas novērš nelīdzsvarotību gan cilvēka fizioloģijā, gan dabā kopumā.

Zinātnieki aizvien vairāk runā par vibrācijas un skaņas ietekmi uz cilvēkiem. Ikviens zina, ka, dziedot šūpuļdziesmu bērnam, to vieglāk aizmidzināt, ja ir jautra mūzika, viņš dejo. Ir arī ļoti nepatīkamas skaņas, piemēram, stikla skrāpēšana utt.

Pat tikai domājot par tām, pārņem trīsas. Un ir skaņas, kas ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēku.

Ar savu vibrāciju plūsmu mūzika paaugstina mūsu apziņas līmeni, un mēs vairs neesam tik daudz mainīgu un pārejošu parādību pasaulē, cik starp Transcendentālās realitātes mūžīgajām vērtībām.

Vienīgais, kas mūziku padara muzikālu, ir spēja uzturēt svētlaimes impulsus Tīras apziņas līmenī.» /Mahariši/

Dabas likumu zināšanas klusi paceļ priekškaru pār noslēpumaino mūziku, nesalaužot tās avota – tīras Transcendentālās apziņas – dzīvo klusumu.

Tātad izrādās, ka, dziedot tautasdziesmas, mēs atjaunojam savu integritāti, dabu, valsti, apziņu. Un apziņa ir tas, kas ir domu un jūtu pamatā. Mūsu veselība un visa mūsu dzīve ir atkarīga no Apziņas stāvokļa.

Jūs varat uzzināt vairāk no grāmatas par Transcendentālo meditāciju.

Transcendentālā meditācija nav reliģija vai filozofija, un tāpēc tā nav pretrunā neviena uzskatiem vai dzīvesveidam.

0 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000