local-stats-pixel fb-conv-api

Attinam filmu: īsa, bet obligāta lasāmviela4

Ir sākusies neizbēgamā, politiski motivētā drošības konteksta, kurā darbojās pēc Štokenberga, Pabrika un Co aicinājuma kopā sanākušie dauzoņas, pārrakstīšana. "Pēc kaujas" ir viegli būt gudram, norādīt uz kļūdām, tāpēc daudz nekomentēšu, tomēr šīs divas rindkopas man šķita ļoti dīvainas jau pirms notikumiem un šī informācija, manuprāt, būtu "jāzin" ikvienam, kas aizrautīgi komentē notikušo:

NRA, vakar:

"LAPA [Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība] arī lūgšot Valsts policijas priekšnieku Aldi Lieljuksi nenosūtīt uz protesta akciju policistus, kuri būtu bruņoti no galvas līdz kājām, lai tautas vidū neizraisītu vēlmi sākt kādas vardarbīgas darbības. Šajā protesta akcijā LAPA esot solījusi, ka nodrošinās, lai viss noritētu mierīgi, taču, ja valdības attieksme nemainīsies, citas akcijas varētu jau vairs nebūt tik mierīgas."

Ja NRA teksts ir precīzs atreferējums, tad, visa cita starpā - musinātājiem un draudētājiem nav vietas policijā. Bez variantiem.

Diena, vakar:

"Par kārtības nodrošināšanu pasākuma laikā kā organizatoru pārstāvji gādās Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) biedri. LAPA prezidents Agris Sūna pastāstīja, pasākumā piedalīsies apmēram 1000 policistu, kas arī vajadzības gadījumā varēs iesaistīties kārtības nodrošināšanā. Ja pasākumā kāds demonstrēs padomju vai nacistu simboliku vai plakātus ar aicinājumiem vardarbīgi gāzt valsts varu, arodbiedrības biedri rīkošoties adekvāti."
____
Paldies policistiem, kuri uzturēja un atjaunoja kārtību!
12 5 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Policisti malači,tie labi turējās,žēl arī tas,ka starp viņiem ir arī cietušie. Saeimu vaidzēja apsargāt koolīcijai,lai tad viņi iztrēp to putru,ko savārījuši
0 0 atbildēt
Ja policisti jau pašā sākumā būtu izgaiņājuši demonstrantus, tad piketētāji tagad varētu sist dūres pie krūtīm un teikt, ka pret viņiem bez pamata ir vērsts spēks. Tad neviens neuzzinātu, ka patiesībā ir novērsts vandālisms. Kā saka - pēc kaujas kulakus nevicina.
0 0 atbildēt
Ir divas lietas - protesta akcija, kas noritēja principā mierīgi un bez incidentiem, kā arī nekārtības pēc šīs akcijas beigām. Tā kā tagad vāvuļo Godmanis, tad sanāk, ka ja pēc futbola spēles beigām ārpus stadiona sakaujas fani, tad vainīgs ir klubs.
0 0 atbildēt
@Vaarna Ne tikai tas - tagad, zinot kur notika grautiņi, daži ir gana gudri klaigāt par to, cik kad pie Saeimas esot bijis policistu, pamācīt, kur tie esot bijuši jāliek, kuras ielas esot bijušas jābloķē kad, utt. Es esmu diletants šajos jautājumos, bet: 1) tas nebija vienīgais, UN vienīgais pret varu vērstais, publiskais pasākums Rīgā vakarvakarā; 2) cilvēkiem bija gan jānokļūst Vecrīgā, gan jāizkļūst no tās; 3) tā jau arī "noteikti" būtu bijis, ka dauzoņas nāktu tieši tur, kur būtu bijis koncentrēts specbataljons... 4) ja tas bataljons būtu izkliedēts pa Vecrīgu, ja tam būtu bijis jāizkaujas cauri cilvēku pilnajai Vecrīgai, lai piekļūtu citai vietai, vai ja tas, nedod dievs, tiktu kaut kur "iebloķēts", atkal "nebūtu labi" un "kompetenti". Mana poza: vienkārši neklausīties žurnālistos, kuri centīgi sauc(a) dauzoņas par "protestētājiem", neklausīties politiķos, kuriem nepietika atbildības sajūtas vismaz tos "vienkāršos blakusstāvētājus", kuri ieradas pēc viņu aicinājuma, organizēti un "jēgpilni" no pasākuma vietas arī aizvadīt. @Chinga Nesalīdzināmas lietas - organizatori sasauca pūli, bet uzskata, ka viņu atbildība beidzas, kad viņi ir pateikuši: paldies, ka atnācāt arī šoreiz, tagad izklīstiet?
0 0 atbildēt