local-stats-pixel fb-conv-api

9. Maijs - "Izvarošanas svētki"557

2545 97

LuckyOZ bija ielicis rakstu par 16. martu http://www.spoki.lv/video/16marta-Latvijas-legionaru-gajiens/120739 izdomāju vairāk painteresēties par komunistu svētkiem, lūk ko es atradu

Šovakar stāvēju tramvaja pieturā, gaidot savu tramvaju mājup, un biju, maigi izsakoties, šokēts par visu vecumu krievu tautības līdzpilsoņiem ar puķu pušķiem, kas bija burtiski pārpildījuši tramvaja pieturu. Tipiski sestdienas vakarā tur būtu labi ja desmit dvēseles, bet te pēkšņi melnais simts sapucējušies ar oranži-melni svītrotām lentītēm pie krūtīm un puķēm rotājušies: bērni, sievietes, vīri un večuki.

Un tad man pieleca… 9. maijs! Berlīnes “atbrīvošanas” diena. Padomju Savienības uzvara Lielajā Tēvijas karā. Jebkura kara beigas neapšaubāmi ir pozitīvs notikums, bet, lūk, kas mani vienmēr ir satraucis… II pasaules karam sākoties (1941. g.) saprātīgajā vecumā (18+ gadu) bija tie, kuri dzimuši 1923. gadā un agrāk. Tātad šodien – 86 un vairāk gadus veci penšuki. Interesanti, ka uz pasākumu pie Uzvaras pieminekļa devās 100%-īgi jaunāki cilvēki. Daži sirmu galvu, bet acīmredzami ne īpaši vairāk par 70 gadiem, toties lielākā daļa 20-30 gadus veci. Respektīvi, cilvēki, kas nevienā acī nav skatījuši II pasaules kara notikumus.

Īpaši skumji ir vērot tās jaunās krievu ģimenes, kur vecākiem pašiem širmis aizgājis ciet un tas vēl tā, bet šie vēl ņem līdz savu jauno paaudzi, lai jau laicīgi kultivētu viņos mistisko “9. maija apziņu”.

Bet kas tad īsti notikās 9. maijā? Nu, neskaitot Padomju armijas iemaršēšanu Berlīnē? …Lūk, izrādās, 9. maijā sākās lielākā izvarošanas “akcija” cilvēces vēsturē, ko varonīgi veica tā pati Padomju armija.

Skolu vēstures programmās ne gluži ir iekļauts fakts, ka 1945. gadā Berlīnē no 2.7 milj. iedzīvotāju, 2 milj. bija sievietes. Un kāds tur brīnums – visi cīnities spējīgie vācu vīri bija nosūtīti uz fronti. Bailes no izvarošanas Berlīnes sieviešu vidū esot bijušas tik lielas, ka daudzas jau laicīgi devās pie saviem ārstiem, lai noskaidrotu efektīvākos pašnāvības līdzekļus. Kā vēlāk izrādījās – bailes bija pamatotas. Bija 15-gadīgas meitenes, kuras izvaroja pa 7 reizēm.

Interesanti, vai krievu sieviete ar savu pusaudzi-meitu un tulpju pušķi rokās justu patiesu lepnumu, skatoties 9. maija salūtu, ja apzinātos, ka viņas vectētiņš, visticamāk, kaut kad 1945. gada vasarā ir vairākkārt izvarojis kādu nepilngadīgu vācu meiteni viņas meitas vecumā?

Ļoti iespējams, maršals Žukovs bija patiesi cienījams vīrs, bet diez vai to pašu var attiecināt uz tā laika padomju zaldātiņiem…

_______________________

Viktors Igo savulaik sarakstīja romānu „Nožēlojamie” par cietumniekiem un to mēģinājumiem izlauzties brīvībā.

Mums Latvijā arī ir cietumnieki. Turklāt vismaz divējādi; Vieni iesprostoti padomju propagandistu radītas vēstures izpratnes būrī, otri - savas iztapības un baiļu no Krievijas velvētajos pagrabos. Ne vieni, ne otri nemēģina izlauzties no sava cietuma, vēl vairāk – ir dusmīgi, ja viņus kāds mēģina atbrīvot no ierastajām važām. Pavisam nožēlojami nožēlojamie…

Pirmos var saprast it labi – viņu propagandas miglas būris ir vienīgā ērtā eksistences vieta, jo daudz patīkamāk taču ir justies kā atbrīvotājam, nevis kā pamatnācijas nemīlētam okupācijas armijas dalībniekam. Daudz tīkamāk ir justies kā dižās Krievzemes aizstāvētam sūtnim tuvējās ārzemēs, nevis kā bezidentitātes krievvalodīgajam mikrorajonā, kuru Krievija izmanto kā līdzekli saviem mērķiem, un kuru Krievijas krievi visbiežāk pat neuzskata par savējo…

Ar otriem ir grūtāk. Tie ir plaši pazīstamie „pragmatiķi”, „reālpolitiķi”, tie ir „objektīvie” žurnālisti. Tie, kam ir simtiem atrunu, kādēļ, piemēram, 9.maija svinības jāuztver mierīgi, kādēļ nav nekā traģiska, ja Rīgas centrā skan padomju laika dziesmas un plīvo sarkanie karogi. Jābūt iecietīgiem, jānorobežojas, tā jau esot aizejošās paaudzes lieta. Apmēram tā tiek piesegtas pašu bailes un nevēlēšanās aizstāvēt latviešus pašu tēvzemē.

Un man rodas jautājums, kā man izturēties pret faktu, ka tiek slavināts režīms, kurš atņēma dzīvības tūkstošiem manu tautiešu, kas iznīcināja inteliģenci, kas sagrāva manu dzimtu? Kā izturēties, zinot, ka 9.maijā pulcēsies cilvēki, starp kuriem noteikti būs „varoņi”, kas pirms 64 gadiem 9.maijā laupīja un izvaroja Kurzemē…?

Man jau sen nav ilūziju par valdošajiem. Bet es ceru, ka pēc 13.janvāra arī valdošajiem ir zudusi viena otra ilūzija. Traciniet vien latviešus, traciniet! Jau vairāk kā 1800 cilvēku ir parakstījušies zem protesta vēstules pret 9.maiju portālā Nacionālisti.lv, zinu, ka Latvijā šādi domā desmitiem tūkstošu – tikai ne visi zina par šo akciju un ne visi vēlas atklāti paust savu pārliecību.

Var nerēķināties ar latviešu viedokli, bet tad nāksies rēķināties ar nerēķināšanās sekām. Jau drīz.

2545 97 557 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 557

0/2000

atveriet acis! šaubos, vai šis raksts ir lai kurinātu tautu naidu. šeit ir fakti. kā uz delnas. var izstiepties vai sarauties, neko tur nevar mainīt nekāda naida pagaidām...  

2 1 atbildēt

Ta ko viņi te Latvijā svin? Tā jau ir Latvijas zaimošana, jo Latvijā ir savi svētki ar krievijā savi, ta lai brauc uz to savu krieviju un tur svin, nahuj te ir jāmaitā gaiss?

2 1 atbildēt

Krievi spaida mīnusus :D

1 0 atbildēt

un atkal tas pats, kā jau katru gadu. sāk besīt, gan krievi, gan latvieši, vnk lieka čakarēšanās un pašvaldības policijads ienākumu papildināšanu ar pašmāju bāleliņu stulbumu un citu cilvēku privātīpašuma bojāšanu.

1 0 atbildēt

kaut kāda cūcība..slimie

1 0 atbildēt

malacis vienu varu pateikt vajag patriekt krievus no musu zemes.

nu protam ne jau visus bet lielako dalu

2 1 atbildēt

:DDD psc viens kkads daunis tik fona vislaik kliedz "fashisti,fashisti".

1 0 atbildēt

krievi smird! Raša Pidaraša!

3 2 atbildēt

Piekrītu uz 100%.

1 0 atbildēt

Kādēļ mēs sēžam mājās?

Tādēļ, ka šajā datumā pārdaugavā atrasties ir neiespējami. It īpaši vakarā, kad apkārt vazājas seju nodzēruši krieviski domājoši purni, kas meklē kaut ko, ko izd*lēt vai kur uzprasīties uz nepatikšanām...

1 0 atbildēt

Protams, gan jau bija izvarošanas, aplaupīja mirušos un dzīvos, taču svin uzvaras dienu. 

Bet tu paskaties kalendārā, šī ir arī kara upuru piemiņas diena, tā kā, manuprāt, viss ir loģiski.

Drīksti pieminēt tos cilvēkus, kas ir miruši gan nacistu gan sarkanās armijas pusē (es tā domāju).

 

 

karā vienmēr būs izvarotie, apzagtie, nepatiesi nogalinātie tikai šīs ziņas vienmēr tiek slēptas.

Tu domā, ka leģeonāri smuki paprasīja lai ēbreji ietu gāzes kamerās? Jāskatās reāli. Nedrīkst pieņemt, ka nacisti bija labāki par boļševikei un otrādi.

1 0 atbildēt

A ko padarit izskalotam smadzenem? Ja nav domasanas, tad nav- tadiem atliek tik iet uz parku un piedzerties!

1 0 atbildēt

Kas mēs tādi esam,lai viņus nosodītu?

1 0 atbildēt

sodie meeriju celus un viens krievs izkaaries pa logi blauj ee sto tut budzit? es vinam saku nesaprotu ko tu saki,sis man pa ruski mozes es pateicu vienkaarsi NEE chalim logs momentaa ciet..Dziivo paaudzes cik jau te nevar iemaaciities pa Latviski,visa krieviem dziive veel padomju savieniibaa un pasiem latviesiem arii nosplauties.Es varu ar lepnumu pateikt-MAN NAV VIENALGA!!

1 0 atbildēt

Latvijā karš beidzās 1990. gada 4. maijā, bet tā sekas izjūtam vēl šodien. Nav notikusi ne deokupācija ne lustrācija, kā rezultātā dzīvojam divkopienu valstī pa kuras varas gaiteņiem vazājas bijušie komunisti un čekisti. Turpinās kolaboracionistu brāļošanās ar padumijas rēgu un klanīšanās uz Austrumiem un Rietumiem. Pilsonību visiem nepilsoņu bērniem, ja vēlaties runāt krieviski nospiediet taustiņu divi, maskavijas pareizticīgo ziemassvētkos brīvdienu, okupācijas svētku publiska svinēšana ar valsts varas pārstāju piedalīšanos... Lupatas, ņergas pie varas,  bet varbūt vienkārši nopirkti ar visām parpalām.

1 0 atbildēt

cik man savos mūža gados ir zināms, tad karš ir visatļautības laika posms.... un lai cik agresīvi esiet noskaņoti pret krieviem, tādi viņi nav visi.... tie ir atsevišķi indivīdi.... un arī starp latviešiem tādu ir ļoti daudz.... un spilgtākais piemērs ir mūsu valdība.... tie visi būtu izvarotāji pie attiecīgas izdevības.... jo jau tagad to ar lielu baudu dara....

1 0 atbildēt

Krievvalodīgie okupanti pat nav bagātās krievu valodas vērti un Latvijā tie ir lieki latviešu tautas kalpi.

Pēc visiem notikumiem, ākstīšanās un krievu valods pieprasīšanas kā otrā valoda, svešā zemē, būtībā krievu valoda tiem arī nekas nav, vispār, cilvēki - nekas, nevar saprast, kas par radījumiem, bet naida pilns.

Latvieši nepadosies un sargās savu zemi, kā zemes saimniekiem pienākas! Mēs ieguvām, mēs saglabāsim visu, kas nāk Latvijai par labu! ;)

1 0 atbildēt

lol tagat ir runa par krieviem!

1 0 atbildēt

man kā 20 gadniekam mazs sakars gar to visu  , bet vienu varu teikt droši , es tagadējo vāciju un tās iedzīvotājus cienu 100 reizes vairāk kā krievus

1 0 atbildēt

Uzskatu - ka tev nav tiesību tiesāt, runāt par 9.maiju, jo pats to neesi izdzīvojis. 

1 0 atbildēt
« 5  6  7  8  9 »