local-stats-pixel fb-conv-api

7 neredzami triki, ar kuru palīdzību tevi pārbauda darba intervijas laikā44

601 7

Darba devējiem nav viegli atrast sev piemērotu darbinieku, tāpēc tas nebūs nekāds pārsteigums, ka intervijas laikā tu tiksi pārbaudīts. Viena lieta ir sarūpēt skaistu CV, bet cita lieta izturēties atbilstoši rakstītajam. Palīgā nāk psiholoģiskie testi, kas var atklāt vairāk nekā mums gribētos par sevi pastāstīt.

601 7 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

lielākā daļa no šiem jautājumiem  /testiem ir cilvēkcieņu pazemojoši..Ja uz mani intervijas laikā kāds  var atķlauties kliegt,tad tam mjābūt gatavam dabūt pa purnu.Ja man liek gaidīt 10 un tad vēl 10 ,un tad vēl desmit min.tad es jau redzu ""firmas "' uzspļaujošo attieksmi pret darbiniekiem.Un intervijas laikā mazgāt kafijas krūzīti ir slikts tonis---tas parāda ,ka tu pats esi iztapīgs pielīdējs un pakalpiņš.

394 0 atbildēt

Ja priekšniece nomet tev pilspalvu pie kājām, ataisi bikšu jostu. 

159 0 atbildēt

Ar tādiem debīliem paņēmieniem firma būs izdarījusi visu, lai es tur negribētu strādāt.

3. viena lieta, ja klients sāk braukt augumā, cita, ja intervētājs. Taisnā tekstā pasūtītu dirst.

7. nomet pilteni - pats lai arī ceļ, iedomāsies nez ko. Izņēmums varētu būt, ja sieviete.

Par laimi, man nekas tamlīdzīgs nav bijis, bet, tikai manas domas - ar šādām intervijām darba devējs pazemo potenciālo darbinieku jau pirms pieņemšanas darbā, kas būs vēlāk?

145 0 atbildēt

#1 ir dumb af. Pēc tasītes dzeršanas tu taču neprasīsi, "kur jums ir izlietne?" Kaut vai esot ciemos, ciemiņš parasti nemazgā traukus, jo tas nav pieņemts. Protams, tuvu pazīstamais pēc savas vēlēšanās to arī izdarīs. 

Par pārējiem punktiem nezinu, man nav gadījušies. 

132 0 atbildēt

Izklausās pēc garīgi nestabiliem darba devējiem. Un ciemojoties (vai darba intervijās) nav jāmazgā traukus aiz sevis, nav jau grūti protams, bet tas nav jādara un tas arī neparādīs, ka cilvēks ir slikts. Laikam viss no Amerikas sagrābstīts.   emotion 

109 0 atbildēt

nu nez'  es neņemtu darbā cilvēku kurš svešā mājā skrien mazgāt krūzīti, katram savs darbs, arī apkopējai. Un pildspalvu no zemes neceltu, es esmu sieviete. Ja nu vienīgi intervētāja būtu grūtniece pēdējā mēnesī vai cilvēks stipri gados. Tas tāds amerikānisms, nevienu no šeit lasītajiem neesmu ne redzējusi ne iepriekš par šādiem dzirdējusi ne izmantojusi intervijās. Bet fakts, ka intervija sākas ar potenciālā darbinieka atnākšanas brīdi gan ir fakts.

87 0 atbildēt

Negribu izklausīties augstprātīgs, bet kaut kā šķiet ka šīs intervijas ir nespecializētiem ofisa darbiem....

Parasti vairāk profesionālos darbos prasa kas ir darīts pirms tam, ko prot, prasa par ambīcijām (cik gatavs veltīt sevi darbam), jo ne tikai parasti dokumentus jārēķina, bet arī jāprot strādāt, un būt patstāvīgam.

62 0 atbildēt

Ja man būtu tadas intervijas,es atteiktos no strādāšanas tādos uņemumos. 1.ar to krūzi ir galīgi garām.Kāsveš cilvēks esot kaut kur ies mazgāt traukus? Un kādā sakara. Bļaut darba intervijās,utt. Tās noteikti ir daba vietas kur nemitīgi vajag darbiniekus.

62 0 atbildēt

Ja man darba intervijaa taa chakaretu praatu, Es vnk pateiktu ka diezvai mees sastraadaasimies un vnk atvadiitos. Es saprotu ka kkaadi IQ testi jaaizpilda, bet viss paareejais ir vnk slimi.

52 0 atbildēt

No kurienes rāvi šo info? lielākā daļa verēja būt aktuāla rietumos kādos 70 tajos vai 80 tajos, bet ne vairs 21 gs., savukārt citi varētu attiekties uz specifsikām nozarēm ar kaut ko paramilitāru vai apkalpojošais personāls privātām viesībām (abā snozarēs pieņemts ņirgāties par padotajiem)

1. ja intervija nenotiek kafejnīcā, tad visi saprātīgi respondenti atteiksies no kafijas (jo ir ieradušies uz darba interviju, nevis dzert kafiju, kas pats par sevi jau būtu nevēlams signāls), bet ja interbija notiks kafeijnīcā, tad traukus tur klienti parasti nemazgā;

2. tā bija tipiska čekistu un izmeklētāju rīcība, jeb darbības paņēmiens, ja vien tu nemeklē darbu specdienestos vai neesi aizdomās turamais, tad grūti saprast, ko šī metode dod darba devējam, jo tās mērķis ir sagraut upuri, nevienam nav vajadzīgi nepārliecinoši darbinieki, bet ja kāds spēj vienaldzīgi gaidīt, tad viņam vnk pie kājas tas darbs, tāpat kā rūdītiem recidīvistiem.....

3. ļoti neforša metode, bet mūsdienās tiešām pastāv. pašam ar ir gadījies piedzīvot. saprotams kādēļ darba devēji to izmanto - tev darbā var gadīties situācija kad klients uz tevi bļauj., kā tu tiksi galā?

4. un 5. mūsdienās diezin vai ir sastopams (drīzāk atceļojis no pagājušā gadsimta), bet ja kāds sastopas ar tādām situācijām, tad nekavējoties atstājat to interviju. jūs taču negribat lai darba devējs sagrauj jūsu pašcieņu

6. 7. ļoti iespējamas situācijas... it sevišķi tajā brīdī, kad darba devējs ir sapratis, ka nevēlas pieņemt intervējamo darbā, bet neērti likt doties prom pirms atvēlētās pusstundas, tad var sākt stāstīt par savu uzņēmumu, par kolēģiem vai par hobijiem., vnk pļāpāt par visādām dīvainām lietām, nevis noskaidrot kaut ko par potenciālā darbinieka spējām........

49 0 atbildēt

Pirmo reizi dzirdu par sadam intervijas metodem.  Interesanti kura valsti ir tik stulbas intervijas?

44 0 atbildēt

Pirmā dzirdēšana par daudzām lietām un maz ticams, ka tas notiek Latvijā.

Man nevienā darba intervijā nekad nav piedāvāta kafija, pat ūdens ne, bet loģiski, ka neko nemazgātu. Bet ja cilvēks nāk iekārtoties par apkopēju, tad varbūt tāda rīcība arī nodemonstrētu darba degsmi.

Ja darba devējs sāktu uz mani aurot un lamāt - pagrieztos un ietu prom, jo kāpēc man būtu tajā jāklausās. Ja liktu gaidīt dahu*a - tieši tāpat, kāpēc lai es gribētu strādāt vietā, kur vadībai acīmredzami ir uzspļaut uz potenciālo darbinieku laiku. Ja ignorētu - skaidri noprasītu, vai intervija šodien notiks vai nē.

Par lekšanu pa logu vispār neizteikšos. Nevaru iedomāties, ka darba devējs tiešām ko tādu intervijā varētu paprasīt.

36 0 atbildēt

Mans tagadējais boss, kad gājām uz ofisu intervēties,aizķērās aiz pakāpiena un ar visu kafijas krūzi nogāzās gar zemi. 🤦‍♂️🤦‍♂️

29 0 atbildēt

Normāls ieskats intervijai darbam birojā, tur parasti pusgads nepaiet kad atkal izdomā visādas "testēšanas tehnikas", lai pakristu cilvēkiem uz nerviem.

25 0 atbildēt

1. par kafijas krūzi ir diezgan liels sviests. Principā, tā ir pieklājības zīme. Tad jau arī sadarbības partneriem svešās telpās jāskrien mazgāt trauki, lai noslēhtu līgumu?  emotion 

Par interviju pieredzi? Oj. Vislabāk man patikušas telefonsarunu intervijas, kur es vai intervētājs, vai vēl labāk - abi, katrs savā auto, sēž pamatīgā sastrēgumā un priekšējais taisa maksas manervus. 

Intervijas laikā, intervētājs uzlika kājas uz galda. 

Kamēr stāsti atbildi, Tevi pātrauc pajautājot, cik 7x5, 12 kvadrātā, kvadrātsakne no 64. 

Bijusi intervija benzīntankā, jo intervēja cilvēks ar ko būtu jāstrādā komandā visu laiku un viņam nebija citur laika satikties. Jautrāk bija pie līguma parakstīšanas, bet tas jau cits stāsts. 

Un nekas nav labāks par "tipiskajiem" interviju jautājumiem - pastāsti par sevi, kādi ir ir tavi hobiji, kādēļ aizgāji no iepriekšējās darba vietas - momenti, kuros prātā sāk dejot mērkaķis

24 0 atbildēt

''kādas ir jūsu sliktās īpašības?''

''esmu ļoti godīgs''

''man neliekas, ka tā būtu slikta īpašība''

''man pilnīgi pie kājas, kas tev liekas vai neliekas''

23 0 atbildēt

😄 Lasu un smejos 😄 Lasu un smejos.... Kādus tik veidus neizdomā lai Tos lopiņus pisinātu.. 😄 Kā tajā Filmā "Pie bagātās kundzes" ... Iedomājies tu piesakies uz darbu par 500 līdz 800 eiriem mēnesi un tevi sāk šitā čakarēt 😄 90 % darba vietu nav neviena no šā trika cienīga..

23 0 atbildēt

Man bija viegli!

Vēlos pie jums strādāt!

Labi, pirmdien dokumentus līdzi un pie sekretāres parakstīt līgumu!

23 0 atbildēt

Totāla herņa. Kam vsp jādarās cilvēka prātā, lai uztaisītu tādu rakstu.  emotion 

23 1 atbildēt

Savulaik novēroju ka kantoros kuros meklē darbiniekus parastos, parasti uzdod visas standartfrāzes kā pēc papīra - noraksturojiet sevi, kur jūs sevi redzat pēc 5 gadiem, kāda ir jūsu motivācija strādāt pie mums, kādu jūs gribētu algu bla bla bla... un to visu dara ar zināmi uzsvērtu nopietnību un samākslotu ieinteresētību. Principā lieka laika tērēšana, jo tikpat labi varētu uzdot jautājumus par piem. kaķu spalvām vai asfalta kvalitāti singapūrā lai saprastu vai aiz vizuāli pievilcīga cilvēka neslēpjas kādi runas vai prāta defekti jo pa lielam pēc šiem kritērijiem, "patīk/nepatīk" arī izdara izvēli.

Kantoros kuros meklē pro līdz tādam līmenim nenolaižas.

20 0 atbildēt