17

 90  0

Pārbaudi savas zināšanas un mēģini sekmīgi nokārtot ieskaiti pamatskolas fizikā.

Komentāri 17

0/2000

100% (10 no 10) Izcili nokārtoju pamatskolas fizikas testu., izpildes laiks: 00:06:46 //img4.spoki.lv/upload2/articles/90/903887/quiz/res_5.jpg

Gandrīz 7 minūtes bijušam fizikas učukam!😄😄

 8  0 atbildēt

40% (4 no 10) Sekmīgi nokārtoju pamatskolas fizikas testu., izpildes laiks: 00:03:16

Yessss!

 7  0 atbildēt

40% (4 no 10) Sekmīgi nokārtoju pamatskolas fizikas testu., izpildes laiks: 00:06:56 //img1.spoki.lv/upload2/articles/90/903887/quiz/res_2.jpg

īpaši nerēķināju.. - slinkums..

Bet par to upi- nav dots 1 parametrs, vai nu upes platums, vai laiks..

- tālāk vairs testu īpaši nepildīju...

 7  1 atbildēt

1. uzdevuma atbildē ir kļūda: iegūto rezultātu iegūst, ja trešdaļu laika (nevis attāluma) brauc ar 100 km/h. Pareizi būtu: Ja kopējais ceļa garums ir, piemēram, 210km, tad pirmo trešdaļu veic laikā 70/100=0,7h bet atlikušo daļu 140/70=2h. Kopējo attālumu izdalot ar kopējo laiku iegūst: 210/2,7=77.8 km/h

3. uzdevumā nav dots laiks

 5  0 atbildēt

100% (10 no 10) Izcili nokārtoju pamatskolas fizikas testu. //img4.spoki.lv/upload2/articles/90/903887/quiz/res_5.jpg

 4  0 atbildēt

Nu, uzdevuns par betona plākšņu pārvešanu ir risināts pārāk primitīvi, tā var risināt skolnieks, nevis būvdarbu vadītājs. Nav ņemts vērā, ka mašīnā var iekraut tikai veselas plāksnes, tas ir, vienā reisā pārvadājamo plākšņu skaitam jābūt veselam skaitlim. Pareizs risinājums ir šāds:

1) vienas plātnes masa ir 1,2x0,3x0,6x2400=518,4kg=0,52t

2)vienā reisā pārvadājamo plātņu skaits ir 8/0,52=15,38=15gab.(jānoapaļo uz leju)

3)reisu skaits ir 80/15=5,2=6 (kā pareizi norādīts, jānoapaļo uz augšu).

Tomēr, mainoties plākšņu izmēram, tā paša betona apjoma pārvešanai nepieciešamo reisu skaits mainās. Pieņemsim, ka plākšņu garums divkāršojas, šajā gadījumā būs 40 plāksnes ar izmēriem 0,3x0,6x2,4m, vienas plāksnes masa 1,037t, vienā reisā pārvadājamo plākšņu skaits 7,73, izsakot veselos skaitļos 7gab., reisu skaits 5,72, noapaļojot 6. Palielinot plākšņu izmērus vēl vairāk, ar 6 reisiem jau var nepietikt, jo apstāklis, ka 'pārvedamo plākšņu skaitam jābūt veselam skaitlim, neļauj pilnībā izmantot mašīnas kravnesību.

 3  0 atbildēt

100% (10 no 10) Izcili nokārtoju pamatskolas fizikas testu., izpildes laiks: 00:00:40

 1  0 atbildēt

10% (1 no 10) Izgāzos pamatskolas fizikas testā, izpildes laiks: 00:01:28 //img4.spoki.lv/upload2/articles/90/903887/quiz/res_1.jpg

 1  0 atbildēt

30% (3 no 10) Izgāzos pamatskolas fizikas testā, izpildes laiks: 00:01:49 //img4.spoki.lv/upload2/articles/90/903887/quiz/res_1.jpg

 1  0 atbildēt

Uzdevumi ir ar kļūdām, pie tam stulbām kļūdām. Piemēram, ja cilvēks peld perpendikulāri krastam, tad upes straumes ātrums mīnusojas no peldētāja ātruma, proti, daļa enerģijas tiek tērēta, lai saglabātu perpendikulāru kursu. Bet uzdevumu sastādītāji iedomājas, ka tad, ja dirsa ir perpendikulāri krastam, tad arī kustība ir perpendikulāra, lai gan skaidri redzams, ka tādā gadījumā, ja peldētājs netērē enerģiju kursa saglabāšanai, peld viņš nevis perpendikulāri, bet šaurā leņķī pret krastu. Ja jau pašā sākumā ir tādas kļūdas, tālāk nemaz neskatīšos.

 4  4 atbildēt