local-stats-pixel fb-conv-api

Skola ārzemēs11

25 4

Labvakar! Es mācīšos 8. klasē, lai pēc 9.klases nebūtu jāsatraucas, ko es vēlos darīt es izvēlējos sākt par to domāt jau tagad. Ņemot vērā manus nākotnes plānus, kas visdrīzāk iet uz jurista pusi, jo mana māte to dara, es sāku domāt, vai es vēlos mācīties Latvijā, papētiju, ka Latvijā izglītība neatbilst Eiropas līmenim, kas nozīmē to, ka ja es vēlētos pēc 12.klases mācīties kādā no prestižākajām universitātēm pasaulē man gads būtu jāpavada, lai dabutu tādu izglītību, kas ir nepieciešama. Tad nu nolēmu, ka varētu pēc 9.klases mācīties Apvienotajā Karalistē, lai beidzot vidusskolu man būtu A līmeņa diploms, kas atļautu man studēt Kembridžā vai Oksvordā. Man nav ne jausmas cik tas ir reāli vai nereāli, bet mēs dzīvojam tikai vienreiz. Mans jautājums ir: Kā pierunāt vecākus, kuri par mani ļoti satraucās un baidās mani palaist dzīvot pavisam citā valstī? un Kā apgūt pietiekoši labu angļu valodu, lai mani pieņemtu Anglijas vidusskolā, jo pagaidām ar angļu valodu esmu uz Jūs?

25 4 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
Angļu valoda ir viena no vienkāršākajām valodām. Tikai rakstība ir jāiemācās. Izrunu sapratīs tāpat. Ja skolā ir labs skolotājs un tev tiešām ir vēlme iemācīties, tad ej uz konsultācijām angļu valodā. Man ar angļu valodu nav problēmu. Māku no trešās klases un nekad nav nekādas aizķeršanās. Kā pierunāt? Tas ir jāprasa kādam citam. Es nemācēšu palīdzēt.
3 0 atbildēt
Par angļu valodu nesatraucies. Tā štelle aizies. Tik visām nedaudz laiku vaig. Un par to pierunāšanu. Saki vecākiem ka esi nostādījis dzīves mērķi un viss, tev patīk ko māte dara, bet nespēsi to Latvijā pilnībā atgūt, jo rupji sakot šeit izglītība sūkā. Ko es personīgi ieteiktu no savas puses, neklausies ne manī, ne citos. Ja gribi kļūt par juristi, kļūsti, ja vecāki netieši spiež, un tu nevēlies, saki nē, pati dzīvē izvēlies kā būs labāk tev.
2 0 atbildēt

A, un aizmirsu pateikt.

Esi liels malacis, ka pats nonāci pie šādiem secinājumiem! Dodies! Iesaku no visas sirds.

1 0 atbildēt
Ģimene un draugi Tev pietrūks, sākumā būs grūti. Bet laba ziņa ir tas, ka biļetes uz mājām nekad nemaksā dārgi (izņemot vasaru). Es bieži apciemoju radus un cenas lidmašīnas biļetēm svārstās starp 30-80 eiro turp-un-atpakaļ. Cik zinu, izglītība Ir bezmaksas ne visās ES valstīs. Dažās valstīs izglītība ir par brīvu tikai dotās valsts pilsoņiem. Par brexit runājot, nav skaidrs, kas notiks valstī. Bet cik redzams, visdrīzāk, pēc brexit, Apv.Karalistei būs tāds pats statuss kā Šveicei, Islandei un Norvēģijai. Tātad, mācīties šeit varēs bez vīzas. Redzēsim kā būs emotion Ja nu tomēr nevarēsi mācīties UK, Tavs plāns B var būt Īrija emotion
1 0 atbildēt

Mani tiešām izbrīna bērni, kuri saka, ka angļu valoda viņiem ir problēma. Mūsdienās???

Mani bērni to iemācījās vnk skatoties youtube un spēlējot online spēles. Es to zubrīju, zubrīju, bet reāli iemācījos skatoties seriālus un lasot grāmatas (youtube tolaik nebija baigi populārs).

Kamon! Angļu valodu mūsdienās var apgūt daudz un dažādos veidos. Ir pat mobilās bezmaksas aplikācijas aļa Duolingo.

Pārliecināt vecākus....nu vot tur ir $%^....mani toč nepārliecinātu. Un mans vecākais pēc 2g beigs pamateni....un nafig neuzkādu UK es viņu nelaidīšu. Kaut anglene ir līmenī...vot šī tev ir lielākā problēma nevis angļu val.

3 3 atbildēt

Tikko pabeidzu mācības Lielbritānijā. Nenožēloju un esmu pateicīgs vecākiem, ka tie savulaik motivēja mani pārcelties. Šī bija ļoti aizraujoša pieredze.

Nemācījos Oksfordā vai Kembridžā, bet gan Birminghemā. Pabeidzu skolu Latvijā. Problēmu ar iestāšanos universitātē nebija.  UK universitātes nav salīdzināmas ar Latvijas universitātēm. Pilnīgi visi tev sniedz roku, lai palīdzētu. It īpaši, ja esi ārzemnieks, tev izstāsta kas un kā valstī notiek. Kā saņemt atļauju strādāt, piemēram. Neviens lektors tevi nemēģina iegāzt. Kopā ar kursa darbu rezultātiem tu saņem arī detalizētu aprakstu ar lektora viedokli par tavu darbu. Jebkurā jautājumā (t.sk., nododot kursa darbus) tev vienmēr ir garantēta anonimitāte, nav jābaidās, ka kāds uzzinās tavu vārdu. Daudzas UK universitātes vadā skolēnus akadēmiskajās vizītēs. Piemēram, mana universitāte man apmaksāja braucienus uz Nīderlandēm, Vāciju un pat Dubaju! 

Par angļu valodu man ir ko teikt. Skola tev dod noderīgas zināšanas, bet ar to nepietiks, lai sāktu mācības universitātē/koledžā (vai arī pietiks, bet tev būs ļoti grūti sākumā). Turpini padziļināti mācīties angļu valodu, taču pirms sāc mācības Apv.Karalistē, ļoti iesaku veltīt trīs mēnešus angļu valodas skolai. Es izgāju tādai cauri un iemacījos nežēlīgi daudz. Tas man ļoti palīdzēja universitātē. Skolās Latvijā nemāca (vai māca pārāk maz) akadēmisko angļu valodu, līdz ar ko, universitātē/koledžā tev var rastiem problēmas. Personīgi es mācījos lūk šeit - http://www.sussexcoast.ac.uk/international/courses/summer-school.html ;

Šis ir ļoti īss & kodolīgs apraksts par manu pieredzi. Ja gribi vairāk info - raksti emotion 

0 0 atbildēt
Cik es zinu kopš Latvija iestājās ES izglītība visās ES valstīs līdz 18 gadiem ir bez maksas, tikai jāiemaksā iestāšanās maksa Anglijas skolām konkurētu, bet 2020 gadā Anglija vairs nebūs ES sastāvā, tas nozīmē, ka man, lai es tur mācītos vidusskolā vajadzēs vīzu, kā braucot uz jebkuru valsti, kas nav ES sastāvā un kā būs ar "bezmaksas" izglītību, tas arī vairs nebūs iespējams?
0 0 atbildēt