Recepte, ja no mājām ir iedota līdzi aukstā gaļa.
Var pagatavot tiešām ātri, ja veiklas rokas un plīti sāk sildīt, kamēr sagatavo produktus.
Produkti:
Sīpoli
Burkāns
Šampinjoni(mierīgi var iztikt bez tiem)
Aukstā gaļa (var izmantot malto gaļu, kas ir ātri sacepjama, tikai tad jāpievieno vairāk tomāti vai tomātu mērce, lai būtu kāds šķidrums)
Tomāti
Garšvielas (pēc izvēles)
Pilngraudu makaroni (rīsi, griķi, kartupeļi)
Biezināšanai - miltu un eļļas maisījums
--------------------------------
Šādu mērci var pagatavot pat vairākām dienām, labi, max 2-3, ietaupās laiks uz citu dienu rēķina. Ledusskapī iekšā un no rīta var šo masu uzziest uz maizītes, lietot uzkodām, tortiljām utt, nākošajā dienā uzsilda un garšos tik pat labi.
EXTRAEXTRAEXTRA ātrā un lētā versija:
Uzliek vārīties makaronus. Sagriež sīpolus, tos apcep, liek katlā kopā ar sagrieztiem tomātiem, pasautē minūti + nedaudz ūdens, pievieno auksto gaļu, garšvielas. Pasautē.
P.S. Mācos RCK.