local-stats-pixel fb-conv-api

Darbs un enerģija, uzdevumi un atbildes7

Sveicieni visiem. Izlēmu padalīties ar pāris fizikas uzdevumiem no lapas uzdevumi.lv par tēmu Darbs un enerģija pievienojot gan uzdevumu, gan PROF atbildi. Varbūt kādam noder kā špikeris fizikā vielas izprašanai, varbūt kādu iedvesmo iegādāties PROF, lai atvieglotu sev mācības un daudz labāk saprastu konkrēto vielu. Apskatīsim pāris uzdevumus.

Mērķis: izprast uzdevumus par darbu un enerģiju

🌠Droši vari pats izlasīt teoriju vispirms uzdevumos.lv, izpildīt uzdevumus, un tikai tad salīdzināt ar pievienotajām atbildēm.

Pievienoju pirmos 10 uzdevumus no uzdevumiem.lv par tēmu Darbs un enerģija.

https://www.uzdevumi.lv/p/fizika/10-klase/darbs-energija-un-impulss-8537/darbs-un-energija-24694

Ja vēlies saņemt atbildes par kādu uzdevuma risinājumu no šī portāla vari rakstīt privāti, mēģināšu palīdzēt.

« 1  2  3  4 »
34 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Paklau, lūdzu nosauc kādi ir bonusi ar PROF! Es ar nākamgad gribu vinju pieslēgt.

4 0 atbildēt

Sveika Jaunā Spocīte!! Tev gudrs uzdevumiņš == pat 2 gb -- krieviem 9 kl atlasa poenciālos sudentus fiziķu augstskolai ..... mani -vecu buku 63 gadīgo uzdevumi .lv kaitina ar savu prastumu kas reducējas uz trulu matemātiku -- Sadiss profesors ņirgātos --''ar matematiku jums viss kārtībā--bet es gribu kauko dzirdēt arī par fizikālo jēgu ,. kas slēpjas aiz matemaikas -- šis profesora jautājums fizikas eksamenos uzdzen šausmas sudentiem -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uzd NR1 Brauc vilciens =pieņemsim ka 90 km st , 30 vagoni , 18 m gari 2 m plati , pēkšņi sākas inensīva lieusgāze --bals ūdens no debesīm -- ik sekundi nolīst 3 mm nokrišņu.. iek jautāts ;;PAR CIK ZIRGSPĒKIEM // kilovatiem //megaergiem sekundē vai kilokalorijām minūtē mašīnistiem jāpalielina lokomoīves jauda lai vilciena ātrums nesamazinātos??

========================================================================================================== UZD .NR 2 Ir dots liels pulēts gluds horizontāls (tipa novusa)) galds, un 2 vienāda izmēra bet dažada blīvuma maeriāla kubiki .. Kubikam nr1 piešķir sākuma ātrumu v0 un liek slīdēt pa galdu--tas apsajas pēc laika 1 ---- liek kubikam nr2 ar sākuma ātrumu v0 slīdēt-- apsasanos konstatē pēc laika t2 .. Beigās kubikus salīmē un akal pieškir ātrumu V0 bet apsašanoas konsaē pēc laika t3 ,.... NOTEIKT KUBIKU MASU ATTIECĪBU ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- un saldajam ēdienam UZD NR3 ------ no augscelnes jumta malas pēc vienādiem laiku inervāliem pil ūdens piles.

0 0 atbildēt

Andris Saulite avatarsANDRIS SAULITE

UZD NR3

°No augstceltnes jumta malas pēc vienādiem laiku intervāliem nopil ūdens piles. Kādā laika momentā ( procesu filmē // ir kadrs kurā redzams ka attālums starp 4 .un 3 .pili ir 2 reiz mazāks kā attālums sarp 2.. un 3 . pilienu .. KUR ATRODAS ŠAI MOMENTĀ 5. PILIENS??=============================================================================================================== Dāvinu uzdevumus --izmanto savu kompeenču celšanai vai rakstiem --- manas 1974 g 8 gadīgās lauku skoliņas gana bij lai atkostu -- 1974 gada 8klašu absoplventi bij pēdejie kas dabūja pamaīgu pamaizglītību --veso smago (tehniķu) programmu ---- pamatīgu pamaizglīību (( šodienas ļoi labas ģimnazijas ekvivalentu--- Plaša akadēmiska dziļuma piesatinātā programma bij orientēta uz to lai 8 kl beigušais visa mūža garumā patstavīgi spētu izpēīt un apgūt dajebko--- BE TAD SĀKA AVIEGLOT UN IKK 5 GADUS ATVIEGLOT MĀCĪBU SATUIRU--- uzdevumi.lv ir avieglotop 3 vaio 4 paaudzei --bet par skolotājiem srādā atvoegloto 2 un 3 paaudze..... Ar nostaļgiju atceros ka majasdarbus uzdeva no tiem kam ** --- no paaugsinātas grūtības attiecībā pret valsts sandartu ---- ----- Spocīt!! POPULARIZĒ šo to gudrāku savējiem un savas kompeences audzē krieni virs skolas minimuma -- ineresējies par tto kā nav skolas gramatās (( jaunais izglīības saturs ir vājprātīga nabagmāja --- vismaz salīdzinot ar 1974 g lauku 8gadīgo-- Tiesa es ķimijas fizikas rajona oplimpiādēs 2 vietas ņēmu bez gatavošanās--- kā vaļas prieku gudrīšus šad tad mācu -

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt