local-stats-pixel fb-conv-api

Velo polo4

Lai cik neticami tas nešķistu, tāds savdabīgs sporta veids kā velo polo ir ar vairāk kā 100 gadu vēsturi. Sporta veids pēc dažādiem nostāstiem radies Īrijā vai Pakistānā, iekļauj klasiskā polo, ko spēlē zirgu mugurās un velosipēda apvienojumu. Tas ir īsts ielas sporta veids, bez lieka formālisma. Tiesa, ir notikuši vairāki starptautiski čemptionāti, kur tomēr formāli noteikumi ir vajadzīgi.

Laukums

Par laukumu vislabāk izmantot norobežotu tenisa vai basketbola laukumu, kādu gan Latvijā varētu būt visai grūti sadabūt, kur nu vēl pa to ālēties ar velosipēdu. Laukuma galos jānovieto improvizēti vārti, attālums starp to stabiem viena velosipēda garumā. Aiz vārtiem jāatstāj brīva vieta, jo spēle notiek arī aiz tiem. Nepieciešams atzīmēt arī centra līniju.

Ekipējums

Spēlei tiek izmantota lauka hokeja bumba, taču derēs arī citi varianti.

Velosipēdam nav īpašu tehnisku ierobežojumu, taču vēlams ir vienātruma velosipēds ar bremzēm aizbugurējam ritenim. Praktisks ieteikums ir izvēlēties kalnu velosipēdu detaļas, jo tās ir lētākas un brīvāk pieejamas.

Nūju parasti izgatavo no slēpošanas nūjas, tās galā piestiprinot blīvu PVC cauruli.

lā piestiprinot blīvu PVC cauruli

Spēle

Spēlei nav laika limita,uzar komanda, kas gūst 5 vārtus. Katram spēlētājam ir nepieciešams velosipēds un speciāla nūja. Ieteicamais spēlētāju skaits komandā ir 3, citādi rodas lieka burzma un sadursmes. Nūju visā spēles laikā ir jātur vienā rokā.

Spēles sākumā bumba ir laukuma centrā. Pēc starta signāla komandas no saviem laukuma galiem triecas uz centru, izcīnīt bumbu.

Atļauta fiziska saskare nūjai pret nūju un spēlētājam pret spēlētāju, taču, līdzīgi kā futbolā, nevar izmantot rokas. Spēle ar elkoņiem un pleciem ir atļauta.

Bumba spēlē ir nepārtraukti, pēc gūtiem vārtiem nav pārtraukuma un zaudētāji to var uzreiz izspēlēt. Slēgtā kortā auti netiek skaitīti.

Ja spēlētājs pieskaras zemei, viņam ir jāatgiežas savā laukuma pusē, lai varētu turpināt spēli. Šāds spēlētājs var izmantot savu velosipēdu, bet ne rokas vai nūju, lai spēlētu aizsardzībā.

Vārtus var gūt tikai ar nūjas galu, ar sānu gūtie vārti netiek skaitīti.

19 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.veloblogs.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Takā ar ziloņiem :D

1 0 atbildēt

atbildot uz PizhikZ komentāru " Takā ar ziloņiem :D "

Šitie tikai attīstījušies vairāk!  

1 0 atbildēt

interesanti :)

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt