Būtu forši, ja kāds uzceptu rakstu pa mūsdienu pārtikas audzēšanu. Kāds kurš ir pietiekoši zinoš ar faktiem. Mūsdienās arī gaļa daļēji vairs nav gaļa. Tiem kam ir lauki vai kādreiz ir ēduši pašmāju audzētu lopu, zinās pateikt atsķirību jau garšā.
ieskats: gaļiniekus baro ar stereoīdiem. tādad mēs visi tos uzņemam. Nav normāli, ja 6šos menešos ir gatavs lielops (Japāna un gan jau arī citur pasaulē). Vistas broileris - 2vas nedeļas un ir uz mūsu šķīvja. Trakāk ir ar lašiem, forelēm. Ja LV vel gaļieniekus daudz maz vel savvaļā tur, tas lašiem ir audzētavas. Aug tik pat ātri kā broileris. Tiek baroti ar ķīmiju. Pēc tādas barošanas, lašiem mainās fiziskās spējas dažādās jomās un redzamākais ir krāsa. To gaļa ir balta, lai tā nebūtu, pie barības pievieno krāsvielas.
Ja pats nav noķēris lasi upē/jūrā, tad ieteicams bieži to nelietot uzturā.
Tāda ir mūsdienu pasaule. Ja pašam ir dārzs un tur kkas arī aug, tad tā ir liela laime, ka var ēst paša izaudzētu tīru pārtiku..
Mums ļoti daudz ko noklusē, jo nevienam tas nav izdevīgi stastīt.
p.s. Tā kā proteīna pulveris un citi UB ir tīraki un labāki par mūs ikdienas lielāko daļu pārtikas...