local-stats-pixel

Pļaviņš un Samoilovs iekļūst 1/8 finālā!12

27 3
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs Pekinas olimpisko spēļu pēdējā B apakšgrupas pēdējā spēlē ar 2:1 apspēlējuši Šveices duetu Patriku Houšeru un Sašu Heijeru, izcīnot vietu turnīra 1/8 finālā.

Spēles starp latviešiem un šveiciešiem likme bija loti liela. Uzvaras gadījumā Pļaviņš un Samoilovs nodrošinātu 1. vietu B apakšgrupā un vietu turnīra 1/8 finālā, bet zaudējuma gadījumā Pekinas olimpiskās spēles latviešiem būtu beigušās.
Pekinā pulkstenis rāda sešus vakarā, gaisa temperatūra 29 grādi pēc celsija skalas, kā šveicieši Patriks Hoišers / Saša Heijers tā latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs tiek aicināti laukumā un spēle var sākties.
Mūsējie seta sākumā izvēlējušies servēt pa Heijeru, bet šveicieši pa Pļaviņu. Spēli veiksmīgāk iesāk šveicieši un iegūst četru punktu vadību (8:4, 9:5). Šajā brīdi mūsu duets pat nedomā padoties un seta vidusdaļā spēj panākt lūzumu – ar veiksmīgu Aleksandra Samoilova darbību blokā un gudru Mārtiņa Pļaviņa spēli uzbrukumā spēja panākt lūzumu (no 6:10 uz 13:10) un uzvarēt pirmo setu ar 21:17!
Otrais sets izvēršas ļoti sīvs un tā galotnē diemžēl latviešiem nākas atzīt pretinieku pārākumu ar 21:23

Trešajā izšķirošajā setā pēc Pļaviņa veiksmīgas (netveramas) serves un Samoilova bloka mūsējie jau vadībā – 7:5 un pārtraukumu ņem šveicieši. Pēc tā Hoijers / Heišers gūst četrus punktus pēc kārtas un jau 9:7 par labu viņiem. Šajā brīdī pārtraukumu spiesti ņemt arī latvieši. Tas nāk par labu, mūsējiem, viņi izlīdzina rezultātu 9:9 un viss izšķiras seta galotnē. Tajā nedaudz aukstasinīgāki ir mūsējie un izcīna uzvaru trešajā setā ar 15:13
un visā spēlē ar 2:1
. Līdz ar to mūsu duets B apakšgrupas noslēgumā ieņem pirmo vietu un nodrošina vietu sacensību 1/8 finālā. Pretiniekus nākamajā spēlē mūsējie uzzinās rīt!

B apakšgrupas noslēguma tabula Vieta
1.Pļaviņš / Samoilovs
2.Dalhauzers / Rodžerss
3.Hoišers / Heijers
4.Baračetti / Konde





Reklāma
Reklāma
27 3 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000
malachi visu cienju vinjiem! emotion
0 0 atbildēt
labi nospēlēja . :) Prieks . emotion
0 0 atbildēt
:D
0 0 atbildēt
Gāja līdzvērtīgi, taču beigās divu punktu pārsvars. Forši.
0 0 atbildēt
o le o le ole latvia uzvara latvia bus chempji!
0 0 atbildēt