local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesība par alkoholu.139

1313 34

Medicīnā alkoholu jau pirms 300 gadiem izmantoja kā narkotisko pretsāpju līdzekli un otrā pasaules kara laika kā narkozi operāciju laikā. Ievainotajam tukšā dūšā deva izdzert 3 glāzes "kandžu" (pašbrūvēts, augstus grādus saturošs alkoholisks dzēriens), atšķaidītu spirtu 40º, vai degvīnu. Pēc tādas devas, pacients zaudēja samaņu un zaudēja jeb kādu sāpju sajūtu. No narkozes līdz nāvei šķir tikai 1 glāze šāda alkohola. Tomēr anestezioloģijā ātri atteicās no alkohola pielietošanas, jo tam ir ļoti šaurs efektivitātes spektrs un praktiski netverama robeža no narkozes līdz nāvei. Cilvēkam ar lielu ķermeņa masu tās var būt 3,5 glāzes, kamēr cilvekam,kuram svars ir ievērojami mazāks, liktenīgas var izrādīties 2-2,5 glāzes alkohola.

Cilvēka organismā nav neviena orgāna, kurš neciestu alkohola ietekmē, tomēr visvairāk cieš smadzenes, jo tieši smadzenēs šai indei ir tendence uzkrāties. Alkohols nokļūstot organismā, uzsūcas asinīs un ar asinsriti nokļūst smadzenēs, kur noārda smadzeņu garozu. 1961.gadā, trīs ASV zinātnieki – fiziķi Melvin H.Knisely; Raymond C.Pennington; Herbert A.Moskow, Dienvidu Karolīnas, Čarlstonas Medicīnas Universitate.



1313 34 139 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 139

0/2000
Ļoti labs un pamācoš raksts, kas tomēr liek aizdomasties par to vai mēs tiešām visas dzīves garumā izčurājam savas smadzenes. Piemērots raksts jāņiem....
2 0 atbildēt

Nelietoju alkoholu vispār ( jau būs kādi 4 gadi), par šiem faktiem jau zināju sen, tie gan nebija noteicošie kapēc nelietoju. Esmu redzējis kā izmainās cilvēks, kas lieto 5 gadus  katru otro dienu- rupjš, neētisks, nervozs, agresīvs.

Runājot par izčurātām smadzenēm- man liekas jebkurš, kas ir 5dienas vakaru pavadījies dzerstoties ir saskāries ar to, ka nākošā dienā pat savas domas ir grūti izklāstīt un atrast pareizos vārdus, lai kādam kko paskaidrotu!

2 0 atbildēt

alkOhols

2 0 atbildēt
Cilvēks visu mūžu nedzēra un nepipēja,80 gados prāts aizmuka 81 nomira! Kur tava raksta loģika? True story...
3 1 atbildēt

Un vispār, pilnīgs stulbums. Nezinu kas tev ir pret alkoholu, bet nu ja kāds jaunībā iedzēra vairāk un patusējās vai arī vecākos gados iedzer ik pa laikam nenozīmē, ka viņš ir stulbs un neko nesasniegs. Zinu cilvēkus, kuri jaunībā lietoja alkoholu, tusējās, atpūtās un tagad ir sirds ķirurgi, ārsti un juristi. Un netrauce ari tas, ka vēl joprojām pa brivdienam vai svetkiem iedzer.

5 4 atbildēt
Jebal.. Man tagad tieši ir poha... Jāiet izmīst smadzenes un jāsalāpās... Vakarā ar čomiem alus jāsadzer... Šņabi negribas vairāk... :( bet raksts huiņa.. Ņem mīnusu nūģi...
7 6 atbildēt

Redzams, ka daži jau savas smadzenes ir izčurājuši ...

2 1 atbildēt
Pff mans vectēvs dzēra u kurīja nodzīvoja lidz 80 gadiem.
2 1 atbildēt

Par to Poliju gan nav taisnība! Tiek jaunieši,tiek.

1 0 atbildēt
Ziniet kas ir kaitīgs tajā alkoholā. Etilspirts. Tas ir pilnīgi visos alkoliskajos dzērienos. 100% visos ko mēs varam nopirkt jebkurā veikalā.
1 0 atbildēt

Loti labs raksts, taču tiem , kuriem to vajadzētu izlasīt un daudz ko pārdomāt, nebūs laika, jo jāsteidz ieraut, lai nosistu laiku un aizbēgtu no rūpēm. Alkoholiskie dzērieni iekonservē dzērāja prātu un dvēseli kā anatomiskie preparāti, taču mazās devās tas ir nekaitīgs.

1 0 atbildēt

Bļ..  auksts aliņš jāpaņememotionemotion

1 0 atbildēt
Cilvēce ir nodzērusies un tur neko padarīt nevar.. Latviešus nodzirdināja vācieši, kad lika mūsu senčiem vergot viņu muižās, tad nāca krievi... Nebūtu mēs vergojuši un nokļuvuši šo 2 tautu mantojumos, mūsu tauta būtu saturīgāka un atturīgāka, bet ja jau no senču laikiem ir plostojuši, tad šīs "tradīcijas" ir arī nemainīgas mūsdienās.. Skumji, bet tas ir visur. Cilvēce ir uzsēdināta uz korķa jau no pašiem pirmsākumiem un tas ir milzīgs bizness... Nav vairs noslēpums, ka agrāk alus bija daudz maz tīrāks un veselīgāks un arī atkarību bija iegūt grūtāk, bet tagad visur ir piejaukti kanabinoīdi, vēl visādi ķimikāti, kas liek pirkt vairāk un dzert vairāk.. Smadzeņu skalošana. Man tūliņ sametīs mīnusus un dirsīs virsū, un man būs vien tikai taisnība, ka smadzenes ir izskalotas un nevar iztikt bez alkohola. Labāk būtu pielikuši pie smagajām narkotikām alkoholu un tabaku, nevis marihuānu, bet uz cilvēku stulbuma taču pelnīt ir visvienkāršāk..
1 0 atbildēt

Grūti jau dēļ tradīcijas . Visi jau zin, ka slikti, bet dzer tik un tā .  Kad nav ko darīt tad jādzer, kad slikti tad jādzer, kad pārāk labi, tad jāsvin tas. Ieaudzināta žūpošana . 

1 0 atbildēt

10% iedzīvotāju lasot šo rakstu ir galīgā tuņķī, ananāsā, lopā, citronā u.c.

1 0 atbildēt

Atsauce uz pētījumu:

"Experiments aimed.." In one study in 30 human adults ( 13 females, 17 males), microscopic observations were made of blood flow and the conditions of the small vessels in the conjunctiva, and at the same time a blood sample was taken for determination of blood ethyl alcohol concentration. Ethanol concentrations ranged from zero to 328 mg/100 ml. With increasing concentrations of alcohol in the blood, the size of aggregated or agglutinated blood cell masses increased, and the forward rates of flow in small vessels decreased correspondingly. With the higher concentrations of blood alcohol and the more severe reduction in forward flow rates, the numbers of vessels in stasis, plugged, occluded, and with no flow increased significantly. Plugged small vessels often ruptured. Within the extreme upper concentration of ethanol (225 and 328 mg/100 ml blood), some small vessels were ruptured, producing microscopic hemorrhages into the contiguous bulbar conjunctival tissue." In maximal good health, the blood of human beings as well as animals is completely unaggl~tinated. In a series of controlled experiments in animals, intravascular blood cell agglutination, in the absence of ethanol, has been shown to initiate histopathologically recognizable lesions in the nervous system, kidney, liver, and heart. Further, it has been shown that intravascular agglutination in the absence of alcohol, if sufficiently severe, can reduce the forward rates of flow of the blood in the brain, decrease the concentration of oxygen available to nervous tissue, increase the permeability of the blood-brain barrier, and cause sufficient damage to nervous tissue to initiate deficits ranging from weakness and clumsiness to varying degrees of temporary or protracted paralysis or convulsions, to periods of unconsciousness, sometimes decerebrate rigidity, and even death. These experiments have been reviewed in detai1.21a22 See also confirmatory evidences by Stalker24 and by Bicher and colleague^.^^ 1) "Alcohol, Sludge, and hypoxic Areas of Nervous System, Lever and Heart" H.A.Moskow, R.C.Pennigton, M.H. Knisely March, 1968. (Microvascular Research, 1, 174-185 (1968)). 2)EXPERIMENTS AIMED AT SEPARATING THE MECHANICAL CIRCULATORY EFFECTS OF ETHANOL FROM SPECIFIC CHEMICAL EFFECTS An Introduction to a Biophysical Analysis of a Toxic State* Raymond C. Pennington and Melvin H. Knisely Department of Anatomy Medical University of South Carolina Charleston, Soirth Carolina 29401

http://www.arhiv.tvereza.info/books/Moskow-Pennington-Knisely.pdf

1 0 atbildēt

Alkahols paplašina asinsvadus tādēļ dzerot alkaholu trombus gandrīz neiespējami noraut! Un vēl ja būtu tik slikti kā rakstīts tad zāles netiktu veidotas uz spirta bāzes... drīzāk izklausas ka spirts šķīdina asinis un asinsvadu sieniņas tīra no trombocītiem tādēļ var redzēt tik daudz trombocītus. Tev ir kļūda 1. Trombs ir asinsvadu aizprostojums un trombocīti ir tie kas to veido! 2. Lietosi vairāk taukainus ēdienus tev ir liela iespēja noraut trombu! Katru dienu iedzerot 50grammus šņabja tev veselībai tikai par labu nāks!

2 1 atbildēt

Izlasīju visu. Patika ;]]

1 0 atbildēt

Skolotāj, tas jūs? :D Vienkārši pilnīgi visu to pašu mums stāstīja kulturoloģijas praktikants.

1 0 atbildēt
Ēmm... Kāds fizikai un fiziķiem ir sakars ar anatomiju un medicīnu?
0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »