local-stats-pixel fb-conv-api

Par "uzpūstajiem muskuļiem" un ne tikai172

842 19

Lai uzrakstītu šo rakstu mani, teikšu godīgi, "iedvesmoja" šis te raksts:

http://www.spoki.lv/foto-izlases/Sanemamies-un-klustam-tadi-ka/445566

Precīzāk, nevis pats raksts (lai arī tas daudziem varētu kalpot par motivāciju), bet gan komentāri pie raksta, proti, stāsti par uzpūstajiem muskuļiem, pelēko šķidrumu, kas tek ārā no pārsprāgušiem muskuļiem un ķīmiskajiem pulveriem, ko lieto, lai šos uzpūstot muskuļus panāktu.

Tieši par šiem pulveriem (un arī presētā veidā pieejamajiem pulveriem, t.i., tabletēm) arī ir šis stāsts – Sporta uztura bagātinātāji priekš cilvēkiem, kas nodarbojas ar spēka sportu (tas ir ne tikai bodibildings, bet arī svarcelšana, strongmenu sacensības, spēka trīscīņa). LAI REIZI PAR VISĀM REIZĒM BEIDZOT "PARASTAJIEM MIRSTĪGAJIEM" RASTOS VISMAZ APTUVENS PRIEKŠTATS PAR TO KO TAD "LIELIE ONKUĻI" ĒD UN PRIEKŠ KAM TAS IR VAJADZĪGS

Proteīna pulveris

Dzirdot vārdu savienojumu "Sporta uztura bagātinātāji" liela daļa, droši vien, uzreiz iedomājas lielās burkas ar kaut kādu, viņuprāt, puslegālu "brīnumpulveri" no kura muskuļi aug kā sēnes pēc lietus. Nu tad, draugi mīļie, tieši tas ir proteīna pulveris. Jeb, ja pārtulko latviski, olbaltumvielu pulveris.

Olbaltumvielu labākie avoti – olas vai atsevišķi to baltumi (kas arī loģiski pēc nosaukuma), biezpiens, gaļa, arī zirņi, pupas (pēdējie divi gan netiek uzskatīti par pilnvērtīgiem olbaltumvielu avotiem).

Pulvera izgatavošana (par pamatu ņemot pašlaik ļoti populāro Whey, jeb sūkalu olbaltumvielu pulveri) – ražojot sierus un biezpienus paliek pāri "suliņa", kas arī ir sūkalas. Agrāk tās vienkārši lēja ārā, bet kopš ne visai sena laika cilvēki ir sapratuši, ka šajā gadījumā bezatkritumu saimniekošana ir ļoti izdevīga un šīs sūkalas tiek tvaicētas, filtrētas un tām tiek pievienoti vitamīni, lai jau beigu procesā, safasētas pa lielām burkām (vai arī paciņām, kas līdzīgas kafijas paciņām), varētu sūtīt pie proteīna badu pārdzīvojošiem kačokiem.

Pēc būtības šis pulveris ir līdzīgs tam, ko jebkurā aptiekā vai lielveikalā pārdod kā zīdaiņu uzturu. Un agrāk, kad šajos platuma grādos (visā PSRS) šādi proteīna pulveri nebija pieejami ne-izlašu atlētiem, tieši šīs bērnu pulverveida putriņas arī bija TOP uztura bagātinātājs.

Vajadzība pēc tā ir ļoti vienkārša – lai muskuļi augtu, katru dienu atlētam ir jāuzņem vismaz 2-3 grami (nu PRO bodibilderiem šīs normas ir lielākas un stipri individuālas, bet mēs runājam par vidēja līmeņa advancētiem kačokiem). Lai uzņemtu šo daudzumu ar pārtiku, ir jāapēd ĻOTI daudz biezpiena, olu utt. Piemēram, pēc treniņa, lai aizvietotu vienu glāzi (~400 ml) proteīna kokteiļa, ir jāapēd 2 paciņas vājpiena biezpiena (tīrā veidā). Piekritīsiet, ka iedzert garšīgu (pēc garšas mūsdienās šie kokteiļi neatpaliek par kafejnīcās piedāvātajiem piena kokteiļiem) kokteili, nekā izēst palielu bļodu biezpiena (atgādināšu – tīra biezpiena, bez nekā cita).

Geineri

Geineris ir proteīna brālis. Jebšu pavisam vienkārši runājot – tas ir tāds pats proteīns, tikai klāt nāk ogļhidrāti, kas ir vajadzīgi, lai organisms labāk atjaunotos pēc slodzes, atjaunotu enerģiju (kā stāsta zinoši ļaudis, kamēr organisms nav atjaunojis enerģijas krājumus, muskuļu "būvēšana" nenotiek).

Pēc būtības var pirkt atsevišķi olbaltumvielu un atsevišķi ogļhidrātu pulveri, ko vēlāk sajaukt kopā, kas faktiski sanāk arī lētāk.

Geineris ir labākais palīgs masas uzņemšanai priekš cilvēkiem, kam "gaļa" aug švaki. Taču, tajā pašā laikā, patiesībā reklāmas geineriem ir vairāk nekā jēgas. Un pie sabalansēta uztura, ar jebkādu ķermeņa tipu, tīrais olbaltumvielu pulveris dod ne sliktāku rezultātu. Cita lieta – sabalansēts uzturs (par to vēlāk).

Aminoskābes

Šeit, priekš parastā mirstīgā, sākas absolūta panika un histērija – tabletes (nu labi, ir arī šķidrā veidā aminoskābes, bet tabletes, man liekas, ka ir populārākas vēl aizvien)! Bet patiesībā tas viss ir figņa un provokācija, kā tautā saka, jo olbaltumvielas sastāv tieši no aminoskābēm, taču, lai organisms tās saņemtu, tam vispirms olbaltumvielas ir jāsadala, tādējādi tērējot enerģiju. Taču ja iedzer aminoskābes tīrā veidā, tad tās arī pa taisno nonāk tur, kur tām būtu jānonāk – muskuļu būvēšanas pirmrindniekos.

Tāpat izšķir garās aminoskābju saites (saīsinājumā - BCAA), kas ir vēl labāk, jo tās ir vēl "gatavākas lietošanai".

Ja paplašina izklāstu par aminoskābju jēgu, tad tās iedalās divās daļās – aizstājamās un neaizstājamās. Ar aizstājamajām viss vairāk vai mazāk ir skaidrs, tās organisms sintezē pats. Savukārt neaiztājamās aminoskābes ir jāuzņem ar pārtiku un labākie to avoti ir +/- tie paši, kas proteīnam. Starp citu, pats labākais un pilnīgākais aminoskābju avots ir... cilvēka gaļa, taču to, vismaz pie mums, kaut kā nav pieņemts ēst. ;)

Tieši tāpēc, lai neēstu tos, kas uz svaru zāli neiet, kačoki ēd aminoskābes tabletēs, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc slodzes (t.i., augt).

Kreatīns

Tas ir vēl viens pulveris (klasiskā izpratnē, taču ir arī košļājamās tabletes un visādas citādas izvirtības). Kreatīns (kreatīna fosfāts), kas ir viens no vecākajiem zināmajiem uztura bagātinātājiem, dod enerģiju (arī spēku, izturību un, kas priekš parastiem kačokiem nav mazsvarīgi, aiztur ūdeni, tādējādi muskuļi kļūst apjomīgāki), turklāt uzreiz, kā tikko mums ir slodze, taču tā ir teorija, jo faktiski visi kreatīna produkti ir ļoti nestabili un lielākoties nemaz nenonāk līdz vajadzīgajām vietām, tāpēc, lietojot to, metodika paredz divas fāzes – uzlādēšanos un darba fāzi. Uzlādēšanās laikā (nedēļa) ir jāuzņem līdz pat 20g kreatīna dienā, bet jau nākamajā nedēļā pietiek ar 5-10g dienā.

Svarīga piezīme – kreatīns ir preparāts, kas, to pārdozējot, var ietekmēt aknu darbību visai un visai negatīvi, tāpēc ilgāk kā mēnesi-pusotru to nevajadzētu lietot (t.i. mēnesi palieto un paņem nedēļas pauzi, tad atkal mēnesi vari iziet ciklu).

Pirmstreniņu formulas

Tāpat lielu poplaritāti ir guvuši pirms treniņu enerģijas dzērieni. Un te es nerunāju ne par RedBull, ne arī Monster skārda bundžām (tās pirms treniņiem labāk ni un ni), bet par Jack3d un tam līdzīgajiem.

Jēga – ir vairāk enerģijas, vari ātrāk atpūsties setu starplaikos, arī psiholoģiski labi "dod kaču", taču ar spēcīgās iedarbības pirmstreniņu formulām ir jābūt uzmanīgiem, jo, tomēr, sirdi un asinsvadus, kā arī nervu sistēmu tie ietekmē un šādi dzērieni nav ieteicami jauniešiem, kas veikalā oficiāli nedrīkst pirkt ne alu, ne cigaretes.

N.O.

Šoreiz mēs runāsim nevis par N.O. (slāpekļa nitrāts) kā strītreisinga neatņemamu sastāvdaļu, bet gan par N.O., kas ir domāts, lai organismā nesairtu olbaltumvielas, jebšu ļoti vienkārši runājot – lai iegūtie muskuļi turētos ilgāk.

Šis preparāts īstenībā ir visai šaubīgs, jo te, kā saka, galvenais ir pašiedvesma un, protams, arī katra individuālās ģenētiski-fizioloģiskās īpašības. Kādam tas strādā kādam nē, tāpēc katram individuāli ir jāskatās vai lietot N.O., vai arī labāk pa to naudu nopirkt proteīna pulvera kilogramu (šis ieteikums attiecas uz visiem sporta uztura bagātinātājiem, jo, kas vienam strādā un dod nenormālus rezultātu pieaugumus, citam var būt tikpat noderīgs kā dzērveņu ķīselis).

Tauku dedzinātāji

Par šiem brīnumlīdzekļiem droši vien ir dzirdējuši ne tikai tie, kas strādā svaru zālē, bet arī jaunkundzes, kas visu laiku cīnās ar "liekajiem" kilogramiem. Otrajā gadījumā par tauku dedzinātāju vajadzību es stipri šaubos (nu ja nu vienīgi tā ļoti minimāli), bet kačokiem, sevišķi, ja viņi gatavojas sacensībām, nodzīt liekos taukus ir "dzīvības vai nāves", precīzāk, ieņemamās vietas, jautājums.

Ir divu veidu tauku dedzinātāji – tie, kas stimulē nervu sistēmu, palielina ķermeņa temperatūru utt. un tie, kas vienkārši samazina apetīti, palīdz transportēt taukus un ierobežo to uzsūkšanos.

Kurš variants ir labāks? Godīgi sakot – abi ir vienādi un to izvēle ir absolūts gaumes jautājums. Taču jāatceras, ka tauku % samazināšanā galvenais ir ēšana un kardio treniņi, tauku dedzinātāji, kā stāsta pieredzējuši atlēti, dod, labākajā gadījumā, tikai 10% no rezultāta (t.i., ja izdosies tikt vaļā no 10 kg, tad tikai 1 kg būs pateicoties fat burner).

Testesterona būsteri

Vēl viens preparāts, kur galvenais ir pašiedvesma. Īstenībā testesterona preparāti (ZMA vai tribulus terestris) var būt nepieciešami tikai tiem, kas jau ir pārkāpusi 30 gadu slieksni un kuriem testesterona līmenis organismā sāk kristies. Viss pārējais – reklāma.

Taču faktiski testesterons palīdz organismam sintezēt olbaltumvielas, aminoskābes.

Vitamīni un minerālvielas, eļļas

Tāpat jebkuram atlētam, kas nodarbojas ar sava ķermeņa uzlabošanu vai spēka rādītāju palielināšanu, ir vajadzīgi papildus vitamīni, kā arī vēl visādas "mazās" lietas (zivju eļļa, atsevišķas aminoskābes utt), kas beigās dod lielu rezultātu.

Galvenais šajā sadaļā ir multivitamīni (var ņemt parastos, bet labāk ir ņemt sporta mulitivitamīnus, jo otrajos vienkārši devas ir samērotas (palielinātas) ar fizisko slodzi, kāda ir sportistiem) un eļļas (tauki). Klasiskā gadījumā tā ir zivju vai linsēklu eļļa, kurā ir omega 3-6-9 taukskābes.

Pārējie preparāti

Kāds teiks, ka tie nav visi preparāti, ko lieto onkuļi un, jā, ari tantes no svaru zāles (piemēram, ēd arī augšanas hormonu aktivizatorus utt.). Un te, protams, ir jāpiekrīt, TAČU ar vienu būtisku BET – tas viss ir individuāli un atkarīgs no reālā labuma. Tb ja kādam labus rezultātus dod degunradža urīns, tad, lūdzu, var dzert arī to, taču šeit, kā jau daudzos gadījumos, galvenais ir pašiedvesma un rezultāts.

Pašlaik katru mēnesi lielās kompānijas tirgū izlaiž pa pāris jaunumiem, taču pēc laika veikalu plauktos paliek tikai daži no tiem. Iemesls tam ir vienkāršs – tas vienkārši nestrādā (iemesls šādam "aplauzienam" ir vienkāršs, uztura bagātinātājus lielākoties pērk nopietni atlēti ar vismaz kaut kādu iepriekšējo pieredzi, bet jaunos produktus testē uz "parastiem cilvēkiem", kuri līdz tam nav trenējušies, tāpēc viņi var ēst jebko un viņiem būs rezultāts).

Tas īsumā būtu viss tieši par uztura bagātinātājiem, taču ja jūs domājat, ka tagad aiziesiet uz veikalu, visu sapirksieties un jau pēc nedēļas saņemsiet ielūgumu uz Mr.Olympia, tad šāda pieeja ir saknē nepareiza!

Pirmais un pats būtiskākais ir ēšana. Pamatēšana! Sabalansēts uzturs, kurā ir vajadzīgais daudzums kaloriju, olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu. Uztura bagātinātāji ir tikai un vienīgi BAGĀTINĀTĀJI un savu maksimālo rezultātu tie dos tikai tādā gadījumā, ja uzturs būs maksimāli precīzs. Tāpat ir jāņem vērā, ka no kopējā "rijamā" (visa kopā = ēdiens+UB), bagātinātājiem nevajag pārsniegt 40% (taču, lai pamatoti pietuvoties šādiem procentiem ir jābūt bodibilderim, kurš piedalās sacensībās, ar vairāku gadu pieredzi). Taču faktiski, ja ir daudz brīva laika un naudas uztura bagātinātājus var neēst vispār un mēģināt vis vajadzīgo uzņemt ar normālu pārtiku, taču tas būs ĻOTI grūti un, zinot Latvijas veikalu/tirgu piedāvājumu, iespējams, ka pat neiespējami.

Runājot par ēšanu ir 2 teicieni, kas raksturo tās nozīmi – "Uzturs ir 80% rezultātu" un "Tu vari izlaist treniņu, bet ēdienreizi - nekad".

Otrais, lai sasniegtu rezultātus ir atpūta. Jebšu diennaktī ir jāguļ vismaz astoņas stundas. Un te visiem tusētājiem, protams, sākas problēmas, taču, piedodiet un atvainojiet, bet savādāk nevar. Protams, kaut kādi rezultāti būs redzami, pat ja negulēsiet noteikto stundu skaitu, taču tas nebūs maksimālais iespējamais rezultāts.

Un, treškārt, (jā, tikai treškārt) ir treniņi – maksimāli koncentrēti, pareizi, regulāri, tādi, kas aptver visas muskuļu grupas (nevis tikai "pludmales puišeļu" treniņi uz bicepsu, presi un krūšu muskuļiem) un intensīvi.

Un nobeigumā, tomēr, pāris vārdi par steroīdiem, jo tie tiek pieminēti uzreiz kā tiek runāts par bodibildingu un spēka sportu. Uzreiz gribu piebilst, ka tie visi ir aizliegti preparāti un legāli tos dabūt nav iespējams. Vienīgi pēc ārsta receptes, taču tā kā tie ir spēcīgas iedarbības preparāti, lai ārstētu slimniekus ar smagām kaitēm, tad vesels cilvēks recepti var dabūt tikai no, teiksim, tā, ne visai godīgiem ārstiem.

Ja runājam par nepieciešamību, tad arī jāsaka, ka parastiem atlētiem, kuri strādā "prieka pēc" vai arī piedalās vietējā mēroga sacensībās tie nav vajadzīgi nemaz un absolūti. Taču tie, kas nodarbojas ar sportu profesionālā līmenī, tiem, tiešo otrādāk, nav iespējams iztikt bez tiem... jo spiest 300 kg stieni guļus... nu bez ķīmijas tas nav iespējams (to saka arī cilvēki, kas ir sasnieguši šādus rezultātus). Un īstenībā, personīgi es, lai arī neatbalstu steroīdu lietošanu, pret PRO sportistiem, kuri rezultāta dēļ ir gatavi reāli ziedot (nevis tikai vārdos) arī savu veselību dzīvību (impotence, ar kuru biedē visus bodibilderus, ir tikai viena nelaime un nebūt ne pati nopietnākā), izturos ar zināmu respektu. Tas ir viņu ceļš un viņu nopietns lēmums.

Taču visos pārējos gadījumos steroīdi NAV VAJADZĪGI UN NAV PIEŅEMAMI!

Taču jāpiebilst, ka pat ja kāds ir izdomājis ēst aizliegtos preparātus, tad viņam tie muskuļi neuzpūšas un tāpat ir jāiet uz svaru zāli, jāstrādā ĻOTI smagi, jāēd ĻOTI daudz un tikai tad būs rezultāts. No nekā nekas nerodas. Par laimi, vai diemžēl. Savukārt rezultātu noturīgums – jā pēc kursa beigām rezultāti krīt, taču ja par pamatu ņem, ka pieaugums uz AS rēķina ir 100%, tad pēc kursa paliek 30-40%, kas tomēr arī ir ieguvums.

Biegās gan gribētos pateikt – nevajag visu laiku stāstīt par ķīmiskajiem pulveriem un neveselīgo bodibildingu, no veselīgas attieksmes pret sportu (un te runa ir tieši par veselīgu attieksmi) neviens nav nobeidzies. Un vēl interesantāk ir tad, kad par visiem šiem "briesmīgajiem un neveselīgajiem muskuļu kalniem" stāsta cilvēki, kas katru piektdienu dzer alkoholu, ikdienā smēķē, ēd čipsus utt.



842 19 172 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 172

0/2000

Labs raksts tiem kas nerubi fishku obligati jaizlasa....Teikshu ka shie sporta viedi ir loti dargi ja pieiet lietai nopietnak...

14 1 atbildēt

AMEN. ljoti labs rakts, bet tie kas nerubii tie nerubiis.

vienigi nedaudz kljudijies formuleejot steroidus, Jaa steroidus aizliedz starptautiskaa BB federacija, bet shtelle ir taada ka chaljus kas iet uz Mr. Olimpia, neviens netestee. taatad butiba, steroidi ir aizliegti, kamer neesi ticis lidz tadam limenim un skaidraks par skaidru ir tas ka katrs Mr. Olimpia ir lietojis kadu no steroidiem, bez vinjiem vnk netixi lidz tadam limenim, bet nu ja jau tev ir tikai viens pakaapiens lidz augstaakajam punktam, tad ari viens kurss neko daudz nesachakarees. 

un jaa ja trenejas prieks sevis, un neteemee uz nekaadu world wide slavu un pamaakumiem, tad nekas ari no shiem preparaatiem nav nepiecishams, vinigi multivitamini ir must-have, jo ja tu smagi trenejies tu tomer traumee savu kjermeni, un lidz ar to ir papildus jatere energjia, un uz taa apsha reekjina ari samazinaas imunitaate, tapec kadu ANIMAL PAK gan vaidzetu leitot katram, un vel mozhums un energjija visai dienai.

12 0 atbildēt

Šis raksts ir pelnijis daudz +, jo "parastie mirstīgie" ir jāizglīto, beidzot.

9 0 atbildēt

Vajadzēja pie katrapielikt pa bildei lai būtu pārskatāmāk, savādāk mūsdienu jaunatne ieraugot tekstu kas garāks par 4 teikumiem sāk trīcēt no pārslodzes emotion

Domāju ka lielākajai daļai te ir sarakstīts daudz kas jauns emotion

8 0 atbildēt

es ceru, ka kāds, kas bļauj, ka proteīns un kreatīns ir steroīdi, izlasīs šo rakstu un beidzot apgaismos pats sevi. :D jo citreiz jau nedaudz apnīk, ka bļauj pa labi, pa kreisi, pašam neko nezinot.

8 0 atbildēt

Vienīgais ,ko pērku ir vitamīni (wellman sport) un pirms kāda laika "Piena spēku", pārējo cenšos iegūt no pārtikas.  Paldies par rakstu, iepriekš biju par slinku ,lai pats meklētu. Bet te viss ir kā uz paplātes. :)

5 0 atbildēt

 

Tā, par visu un pēc kārtas!

Šeit nav runa par steroīdiem (par to ir citā rakstā). Pie tam, steroīdi un anaboliskie steroīdi ir divas dažādas lietas (un trešā lieta ir anaboliķi). Holesterīns arī ir steroīds, starp citu. 

Par kreatīnu runājot - arī pārmērīgi dzerot destilētu ūdeni var iedzīvoties nopietnās kaitēs un panākt letālu iznākumu.

 

Ja konkrēti par "nopuvušajām oliņām", tad pat lietojot an.steroīdus problēmas ar potenci ir īslaicīgas (kamēr hormonālais fons atjaunojas), absolūta impotence iestājas tikai pēc lielām devām un vairākiem kursiem spēcīgāko preparātu.

 

Ar sirds problēmām mūsdienās vispār mirst ļoti daudz cilvēku (sevišķi vīriešu), taču bodibilderu viņu vidū ir ĻOTI maz (procentuāli). Tb daudz lielākas sirds problēmas ir smēķētājiem, cilvēkiem ar paaugstinātu lieko svaru, tiem kas piekopj mazkustīgu dzīvesveidu. Tb, protams, kā kāds bodibilders aiziet uz "labākām trenažieru zālēm" un iemesls tam ir sirds kaites, visi sāk bļaut, ka, redz, pie visa ir vainīgs darbs ar svariem, lai gan patiesībā tā var būt gan iedzimta pataloģija, gan vēl sazin kas.

 

Par muskuļiem, kas atkarājas. Ne jau muskuļi atkarājas vecumdienās, bet gan tas ir rezultāts samazinātām (izslēgtām vispār) fiziskām slodzēm. Tā kā Arnolds bija PRO bodibilderis, tad viņam arī slodzes bija daudz nopietnākas un arī tai lietai kopā tika pieiets nopietnāk, tāpēc, kā jau jebkuram sportistam, viņam ar veselību ir problēmas (nodilušas locītavas utt). Turklāt, organisms pat pa sevi ir pieradis pie viena dzīves režīma (uztura, kustībām utt) un kad tas beidzas, tad arī sākas problēmas gan ar svaru, gan visu pārējo. Tieši tāpēc ārsti NEVIENAM sportistam (absolūti nevienam) neiesaka strauji beigt sportiskās gaitas, tas ir jādara pakāpeniski.  

 

Par muskuļu spēku. Nedomāju, ka ar nespēcīgiem muskuļiem varētu pacelt, teiksim 200kg vai vairāk kg spiešanā guļus... Tas, ka bodibildingā muskuļu spēks netiek izvirzīts kā primārais, tas jā, taču teikt, ka tajos nav spēka ir jau saknē nepareizi. Turklāt, ja to izvirzītu par primāro, tad, izmainot treniņu programmu, arī spēka rādītāji palielinātos visai ātri (jo ir tikai loģiski, ka lielākā muskulī ir vairāk muskuļaudu, līdz ar to arī vairāk otrā tipa muskuļaudu (tie atbild par spēku) un līdz ar to arī cilvēks kļūst spēcīgāks).

 

Par taviem pazīstamajiem. Viņi vienkārši trenējas nepareizi. Kardiotreniņi (jebšu kā tautā saka - izturības, sirds treniņi) ir jebkura treniņa neatņemama sastāvdaļa (lielie PRO bodibilderi katra treniņa sākumā minutes 15 iesildās vai nu ar pakāpienu trenažieri, vai uz skrejceliņa, bet "žāvēšanās" fāzē (t.i., pirms sacensībām samazinot tauku % organismā) kardiotreniņi ir 30-40 minūtes labā tempā), tāpat kā staipīšanās. Neteikšu, ka tas ir nieks, bet bodibildinga sacensībās pārsteigt kādu ar špagatu nevar. Tieši to pašu var teikt par lēnajiem bbilderiem. Vienkārši viņu treniņš nav līdz galam pārdomāts (un darot lietas nepareizi, protams, ka arī rezultāts nebūs tāds kādam tam vajadzētu būt), taču ir atlēti-kultūristi, kas nodarbojas arī ar cīņas sportu un ātrumā neatpaliek no "ātrajiem un veiklajiem".  

5 0 atbildēt

Beidzot viss skaidrs, paldies par rakstu!  emotion

5 0 atbildēt

Nu tad beidzot viens saņēemās un uzrakstīja! Respect tev

Sen jau bija doma uzrakstīt kaut ko līdzīgu, jo zabei tie komentāri!

4 0 atbildēt

Pirms pats iepazinu šī sporta būtību, dirsu visādas tupības, ka tie pulveri tikai visu padara vēl sliktāku.. Laikā domas stipri mainījās, pats sāku interesēties un pamazām nodarbojos. visu cieņu raksta autoram, beidzot kāds uztaisīja pilvērtīgu rakstu par to, kāds īstenībā ir šis sports, taču acīmredzami 16 dauņiem tas pilnīgi neko neizteica.. piedodiet, atvainojiet, tādus ir jāslāna ar metāla bomi. emotion

4 0 atbildēt

Principā visas parastās supplement sastāvdaļas atrodas parastajos pārtikas produktos, un daļu ražo pats mūsu organisms. emotion

3 0 atbildēt

Apbrīnoju šos cilvēkus !

3 0 atbildēt

Runājot par to proteīnu ēšanu un biezpienu ...amm apēdot divas paciņas pēc treniņa ir lieta tāda ka muskulis kas tiko ir trenēts ir ļoti traumēts tādēl viņam fiksi fiksi vajag kaut ko ar sevi salabot tas ir proteiins ja tu apēd 2 paciņas biezpiena  tas ir ilgs uzsūkšanās proces un muskulis jav pac ar visu ir ticis galā un tas vairs nav tik labi ...biezpiens uzsūcas aptuveni  līdz 4h .. bet proteīna pulveri ir gatavoti lai to pašu izdarītu līdz 35 min;ut;em ..tomēr ir atšķirība vai tu muskulu baro pēc 4 h vai jav uzrez :)

3 0 atbildēt

Noderiigs raksts!

Mosh naakotnee izdomaa iemest kko pa dieetaam + saveejo, jo piem maneejaa ar 5 eedienreizeem ir izcili vienveidiiga un ir chakars kko norm jaunu piemekleet.

2 0 atbildēt

Daudz kas nav vajadzīgs, jo jo negribās jau pie 40 gadiem sirdi mainīt. +1 par muskuļu atjaunošanu ar geineri un par miegu, pārejais tā - blakusparādība, Visu var panākt arī pareizi ēdot un fizisko nodarbošanos. Ejiet uz boksu, kikboksu, un redzēsiet ka sports palīdz atiistīt ķermeņa muskulatūru un izturību.

2 0 atbildēt

hehe, jā, irredzēti  tādi čalīši, kuri sāk nākt uz zāli un liek ribās geineri, tad paliek par slinku nākt sportot, bet geineri tāpat dzer! Rezultāts visai episks :D Uz svaru zāli staigāju diezgan sen un kā meitene nevarēju iedomāties, cik viss šis sportaveids pro līmenī ir netīrs, kamēr mans treneris nesāka gatavoties sacensībām.. Tad manas naivās acis atvērās emotion

2 0 atbildēt

beidzot viens sakarīgs raksts par šito lietu emotion

3 1 atbildēt

Bet ja tā padoma,dievs tak cilvēkam ir devis visus šos muskuļus..un tas ka tu sakačā lidz neprātam..tas ir hobijs... nav spiesta lieta..

2 0 atbildēt

Varēji piemest klāt metadronu, dažādus anaboliskos steroīdus, bet nu, interesanti

1 0 atbildēt

Fantastisks raksts :) Labs ieskats neprofesionāļu acīm sporta uztura bagātinātājos!

Runājot kaut vai par testosteronu - man ziņoja, ka nodarbojoties tieši ar spēka vingrinājumiem, šis pats testosterons izdalās asīnīs pilnīgi dabīgi... tā ka varbūt arī tiešām ir taisnība, ka par šo līdzekli jādomā vīriem pēc 30!

Es pat nevaru iedomāties, kā es varētu nepabarot savu organismu ar olbaltumvielām pēc smaga treniņa - man taču pēc treniņa ir saplaisājuši audi, kuriem ir jaaizšuj satrūkušie posmie (to labi var just, kad pirmajās dienās pēc treniņiem sāp visi iespējamie muskuļi - tiem vienkārši ir plīsuši kapilāri, kurus organisms lāpa patstāvīgi ciet un tādā veidā stiprinot šos muskuļu audus un palielina to apjomu, lai pie atkārtotas slodzes muskulis izturētu slodzi un nesavainotos)

Pirms treniņa lietoju NanoVaper - tā saucamo pirmstreniņa iekrāvēju - nu moins... tādu spēku un koncentrēšanos uz savu treniņu nekur neatradīsi un arī attelpas brīži ir krietni īsāki un sirdsdarbība ļoti ātri nostabilizējas. Drīz sākšu lietot jauno NeoCure pirmstreniņa iekrāvēju, cerams būs tik pat labs. Jo piemēram, NoXplode manam organismam nu ļoti nepatika, nācās pat pie ārsta iet, lai saprastu, ka to mantu mans organisms nepieņem, savukārt citi ir starā par to un lietot tikai to!

Paldies par rakstu... arī pašam diezgan interesanti bija palasīt ;) Turpini tik tādā garā pelēko masu apgaismot ar to, ko paši nejēdz un ir dzirdējuši no savām omēm nostāstus.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »