local-stats-pixel

Olimpisko čempionu laurus Pekinā guvuši jau 22 valstu sportist1

19 2
Pekinas olimpisko čempionu zelta medaļas pēc trešdien aizvadītajām sacensībām saņēmuši jau 22 valstu sportisti, bet visbagātīgākā vērtīgāko godalgu kolekcija ir mājiniekiem ķīniešiem un ASV sportistiem.
Ķīnas atlētu guvums ir 17 zelta medaļas, un kopumā uz olimpiskā goda pjedestāla mājinieki kāpuši 27 reizes. Ķīniešu īpašumā ir arī pa piecām sudraba un bronzas godalgām. Savukārt ASV komandas pūrā ir jau 29 medaļas, taču zelta godalgu krāšanā amerikāņiem ar 10 godalgām veicies mazliet pieticīgāk nekā spēļu rīkotāju valsts pārstāvjiem.
Pa sešām zelta medaļām ir Dienvidkorejai un Vācijai, bet pa četriem čempionu tituliem guvuši Itālijas, Austrālijas un Japānas sportisti. Pie medaļām jau ir tikuši 50 valstu atlēti. Pēc līdzīga scenārija medaļu dalīšana risinājās arī 2004. gada olimpiskajās spēlēs Atēnās, kad pirmajās dienās labāk veicās Ķīnas komandai, taču noslēgumā bagātīgākais godalgu klāsts bija amerikāņiem. Atēnas ASV olimpieši pameta ar 105 medaļām, no kurām 35 godalgas bija augstākā kaluma. Ķīna ar 63 medaļām un 32 čempionu tituliem bija otrā veiksmīgākā komanda.
Atēnu olimpiskajās spēlēs vismaz vienu medaļu izcīnīja 75 valstu sportisti.
19 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000