local-stats-pixel

Mclaren iesniegtā apelācija noraidīta4

18 6
FIA ir noraidījusi "McLaren"a apelāciju par sodu, kas tika piespriests Luisam Hamiltonam pēc Beļģijas GP posma Spa-Frankošamps trasē.
Tādejādi kopvērtējums paliek esošais un Luiss Hamiltons pirms sacensībām Singapūrā ir vienu punktu priekšā savam sāncensim uz titulu Felipem Masam. Līdz čempionāta beigām palikuši četri posmi.
Par "Bus Stop" līkuma noīsināšanu un tā rezultātā iegūtā pārsvara izmantošanu Luisam Hamiltonam būtu ticis piespriests 'drive-through' sods, par kuru apelācijas netiek pieņemtas. Tomēr tā kā incidents notika pašos pēdējos apļos, tad 'drive-through' nācās aizvietot ar 25 sekunžu sodu pēc sacīkstes.

"McLaren" uzsvēra, ka Hamiltons nav guvis priekšrocības un nogriežot līkumu, brits ir izvairījies no sadursmes. Uz noklausīšanos apelācijas tiesā pirmdien bija ieradies arī pats Hamiltons, kur izturēja "Ferrari" advokāta pratināšanu.

Tomēr FIA galu galā nolēma noraidīt apelāciju, jo par šo sodu to nemaz nevar iesniegt. Tikmēr "McLaren" puse atsaucās uz precedentu no pērnā gada, kad līdzīgu sodu par apdzīšanu pie dzeltenajiem karogiem saņēma Viantonio Liuci. Šeit FIA nācās atzīt savu kļūdu par sākotnēji piešķirto sodu, jo arī tajā gadījumā bija jāseko 'drive-through' sodam. Katrā ziņā šķiet, ka lielākais zaudētājs šajā gadījumā atkal ir FIA, kas nespēj pienācīgā veidā tikt galā ar šāda veida incidentiem. Turklāt "McLaren" tiesā kā pierādīju atskaņoja arī FIA sacīkšu direktora Čarlija Vaitinga radio sarunu, kurā viņš divas reizes Rona Denisa komandai apliecināja, ka Hamiltonam sods nedraud un viņš var turpināt sacīksti.
18 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
BMW rullz Maklaren sūkā emotion Tas nakas ka bezsakars tāpat
0 0 atbildēt
Nee, BMW suukaaemotion
0 0 atbildēt
FIA kārtējo reizi palīdz sarkanajiem emotion
0 0 atbildēt
LAigan McLaren un Hamiltons riebjas no paša sākuma, tomēr jāatzīst (mans viedoklis), ka sodu īsti nevajadzēja dot... Bet paldies dievam ka tā... Vismaz sezonas noslēgums būs interesantāks!!!
0 0 atbildēt