Gurķi un tomāti.
Šie ir nesavienojami produkti, jo tie mūsu organismā uzsūcas atšķirīgi. Kad kuņģī izdalās skābe, lai pārstrādātu gurķus, tomāti gaida savu kārtu un sāk briest.
Augļi pēc ēšanas.
Augļi mūsu organismā pārstrādājas ļoti ātri, tāpēc tiem nekādā gadījumā nevar likt ilgi aizturēties kuņģī. Ja Tu pēc sātīgām vakariņām apēdīsi kādu gardu augli, rūgšanas process būs neizbēgams.
Lazanja vai karsta sviestmaize ar sieru.
Lai sagremotu olbaltumvielas un cieti ir vajadzīgi dažādi kuņģa skābes līmeņi. Kuņģis pirmās sagremos olbaltumvielas, bet cietei būs jāgaida sava kārta. Nepārstrādāta ciete sāk rūgt un pēc tam sadalās.
Siers un gaļas omlete.
Nedrīkst vienā ēdienā apvienot tādu olbaltumvielu daudzumu.
Auzu pārslu putra ar pienu un apelsīnu sulu.
Apelsīnu sulas skābums traucē fermentam, kurš atbild par cietes pārstrādi, tāpat arī skābie augļi var pārvērst pienu gļotainā vielā.
Pupas un siers.
Šis abu produktu sajaukums garantēti novedīs pie vēdera uzpūšanās.
Melone un gaļa.
Meloni vislabāk ir lietot atsevišķi no jebkādiem citiem produktiem.
Banāni un piens.
Gardo banānu kokteiļu cienītājiem būtu vērts zināt to, ka šis sajaukums noteikti nav labvēlīgs mūsu organismam. Lai paātrinātu gremošanas procesu, kokteilim vajadzētu pievienot kardamonu vai maltu muskatriekstu.
Jogurts un augļi.
Jebkuru piena produktu apvienošana ar augļiem palēnina gremošanas procesus, noved pie zarnu floras izmaiņām un atbrīvo toksīnus.