local-stats-pixel fb-conv-api

Legālā narkotika - etanols82

1064 1

Šī narkotika ir galvenais toksiskais elements dzērienos ar nosaukumu alus, vīns, degvīns, viskijs, un citos. Latvijā pieejams iegādei un lietošanai jebkurai personai no 18 gadu vecuma pārtikas preču veikalos, benzīntankos, ēstuvēs. Medicīniskās publikācijās šo vielu dēvē par absolūto alkoholu, ķīmiski sauc par etanolu, C2H5OH. Ko mēs zinām par vīnu un citiem grādīgajiem dzērieniem?

Senajā Grieķijā, lai drīkstētu dzert vīnu, pilsonim bija jāsasniedz 28 gadu vecums. Senie grieķi dzēra tikai ar ūdeni kārtīgi atšķaidītu vīnu, un tīra vīna dzeršanu sauca par barbarismu.

1064 1 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

Es pavisam noteikti neatbalstu alkohola lietošanu. BET. Ir cilvēki, kam tas palīdz ieturēt dienas ritmu - vakarā iedzer tos tavus minētos 2-4 aliņus, atslābinies, vari aizmigt pēc visām lietām, kas dienas laikā sakrājušās un nodarbina tavu prātu. Ir cilvēki, kam atslābināšanās nāk vieglāk, citiem grūtāk.

Bet es vēlētos precizēt vārdu 'alkoholisms' - manuprāt to definē mediķi, bet ar reālo dzīvi tam ir tāls sakars. Pateiksi mediķim, ka izdzer regulāri 2 litrus alus nedēļā, viņš pateiks, ka esi alkoholiķis. Manā skatījumā alkoholiķis ir tas, kam alkohols ir nevis līdzeklis, bet vajadzība.

1 1 atbildēt

K ko tādu var sarakstīt tik cilvēks kas neko nejēdz ne no vīniem un no alkahola lietošanas,

0 0 atbildēt

C2H6O nav tas pats, kas CH3CH2OH, nejaut Metilspirtu ar Etanolu, mums jau cik atceros skola kimija vel teica, ka tas ir 2 pavisam atskirigas vielas, un ka daudzi cilveki to jauc :)

0 0 atbildēt

Vai tad es saku, ka pats bez grēka :D Vismaz cenšos to indi mazāk lietot ;) Gan jau ar nelietošu, vajag tik attiecīgā kompanijā turēties, lai vieglāk to realizēt.

0 0 atbildēt

pofig

0 0 atbildēt

alkahols - vissliktākā narkotika kāda jebkad pastāvēs

0 0 atbildēt

Lasot komentārus, redzu, ka viedokļi ir dažādi. Tīrs un labs alkohols mazās devās organismam nenodarīs ļaunumu, taču lielās devās tas iekonservē prātu un dvēseli tāpat kā anatomiskie preparāti. I. Pavlovs teicis viedus vārdus šajā sakarā: " Alkohols visai cilvēcei daudz vairāk sagādā bēdu nekā prieka, kaut gan to lieto, lai iegūtu prieku. Cik gan daudz talantīgu un stipru cilvēku tā dēļ aizgājuši, vēl aiziet  un aizies bojā! " Mācīsimies priecāties bez šī reibinošā skurbuļa!

0 0 atbildēt

Alkohols ir legāls, lai ārstiem un policijai būtu darbs. Jo dēļ tā ir tik daudz sūdu cilvēki piedarījuši. Personīgi alko man nekādu baigo labsajūtu nav devis. Izvēlos nedzert.

0 0 atbildēt
Mums visu laiku ķīmijas skolotāja etanolu sauc par etalonu😂😂😂😂
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Katru vakaru izdzeru vienu alu pēc vakariņām..esmu alkaholiķis!

 emotion 

0 0 atbildēt

kļūda jau pirmajā teikumā. toksisks jeb indīgs ir jebkas, kas lietots pārmērīgos daudzumos.

1 3 atbildēt

tur nav ko brīnīties, kāpēc alkohols bīstamības ziņā pārsit heroīnu, bet tik un tā paliek legāls, jo tas ir milzīgs bizness un tāds tas paliks. un šī dzeršanas tradīcija ir iegājusi kultūrā paliekot par svarīgu un nozīmīgu dzīves sastāvdaļu tpc cilvēki tāpat dzers, kā ir dzēruši vairākus gadsimtus. par to gribas smieties, jo dzīve ir jobani smieklīga un viss.

2 4 atbildēt
Es ar domāju būs atkal par mari***ņu, bet atverot biju patīkami pārsteigts +++ emotion
3 5 atbildēt

Vai jūs esat kādreiz iedomājušies, ka varbūt skābeklis arī uz mums iedarbojas apreibinoši, un sanāk, ka mēs visu laiku esam neadekvāti un patiesībā, ja mēs nebūtu visu laiku apreibuši, mēs pasauli uztvertu savādāk, taču tas nav iespējams, jo mēs jau kopš bērna kādas kļūstam atkarīgi no skābekļa tik ļoti, ka bez tā nespējam izdzīvot pat stundu, jo nomirstam briesmīgās paģirās, kas saucas "nosmakšana"?

0 3 atbildēt