local-stats-pixel

Kovalam sudrabs!24

50 2
Latvijas lielākā cerība Pekinas olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās Vadims Vasiļevskis šķēpmešanā ieņēma tikai 9.vietu, bet šokēja Ainārs Kovals – 86.64 metri un sudraba medaļa! Par olimpisko čempionu atkal kļuva norvēģis Andreass Torkildsens.
Fināla bija iekļuvuši visi favorīti – norvēģis Andreass Torkildsens, somi Tero Pitkamaki un Tero Jarvenpā, kā arī mūsu Vadims Vasiļevskis. Toties vairākiem labiem sportistiem pusfinālu pārvarēt neizdevās, vispamanāmākās bija krievu Aleksandra Ivanova un Sergeja Makarova, latvieša Ērika Raga un dienvidafrikāņa Roberta Osthūzena neveiksmes. Abiem finālā iekļuvušajiem latviešiem uzdevumi atšķīrās. No Vadima Vasiļevska visa valsts sagaidīja medaļu, bet Aināra Kovala iekļūšana finālā jau tika uzskatīta par panākumu. Kovalam no visiem finālistiem sezonas personiskais rekords bija visvājākais (80.24m), tomēr pats sportists pēc kvalifikācijas sacensībām solījā četrgades galvenajos mačos „riktīgi noārdīties”.


Vasiļevskis ārpus superfinālā
Pirmajā metienu sērijā gan „ārdīties” mūsējiem vēl nesanāca – Aināram Kovalam 79.45m, bet Vadimam Vasiļevskim 76.75m. Sacensību vadībā pēc pirmās kārtas ar labu, bet ne izcilu rezultātu 84.72m izvirzījās Andreass Torkildsens. Bija skaidrs, ka uzvarētājs sestdien metīs tālāk, jo jau pirmajā mēģinājumā seši sportisti pārsniedza 82 metru robežu.
Otrajā piegājienā sev vietu labāko astoņniekā nodrošināja Ainārs Kovals – 82.63m un tobrīd piektā vieta. Toties kritiska kļuva Vasiļevska situācija, kurš pārkāpa sektora gala līnijai. Arī metiens nebija īpaši tāls – nedaudz pāri 80 metru robežai. Līderpozīcijas otrajā metienā nostiprināja Torkildsens – 85.91m. Trešajā metienā Vasiļevskis ar 81.32m tālu metienu tobrīd izvirzījās 8.vietā, bet jāmet bija vēl vairākiem konkurentiem. Diemžēl notika sliktākais un Tēmu Virkala ar 83.45m tālu metienu 2004.gada olimpisko vicečempionu atstāja ārpus superfināla. Tikmēr rezultātu turpināja uzlabot līderis Torkildsens, šoreiz sasiedzot jau 87.93m atzīmi.
Kovals lielisks, Torkildsens neaizsniedzams
Ainārs Kovals ceturtajā un piektajā mēģinājumā turpināja savu stabilo sēriju 80 metru apvidū – 78.98m un 80.65m. Vieglatlētikas pasauli mūsējais šokēja sestajā piegājienā, sasniedzot savu mūža labāko rezultātu 86.64m un izvirzoties sudraba medaļas pozīcijā. Ļoti tuvu Kovala rezultātam meta Tero Pitkamaki (86.16m), bet otro vietu mūsējam neatņēma. Piektajā metienā tālāk par Torkildsena vadošo rezultātu meta Tero Jarvenpā, bet izleca ārpus sektora robežām. To redzēja arī norvēģis un atbildēja nekavējoties – 90.57, jauns olimpiskais rekords un nodrošināta zelta medaļa. Informācija tiks papildināta...
50 2 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 24

0/2000
Dipsij, nošaujies, nosities ap sienu, izdzer indi un izslēdz smadzenes. p.s. un pasūdzies mammai,ka tevi abižo, nābādziņš :)
4 0 atbildēt
nja pedeja metiena sudrabs un personigais rekords musejais rulleemotion emotion emotion emotion
4 1 atbildēt
Nu ko lai saka! malacis!! un ir ar ko lepoties!!! kaa ari tagad latvijai ir wisa kaluma medallas!!!! SUPER!!!!!!! emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
4 1 atbildēt
Malacis,man vinsh patika, visu laiku taads pozitiivs :))))
2 0 atbildēt
malacis emotion
2 0 atbildēt
tgd mums ir visas medaļas-zelts,sudrabs,bronza! emotion emotion
3 1 atbildēt
Nu šcerbi arī rādija hansabankas reklāmā un viņam bronza ;)
3 1 atbildēt
Malacis, LV ir ar ko lepoties
3 1 atbildēt
xDD tieshi skatos tgd! zajebis jauns rekords vinjam :)
2 1 atbildēt
malacis! :)
2 1 atbildēt
Varbut Kovals, bus numur 1 no musu skepmetejiem ??? :) :D (nod) Malacis Koval mes pa tevi!!
1 1 atbildēt
maaaaalacis :) patiess prieks par mūsējiem. pats kovals, šķiet, izskatījās diezgan pārsteigts, bet nu medaļa kaklā un tas jau galvenais ;)
1 1 atbildēt
Lieliski. Un tas viņa smaids visu meģinājumu laikā... super. ar taadu attieksmi jābrauc uz Olimpiskajām spēlēm. :)
1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Malacis ļoti labi.
0 1 atbildēt
Iedošu esporta un Sporta avīzes redaktoriem un tiksi viegli tiesā iesūdzēts par (c) pārkāpšanu! Kad ņem rakstu apakšā uzliec no kurienes esi ņēmis!!
2 4 atbildēt