local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnas Grand Prix dubultuzvaru izcīnīja "Mclaren"53

8 0

Saspringtajā un notikumiem bagātajā F1 Ķīnas Grand Prix dubultuzvaru izcīnīja "Mclaren" komanda. Pie savas otrās uzvaras šosezon tika Džensons Batons, bet otrais finišēja Luiss Hamiltons. Uz goda pjedestāla kāpa arī Niko Rosbergs.

Startā visai lēns bija pole position ieguvējs Sebastians Fetels. To izmantoja trešās starta vietas īpašnieks Fernando Alonso, izvirzoties vadībā. Tomēr spāņu pilots veica pāragru startu, kā rezultātā viņam tika piespriests sods - izbraukšana cauri boksiem. Uz otro vietu pacēlās Marks Vēbers, bet Fetels viņam sekoja cieši aizmugurē. Sešiniekā savas vietas saglabāja Rosbergs, Batons un Hamiltons. Tikmēr peletona vidusdaļā saslīdēja Vitantonio Ljuci, ietriecoties Kamui Kobajaši formulā. Tā rezultātā trasē devās drošības mašīna.

Ņemot vērā iespējamo lietu, daudzi piloti, kas atradās otrā desmitnieka sākumā devās boksos pēc vidēji slapjam laikam paredzētajām riepām. Pēc apļa līdzīgi rīkojās arī vairāki līderi. Tikmēr Rosbergs, Batons, Kubica, Petrovs, Kovalainens un de la Rosa sacīkstes vēl turpināja ar sausā laika riepām. Šis lēmums izrādījās pareizs, jo lietus tā arī nepieņēmās spēkā. Jau pēc pāris apļiem līderi devās boksos atpakaļ pēc sausā laika riepām.

Boksu apmeklējumu laikā par interesantu cīņu boksu celiņā parūpējās Fetels un Hamiltons. Vācietis spēja tikt priekšā Hamiltonam. Tomēr 2008.gada čempions pēc pāris apļiem spēja atriebties. Kamēr Fetels cīnījās ar Adrianu Zutilu, Hamiltons pa iekšmalu spēja apsteigt abus pilotus.

19.apļa beigās notika sacīkšu līdera maiņa. Vienā no trases līkumiem izslīdēja Niko Rosbergs, ko apļa beigās izmantoja Džensons Batons. Lietus atkal pieņēmās spēkā, kas lika pilotiem doties pēc slapjā laika riepām. Trasē palika vien pirmo septiņu vietu ieguvēji, kuri mehāniķus apmeklēja apli vēlāk. Pēc diviem apļiem trasē devās drošības mašīna, jo tiesnešiem bija nepieciešams attīrīt trasi no Haimes Algersuari formulas priekšējā antispārna atlūzām. Tas nozīmēja, ka četru līderu iekrātais vairāk kā pusminūtes pārsvars pār konkurentiem tika pilnībā dzēsts.

Laikā, kad drošības mašīna atradās trasē, lietus pieņēmās spēkā. Tādējādi restarta laikā starta-finiša taisnē norisinājās vairākas cīņas, kurās lielākie zaudētāji izrādījās abi "Red Bull" piloti, kuri zaudēja pāris pozīcijas. Pirmais aplis pēc drošības mašīnas došanās boksos neveiksmīgs bija arī Mihaelam Šūmaheram, kurš zaudēja četras pozīcijas. Tikmēr arvien jaunas virsotnes iekaroja Luiss Hamiltons, pāris apļu laikā tiekot jau līdz trešajai pozīcijai.

38.aplī sākās boksu apmeklējumu sērija. Uz pitstopu rēķina Hamiltons tika priekšā Rosbergam un pacēlās uz otro vietu, atpaliekot tikai no sava komandas biedra Džensona Batona. Tāpat pozīciju ieguva arī Fernando Alonso, apsteidzot Robertu Kubicu. Pirmo sešinieku noslēdza Sebastians Fetels.

Atlikušie apļi tika pavadīti krietni mierīgāk nekā visa pārējā sacīkšu distance. Vienīgi Mihaels Šūmahers aizstāvējās no konkurentu uzbrukumiem, zaudējot pozīciju Vitālijam Petrovam, kurš jau nākamajā aplī tika priekšā arī Markam Vēberam. Tikmēr līderu vidū nekas nemainījās. Pie uzvaras tik Džensons Batons, pārspējot savu komandas biedru Luisu Hamiltonu. Trešo vietu izcīnīja Niko Rosbergs.

Tagad piloti atgriezīsies Eiropā, lai pēc trīs nedēļām cīnītos Spānijas Grand Prix.

8 0 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 53

0/2000

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt

;

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »